Last news in Fakti

24 Юли, 2018 19:37 1 993 6

Тереза Мей поема преговорите с ЕС за Брекзит

  • великобритания-
  • брекзит-
  • тереза мей-
  • преговори-
  • премиер-
  • ес

Тя ще води преговорите по развода с ЕС

Тереза Мей поема преговорите с ЕС за Брекзит - 1
Снимка: БТА/ AP

Британският министър-председател Тереза Мей обяви, че тя ще води преговорите с Брюксел по напускането на ЕС, а министерството за Брекзит ще работи по подготовката на Великобритания за излизането й от съюза.

Специално звено в канцеларията на премиера през последните месеци играеше все по-значителна роля в процеса на подготовка за Брекзит и днешното съобщение прави официално това прехвърляне на отговорности, пишат британските медии.

Ведомството, отговарящо за преговорите с Брюксел по развода, беше разтърсено от оставки. Британските управляващи и в частност Тереза Мей бяха обвинени, че са поставили страната си в по-неизгодна позиция за преговори с европейските лидери.

"Изключително важно е това правителство да се организира по най-ефикасния възможен начин за излизането на Великобритания от ЕС. Аз ще водя преговорите с ЕС, като министърът за Брекзит ще ми е заместник. Министерството ще продължи да води подготовката на правителството за напускането на ЕС", посочи британският премиер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Айде сега

    4 0 Отговор
    Ако някой иска да излиза от ЕУ, най добрата тактика е да е в ЕУ и да го саботира с вето на всяко решение взето от европарламента. Така тромавата система ептем ще блокира и еу само ще предложи на съответната държава изгодни условия при напускане.
  • 2 среднощен

    3 1 Отговор
    Чиста работа! Не че няма доверие на министъра си...!? Има и хубава страна, по всяко време може да каже, че са провалени преговорите с ЕС и да подаде оставка! На там вървят нещата! Нов референдум!

    Коментиран от #3

  • 3 Мей

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "среднощен":

    Повярвай ми, тази никога няма да подаде оставка преди да е свършила работата. В момента в кралството най големият спор е на кой му е по голям, на мъжа или на жената. Та тази жена.. която както всяка друга на острова се опитва да одебели гласните си струни и така да звучи повече като мъж, няма да се откаже и да провали отбора на жените с дебели гласове. Никога.

    Коментиран от #4

  • 4 среднощен

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Мей":

    Това за "работата", ок! Но "свършването" на работата може да бъде, да не се свърши работа!? От край време с жените на "Острова" е така! Кралицата е и глава на Англиканската църква!? Но може би именно Кралицата да не иска "Брекзит"!? Ако е така, Мей няма шанс! Гласът на "Кралицата" е "по-мъжки"!
  • 5 Баш майстора

    5 0 Отговор
    От Брюксел ясно им казаха in-in, out-out, а Великите Британци отново се опитват чрез организиран хаос да извъртят нещата в тяхна полза, ама този път се престараха, оплетоха се в лъжи и машинации и накрая ще си сърбат попарата. Путин им направил брекзита, после Путин пречел на брекзита. Междувременно ЕК ги изнудвала за 39млрд, а Джон Мейджър и Тони Блеър настояват за нов референдум, и накрая за капак Путин обикалял вечер улиците на Лондон с дамаджана Новичок...
  • 6 Уан ъф дъ Бест

    0 0 Отговор
    Тереза имитиращата активност като многото палячовци (не само в британския парламент а изобщо), ще я свърши с некомпетентността си като кучето на нивата. Сещайте се!
Новини по държави: