Last news in Fakti

25 Юли, 2018 14:49 1 560 0

Беглецът Пучдемон се връща в Белгия

  • карлес пучдемон-
  • каталуния-
  • испания-
  • независимост-
  • референдум

Той вече може да напусне Германия, тъй като заповедта за ареста му е оттеглена

Беглецът Пучдемон се връща в Белгия - 1
Снимки: БТА/АР

Бившият каталунски премиер Карлес Пучдемон обяви, че на 28 юли се връща в Белгия, след като Испания оттегли европейската заповед за арест, по силата на която той бе арестуван в Германия през март, предаде АР.

Пучдемон даде пресконференция за журналисти в Берлин, седмица след като германски съд постанови, че той вече може да напусне Германия, тъй като заповедта за арест е оттеглена.

Испания настояваше каталунският лидер да бъде екстрадиран по обвинението в бунт, но германският съд реши, че екстрадиция е възможно единствено на основание злоупотреба с обществени средства, но не и бунт.

Беглецът Пучдемон се връща в Белгия

"Тази седмица се връщам в Белгия", каза Пучдемон по време на пресконференцията и допълни, че от Белгия ще продължи политическата си дейност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: