Last news in Fakti

27 Юли, 2018 09:23 2 487 28

Половин Русия вярва в извънземни

  • русия-
  • извънземни-
  • анкета-
  • нло
Половин Русия вярва в извънземни - 1
Снимки: Shutterstock

Почти половината хора в Русия вярват, че има извънземни. Това сочи проучване на социологическия център ВЦИОМ, пише "Известия".

Според анкетата, чиито данни цитира РИА Новости, 45 на сто от запитаните са убедени, че съществува извънземен живот. Според 27 на сто пришълците се крият от хората, а 18 процента смятат, че властите съзнателно не информират обществото за тях.

42 на сто от участниците твърдят, че извънземните или не желаят контакти с човечеството, или не съществуват. 13 на сто от анкетираните в Русия нямат мнение по въпроса.

Вестникът помества и данни от друго проучване на ВЦИОМ, според които близо 3 на сто от жителите на Русия смятат, че Земята е плоска.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 УФО - ЛОГ

    8 3 Отговор
    ТЯ , ТО по Принцип Населението на половината Русия се състои от ИЗВЪНЗЕМНИ
  • 2 Townboy

    8 4 Отговор
    А почти цялото население в САЩ вярва че живеят в демокрация. Така че е по-вероятно да има извънземни отколкото истинска свобода за народа.

    Коментиран от #8

  • 3 Перър

    6 1 Отговор
    То и цяла Америка вярва. А и голяма част от света.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 пикла с малки цицки

    5 6 Отговор
    В какво друго да вярват горките?

    Коментиран от #21

  • 6 Преброяване на бесните язовци

    2 5 Отговор
    А преди да направят проучването, давали ли са им бойряшник?

    Коментиран от #11

  • 7 Кибик

    5 0 Отговор
    Според Рийдърс Дайджест, процентът в Америка е 62%, при това без да бият негрите.
  • 8 Village People

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Townboy":

    Е, и ние вярваме че сме Европейска държава и че премиера наистина е чел и двата тома ма З Винету.
  • 9 гост

    3 3 Отговор
    Глупости - мужика вярва във бутилката , оръжията и разрушението и убиването ...
  • 10 Мони

    3 2 Отговор
    След поредната водка" всьо равно"
  • 11 Borislav Popov

    4 6 Отговор

    До коментар #6 от "Преброяване на бесните язовци":

    А краварите вярват в зона 51 и невидимите самолети. Също тока че зелени човечета ги пилотират !
  • 12 СссереМ

    5 2 Отговор
    .... и свети Путин е техния пратеник на земята,това обяснява и защо са най-технологичната нация,а от летящите чинии правят бързовари.

    Коментиран от #14

  • 13 вервайте ми

    5 2 Отговор
    Лилипутин е един от извънземните. Приказен герой.
  • 14 Borislav Popov

    3 7 Отговор

    До коментар #12 от "СссереМ":

    От НАСА най-после решили да изпратят човек в капсула, след като досега в мисиите били включвани само маймуни. И така, изстреляли в космоса заедно маймуна и астронавт.

    По интеркома в капсулата се чуло: "Маймуно, запали двигателите."

    Малко по-късно: "Маймуно, проверете подаването на горивото."

    След това: "Маймуно, проверете системите за подпомагане живота на човека."

    Астронавтът се обърнал към НАСА: "Кога ще мога и аз да свърша нещо?"

    От НАСА: "След 15 минути трябва да се нахрани маймуната."

    Коментиран от #15

  • 15 Румяна Костова

    6 4 Отговор

    До коментар #14 от "Borislav Popov":

    Хахахахах хахахахах хахахахах хахахахах хахахахха хахахахах хахаххахахахахахаха хахахахахах хахахах еййй много смешно ве човек. Този виц кака ти Курни ли ти го разказа? На събора на Бузлуджа? А каза ли ти, че краварите имат апарати извън Слънчевата система, имат апарати на орбита около почти всички планети, 2 роувърчета на Марс, МКС е 80% тяхно дело, стъпиха и на Луната, а касетите се гордеят с това, че правят кенефите на МКС? Хахахах хахахах хахахахах хахахахха хахахахах хахаххахахахахахаха смей те се бе, много е смешно!

    Коментиран от #16, #17, #28

  • 16 Borislav Popov

    3 3 Отговор

    До коментар #15 от "Румяна Костова":

    Руснаците също имат своите постижения:Първата обиколка около Луната
    Изстреляният на 2 януари 1959 година спътник Луна-1 е бил първият земен космически апарат, който успешно достига Луната.
    Първото прелитане около чужда планета
    Изстреляната на 12 февруари 1961 година съветска космическа сонда Венера-1 трябвало да извърши трудно кацане на планетата Венера.Първото успешно кацане на чужда планета
    На 17 август 1970 година излита космическият апарат Венера-7 – един от двата съветски космически кораби близнаци. След мекото си кацане върху повърхността на Венера сондата трябвало да разгъне антена за предаване на данни към Земята, като по този начин установи рекорд за първо успешно кацане на чужда планета. Първият изкуствен обект на повърхността на Марс
    Марс-2 и Марс-3 са космически кораби близнаци, които са изстреляни с 1 ден разлика през май 1971 година. Обикаляйки в орбита около Марс, те трябвало да съставят карта на повърхността му.Първият триместен космически апарат
    Изстреляният на 12 октомври 1964 година Изгрев-1 бил първият космически кораб, способен да достави в Космоса повече от един човек.

    Коментиран от #23

  • 17 Borislav Popov

    3 3 Отговор

    До коментар #15 от "Румяна Костова":

    Първото скачване с мъртъв космически обект
    На 11 февруари 1985 година съветската космическа станция Салют-7 замлъква и губи връзка с повърхността. На борда й се е случило верижно късо съединение, което изключва всичките и електрически вериги и превръща станцията в напълно мъртъв и замръзнал обект.


    В опитите си да спаси Салют-7, СССР изпраща двама опитни космонавти в орбита, за да я ремонтират. Автоматизираната система за скачване обаче не работи, така че космонавтите трябва да се приближат достатъчно близо до нея, така че да извършат ремонта в ръчен режим.


    За щастие станцията била в неподвижно състояние (не се въртяла и движела неуправляемо) и космонавтите успяват да извършат ръчно скачване, като по този начин доказват, че руснаците могат да се справят с това, дори обектът да е „мъртъв и неуправляем“.

    Коментиран от #18

  • 18 СссереМ

    5 3 Отговор

    До коментар #17 от "Borislav Popov":

    Тия анимации по телеканал Звезда ли ги прожектираха,или в селсъвета ги чу?

    Коментиран от #19

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ТОЧКАТА

    3 2 Отговор
    ТЕ поне ВЯРВАТ в нещо!!!!А тъпите кравари в КАКВО ВЯРВАТ?????...
  • 21 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "пикла с малки цицки":

    Верват в папа сталин
  • 22 гост

    2 2 Отговор
    Това на което руснаците викат "извънземни" всъщност са американски технологии и НЛО-та.Не е тайна за никой какви експерименти се правят в Зона 51 и останалите секретни американски бази.Примери много ,както случайте в Невада,Аризона ,даже и над Белгия.Гледайте и интервютата на Боб Лазар ,там е обяснено за какво иде реч и за елемента - 115 ,който САЩ използват и експериментират от 40 години насам ,а руснаците чак 2003г. разбраха ,че може да се вкара в периодичната таблица.
  • 23 гост

    3 1 Отговор

    До коментар #16 от "Borislav Popov":

    Русия не е СССР.Тук говорим за моментните възможности на държавите в космически аспект,а реалността е ,че Слънчевата ни система е пълна с апарати на САЩ ,телескопи в орбита на Земята ,изучаване на цялата слънчева система и най-различни мисии,както и изучаване на целия космос и то 24/7.Русия например в момента неможе да направи нищо което да е близко до това.Руснаците могат единствено да изстрелват спътници и да ходят до МКС,нищо друго.Най-голямото руско постижение последните месеци беше ,че направиха сателитна снимка на един от стадионите на световното.

    Коментиран от #25

  • 24 222

    2 1 Отговор
    Знаете ли ,че около 60% от руснаците вярват ,че Слънцето се върти около Земята ,а не обратното ?
  • 25 Borislav Popov

    0 2 Отговор

    До коментар #23 от "гост":

    Точно така. Русия не е СССР - СССр е Русия. Нали не смяташ че Узбекистан , Азербайджан или Грузия олицетворява СССР ?

    Коментиран от #26

  • 26 гост

    3 1 Отговор

    До коментар #25 от "Borislav Popov":

    СССР е съюз от 15 държави.В този съюз всички допринасят с икономика ,развитие и технологии.Накрая русия обира овациите ,за сметка на другите държави ,въпреки ,че другите главно изработват материята.Трябва да си наясно ,че Русия в моментния си вид е мнооого слаба страна сравнена със СССР.Едно време е имало две суперсили САЩ и СССР ,въпреки ,че СССР е бил с много по-слаба икономика и по-слабо развитие ,но с голям потенциал.Именно за това става въпрос ,че Русия в момента е безспорно наполовина от това което е било и няма никаква реалност при която може да се мери със САЩ.
  • 27 прУстакоФ

    0 1 Отговор
    Дед Мороз няма ли рейтинг там.Или може би разчита на другата половина.Просто шега,но като оставим шегата на страна,спомням си,че преди вече много години, ''интересното'' в Русия започна паралелно с едни аналогични на темата истории от Воронеж.Затова се чудя, дали някой случайно и небрежно не се опитва да претопля тенджерката пак,ама този път, може би за някакъв интересен финал?Половин Русия....???Знам ли.Може пък аз нещо да се надбягвам с параноята...
  • 28 Румяна Костова

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "Румяна Костова":

    Защо използваш чужд ник?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания