24 Юли, 2018 14:34 1 371 1

Северна Корея започнала да демонтира ракетен обект

  • северна корея-
  • обект-
  • ракетен-
  • сащ-
  • ким чен-ун-
  • доналд тръмп

Стъпка в правилната посока

Северна Корея започнала да демонтира ракетен обект - 1
Снимка: БТА/ AP

Северна Корея а започнала демонтажа на някои от съоръженията на основната си стартова площадка за изстрелване на сателити, която се смята, че е полигон за тестване на междуконтинентални балистични ракети, твърдят експерти, анализирали неотдавнашни сателитни снимки.

Ако бъде потвърден, анализът на базираната в САЩ и уважавана група „38 Север“ може да е сигнал за стъпка напред към изпълняване на ангажименти, поети на срещата миналия месец между севернокорейския лидер Ким Чен-ун и US президента Доналд Тръмп.

След нея Тръмп обяви, че севернокорейската ядрена заплаха на практика е отстранена, но по-късно US медии твърдяха, че в частни разговори президентът бил гневен от липсата на напредък по въпроса с отказването от ядрения арсенал.

Публично обаче Тръмп остана непоклатим и анализът на „38 Север“ съвпадна с думи на Тръмп, че е „много доволен“ как напредват разговорите с Пхенян, предаде БНР. „38 Север“ обяви на сайта си, че снимките показват, че Северна Корея започнала демонтаж на сграда и стоянка за тест на ракетни двигатели на течно гориво в Западния изпитателен полигон Сохе.

Северна Корея започнала да демонтира ракетен обект
Снимка: БТА/ AP


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: