25 Юли, 2018 08:40 2 756 41

20 милиона руснаци живеят в бедност

  • русия-
  • пенсионна реформа-
  • владимир путин-
  • бедност

Държавната дума прие на първо четене законопроект, който ще повиши пенсионната възраст

20 милиона руснаци живеят в бедност - 1
Снимки: БТА/АР

Делът на руснаците, чиито доходи са под нивото на бедността, е намалял от 19.5 млн. души през 2016 г., но все още е значителен и през м.г. – 19.3 милиона са били бедните руснаци, което съставлява 13.2% от населението на страната, съобщи в. „Известия“, цитирайки данни на статистиката.

В доклад на Министерството на труда обаче констатират, че този процес върви с тенденцията на социални помощи от страна на правителството към малоимотните.

В Москва вчера бяха задържани активистите Дария Полиудова и Кирил Котов на площад „Революция“ по време на поредния протест срещу пенсионната реформа и увеличението на ДДС, пише в. "Ведомости".

На видеоклип, публикуван във Facebook, става ясно, че активистите държат плакат с надпис „Не на увеличението на пенсионната възраст и ДДС“.

Миналия четвъртък Държавната дума прие на първо четене законопроект, който ще повиши пенсионната възраст за мъжете на 65 години до 2028 г., за жените - до 63 години до 2034 г.

20 милиона руснаци живеят в бедност

Президентът Владимир Путин нарече този въпрос чувствителен и каза, че не му харесва предложената версия на реформата, но "трябва да се помисли за бъдещето и кардиналните промени в тази връзка са неизбежни"


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 СссереМ

    31 22 Отговор
    Смело крачат по стъпките на Венецуела и СК.

    Коментиран от #11, #14

  • 3 Да го кажем направо

    25 18 Отговор
    Айде сега соросоидите ще се разцепят от радост...Само за тяхно сведение-у нас бедните са почти 40% ...В САЩ процента е малко по-голям от руският-26%.....

    Коментиран от #5, #13, #21, #29

  • 4 garbage

    17 12 Отговор
    Тази бедност на путиноруссияните цари още от преди 89г когато Горбачов направи - перестройката на целия соц.лагер!От там идва и бедността и у нас щото кпсс така искаше да е!Целия социалистически лагер тънеше в мизерия, а в някои страни още е така щото путиноруссияните грабнаха веднага властта отново след 89г!Това нещо обаче малките деца не го знаят щото мама и тате не им го казват понеже са много добре облагодетелствани от режима на кпсс!

    Коментиран от #27

  • 5 СссереМ

    18 16 Отговор

    До коментар #3 от "Да го кажем направо":

    По добре беден в САЩ ,а не богат в просия,по простата причина бе там помощите на бедните са колкото 10 средни работни заплати на руснаците.

    Коментиран от #8, #9, #12

  • 6 ЕКСПЕРТ

    11 5 Отговор
    В кочината бедните са над 80 милиона, та кога ще четем статията за това?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Бачо Киро

    19 6 Отговор

    До коментар #5 от "СссереМ":

    Не са пъни толкова, абсолютно бедните в САЩ са над 40 милиона и още 100 милиона са на прага. Нито в САЩ, нито в Русия би ти харесало да си от тези хора.
    Бедността не признава националности ...

    Коментиран от #16, #30

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Иванов

    6 9 Отговор
    Старите съветски ръководители са мечтаели с помоща на научнотехническия прогрес да увиличат производителността на труда и да намалят себестойността на просукцията така, че съветските хора да работят седмично по три дена и половина, а през останалото време да учат и да спортуват. Разбира се и ранното пенсиониране, за да могат хората да ходят по селата и там да създават плодни градини, предназначени за изхранване на трудещите се работници от заводите с пресни плодове и зеленчуци. Жужич забрави техните мечти и се неоОлиберасти и също като западните капиталисти поиска не само труда им, но реално и живота им. Тези, които ще достигат до пенсия, риално ще са единици. Липсата на переспектива и творчество водят до пристрастяване към нискокачествени спиртни напитки, които загробват човека твърде млад. Очаквам опустошителни бунтове и гражданска война в Рааша!
  • 11 А ти бееее!

    6 11 Отговор

    До коментар #2 от "СссереМ":

    Глупако!!по кой път вървиш!!!неможеш да си намериш нормална работа и се Ссссереш тука по цял ден за долари!
  • 12 Абе гупако!!!

    3 10 Отговор

    До коментар #5 от "СссереМ":

    Ти много знаеш от хамерските филми дето гледаш!!1000% крака ти не е стъпвал по надалече от България!
  • 13 Грую

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "Да го кажем направо":

    Как 40%? над 80% от работещите се осигуряват на заплата под средния осигурителен доход за страната , който е към 850 лева. Като сложим и пенсионерите с пенсия под средната за страната и не знам дали няма да идат над 70% бедните в България?
  • 14 Кашони

    7 5 Отговор

    До коментар #2 от "СссереМ":

    Абе братле, Венецуела и СК могат да си водят записки от другаря Путин и страната наречена русия! В СК(за кратко) когато някой избяга е ЮК има свобода на словото, в русия няма къде да отидеш за да говориш свободно!!! Иначе нали знаеш, новичок и си до там!
  • 15 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    6 2 Отговор
    То там кога ли са живяли хора
  • 16 Кашони

    6 8 Отговор

    До коментар #8 от "Бачо Киро":

    Тази информация за бедните американци ще я разправяш на някое дете! Проучих въпроса не е руски медии и се оказа, че тези бедни американци са толкова американци колкото и ти!!! Това са хора от латинска америка мексико и африка който винаги ще са си бедни!!! Между белите образовани американци бедността е под 1 процент! И запомни, че миграцията в САЩ не е като в русия!!!
  • 17 Хи их хи

    7 4 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Между белите образовани американци бедността е под 1 процент...
    Хахаха, ми направа кажи, че сред американските милионери и милиардери процента на б2дност е 0%!
  • 18 Max

    5 8 Отговор

    До коментар #9 от "Ха ха":

    Ако си извадиш задника от гъзЪ може и да видиш, че освен селото ти има и други населени места. А ако отидеш и в някоя загниваща западна държава ще заодеш друга песен, тъпакоо.
  • 19 СССР

    12 7 Отговор
    Другари и другарки - нашите бедни са най-бедните в света !
  • 20 мармот със станиол

    11 7 Отговор
    В най-богатата икономика в света – САЩ, нараства бедността и неравенството в обществото. Почти 45,3 милиона американци – 14,5 % от общо 320 милионното население на САЩ – живеят под прага на бедността. В сравнение с 2007 г., която се смята за последната година преди икономическата криза в САЩ, бедността се е повишила с 2 пункта. Едно от всяко 30 деца в САЩ (почти 2,5 милиона) е било без дом и е живяло само или със семейството си на улицата, в изоставени автомобили, временни приюти или импровизирани палаткови лагери.

    Коментиран от #22

  • 21 Абсурдно

    6 9 Отговор

    До коментар #3 от "Да го кажем направо":

    Няма абслюлютно никаква база са сравнение между двете страни.Не знам как ги срвняваш.САЩ - най - могъща икономика № 1 и Русия - дали изобщо е икономика - 150 млн и почти никаква икономика и развитие.Колко руски стоки си купувате и колко американски.ЛОГИКАТА ти е под всякаква критика.
  • 22 СссереМ

    8 8 Отговор

    До коментар #20 от "мармот със станиол":

    Това е все едно да сравняваш бедните в Сомалия и същите в Люксенбург,ама и теб те е духнал червения вятър и не можеш да асимилираш фактите.

    Коментиран от #25

  • 23 Глупчо

    4 7 Отговор
    Иввинети, защо компютъра не е савеЦки?
  • 24 гост

    5 6 Отговор
    Това е долна инсинуация ! В просперираща Русия всички са милионери откак рублата удари две стотинки и половина !
  • 25 мармот със станиол

    9 7 Отговор

    До коментар #22 от "СссереМ":

    Спящия във форума, не е твоя работа кой го е духнал червения вятър и кой го е зъбърсал бялото течение! Аз ти давам факти, ти ми се обясняваш за Сомалия и Люксембург, айде до Козяк за нови опорни точки!
  • 26 Да да

    9 8 Отговор
    Лъжа! В пРосия всички са богати! Тя има цялата Менделеева таблица и 1/7 от сушата на земята! Там взимат хиляди! МРЗ им е 9500, а наща само 510! Моля да не се очита че 38 рубли са един лев, това е провокация на САЩ! Всички русофили знаят че 1 рубла е равна на $1

    Коментиран от #28

  • 27 garbage

    7 6 Отговор

    До коментар #4 от "garbage":

    Като си написахте минусите (тези които са ги писали) искате да кажете, че 89г я нямаше перестройката на Горбачов в социалистическия им лагер ли?!Имаше я перестройката и още как, ама децата това не го знаят!Само облагодетелстваните от партията им Бкп ревяха по нея, както и сега си ревът защото Бкп им даваше всичко безплатно като почнеш от жилища и така нататък!САЩ и Европа винаги са биле много по-напред от Ссср!Твхната цивилизация сегашната Русия никога няма да в стигне дори и срещу тях да бяга!!!

    Коментиран от #32

  • 28 гражданин

    9 4 Отговор

    До коментар #26 от "Да да":

    1 $ = 33 рубли и 30 и няколко копейки!Много голям руски напредък!
  • 29 Просия

    7 5 Отговор

    До коментар #3 от "Да го кажем направо":

    Ало ти от тая туршия си спекъл черупката, САЩ е два пъти по-голяма по население от Просия !!! Дано можеш поне малко да си отговориш какво означава това... ей много прости тия комунистите бре...
  • 30 Просия

    7 4 Отговор

    До коментар #8 от "Бачо Киро":

    Ти какъв праг си...няма такова дърво аххаха. Още 100 000 000 били на прага...ееей вие комуняците кви сте жалкари !!!

    Коментиран от #35

  • 31 robur

    5 1 Отговор
    Не искам да прехвърлям цялата статия само заглавие "23% от българите през 2017 година живеят в бедност" – Труд
    от тук е извода аз не искам на мен да ми е добре, а на Вуте да му е зле!
  • 32 garbage

    5 4 Отговор

    До коментар #27 от "garbage":

    Пишете си минусчета деца ама такава е истината и историята на кпсс!!!А бкп им изпълняваше заповедите!Препоръчвам ви гледате филма - "Дурак" на сайта p2pbg!Филма е много хубав и си заслужава!
  • 33 Kcaniba

    5 6 Отговор
    Мизерията и нищетата са неизбежни за Русия!
  • 34 Kcaniba

    6 6 Отговор
    Познавайки добре дезинфорационните похвати на режима, може само да гадаем за истинските размери на мизерията,а несъмнено са огромни!
  • 35 Бачо Киро

    6 5 Отговор

    До коментар #30 от "Просия":

    Алоо, работещият беден, туй са данните на американците, не им ги пиша аз. Всякакви оплаквания на идиоти като теб моля към администрацията на САЩ да се отпращат.
    Оня другият пуяк, дето бил проверил, че само черни и латиноси били тези бедни ... Ми те са американци бе палячо, да не са руснаци или българи? Сигурно Меркел или ББ им пречат? Не били образовани? Май без да ти се ще дърпаш завесата дето крие другия образ на САЩ? Като гледам и двамата палячовци сте виждали САЩ само по телевизията...

    Коментиран от #39

  • 36 ба ги другарко

    5 5 Отговор
    крайно бедните в сащ са 55млн. от общо население 325млн. кравара... сега гледам, че са уж толкоз (а бяха 312-314млн. по мои спомени) ...
    20млн. крайно бедни в русия от общо население 144млн. ...сега пак гледам (а последно бяха 112млн. по мои спомени, но е федерация и са включили и другите страни, за да се правят пак на велики, и са станали уж 144млн. кухи блядски лейки)
    това показва, че в русия е много по-зле отколкото където и да било :)
    невероятна мизерия си е в русия! кенефът сащ е на второ място! следвани от индийския и на 4-то място поставям китайския...
  • 37 ба ги другарко

    4 2 Отговор
    и понеже пишете к'во било у нас... 90% са бедните у нас!
    смятайте си го :)
  • 38 Ами сега

    4 4 Отговор
    Долна лъжа на соросоидите !
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Kcaniba

    1 0 Отговор
    всяка една държава си ги има своите 10% бедни.
    фащ са 35 млн, България нямала......
    .....
  • 41 vasik atanasova

    0 0 Отговор
    ама богатите какво ги интересува че имало бедни
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания