Last news in Fakti

25 Юли, 2018 21:45 8 784 45

Турция отново скочи срещу САЩ

  • турция-
  • иран-
  • сащ

Страната ще продължи да купува петрол от Иран

Турция ще продължи да внася петрол от ирански енергийни компании, съобщи „Вашингтон Пост“.

Новината беше обявена от турския външен министър Мевлют Чавушоглу. Решението е в пряко противоречие с наложените санкции от САЩ срещу ирански компании.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп изведе страната от споразумението за ядрената програма на Иран през миналия месец. Вече се възстановяват и някои от санкциите срещу Иран.

„Казахме им, че няма да се присъединим към тези санкции. Купуваме петрол от Иран и го правим при подходящите условия. Ние обяснихме, че няма да се съобразим с тези санкции и казахме защо ги смятаме за неподходящи“, заяви Чавушоглу.

Изявлението дойде, след като Конгреса на САЩ се обяви срещу доставките на изтребители F-35 за Турция, заради решението на страната да закупи противоракетни системи С-400 от Русия..

Турция вече заяви, че няма да се оттегли от споразумението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Грантаджийче

    17 9 Отговор

    До коментар #2 от "Иванов":

    С какво ще услужиш бе, с модел от папие - маше?

    Коментиран от #4, #8

  • 4 СссереМ

    10 35 Отговор

    До коментар #3 от "Грантаджийче":

    Откак Ердо го завря на джуджето и всички копейкаджии обърнахте резбата,и с голите снимки на вова заспивате и на ваш ердо шмуя сънувате.

    Коментиран от #6, #11

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 А НА МАЙКА ТИ

    6 8 Отговор

    До коментар #4 от "СссереМ":

    ТЕРЛИКА НЯМА РЕЗБА И ШМУЯ Е СЕ ПО ДВАТА ЦОЛА ДУПКИ !
  • 7 Реалист

    66 13 Отговор
    Само можем да завиждаме на Турция,за водача им!Усети заговора с/у страната му и им го наби с топките,които нашите мърльовци нямат.Ама така ще да е....защото си имаме клавиатурни нинджи и facebook-терминатори...драскачи

    Коментиран от #9, #45

  • 8 Иванов

    2 10 Отговор

    До коментар #3 от "Грантаджийче":

    Мадам, ще ви услужа с месо,
    а не с форма папиермаше*.
    Вярно, дъвкано е то,
    но ще прониже вашето... сърце**!)))

    *папиемаше- сдъвкана хартия.
    ** нямам предвид точно сърцето.
  • 9 Реалист1

    27 5 Отговор

    До коментар #7 от "Реалист":

    Имаше вдин виц навремето. Сега не е така, но тогава беше актуален. Две кучета, румънско и българско, се срещат на границата. Българското питало румънското защо идва в България. Ами да се наям. А ти защо отиваш в Румъния. Ами да се налая. Румънските кучета се оядоха, но на нашите им остана лаенето и се прибави и глада. Така че не ги съди нинджите по форумите, какво ли друго могат да правят. Остана ни лаенето

    Коментиран от #13

  • 10 Реалист1

    52 4 Отговор
    Не харесвам турците, но харесвам това което правят на САЩ. Така трябва да се действа с американците
  • 11 Смотан.русофил

    16 5 Отговор

    До коментар #4 от "СссереМ":

    Така е те сънуват а на теб Ердо ти го е нафърфорил до макарите и нали си егоист не го отстъпваш на друг.но не ти се сърдим със здраве да си го ползваш дълги години
  • 12 onq s konq

    26 7 Отговор
    Турция не е член на ЕС както и Сърбия и може да си търгува с когото си иска.За разлика от Сърбия обаче Турция ИМА ПРИВИЛЕГИЯТА ДА ТЪРГУВА БЕЗМИТНО С ЕВРОПА,която е и ОСНОВЕН ТЪРГ. ПАРТНЬОР -50% от 142 МИЛИАРДНИЯТ ИЗНОС НА ТУРЦИЯ Е ТОЧНО ЗА ЕС.Водещо перо в турския износ за Европа е АВТОМОБИЛНИЯТ ИЗНОС/77%/,а износът на турски автомобили ЗА САЩ през миналата година СЕ Е УДВОИЛ и е в рамките на 1 МИЛИАРД ДОЛАРА.При това положение ако САЩ вдигнат митата на европейските автомобили,то Турция ЩЕ СПЕЧЕЛИ от това защото въпросните мита няма да я засегнат.Изредих въпросните данни за да сме наясно относно ЗАВИСИМОСТТА НА ТУРЦИЯ ОТ ЕС И САЩ и логично да си зададем въпроса:КОЛКО "ДИВА И НЕПОСЛУШНА" МОЖЕ ДА СИ ПОЗВОЛИ ДА БЪДЕ ТУРЦИЯ и колко смело Ердоган може да "опъва ластика",пренебрегвайки РЕАЛНАТА ОПАСНОСТ от скъсването му?!

    Коментиран от #14, #15, #35

  • 13 Иванов

    6 17 Отговор

    До коментар #9 от "Реалист1":

    Сега тук идват турски кучета да се налайват, а ние си коментираме други работи. Понеже наглееш и тарикатееш, а си един елементарен кюпек ще ти кажа мнението си по темата. Погледнато от моя страна Ердо ви угойва добре и ви размножава интензивно, но защо той прави това? Готви ви за война, за пушечно месо. Този стар ислямист, скоро ще свали усмивката и ще обяви джихад на целия свят. Е тогава ще се сетиш за думите ми и ще си кажеш- една работа е добра, само когато завърши добре, а нашата се обърна нагоре с краката! Пршмерно ЕС също подържа споразумението с Иран и цоца евтин петрол. Да си чул Меркел или Юнкер да се изсилват с приказките като бай ти ердоГаньо? Няма и да ги чуеш, защото дипломатичността го изисква, а казаната дума назад не можеш да я върнеш!

    Коментиран от #16, #17, #43

  • 14 JPower

    6 17 Отговор

    До коментар #12 от "onq s konq":

    въпроса:КОЛКО "ДИВА И НЕПОСЛУШНА" МОЖЕ ДА СИ ПОЗВОЛИ ДА БЪДЕ ТУРЦИЯ

    Колкото може една кадъна в харема.....,:)))
  • 15 Ех ти, умнико

    11 6 Отговор

    До коментар #12 от "onq s konq":

    Ако някой произвежда хляб, хапва част, а излишъка продава на друг, при разваляне на отношенията им, кой ще пострада повече??? И кой от кого е зависим? Имаш ли представа колко несамодостатъчна е Америка? Капацитет подложен!

    Коментиран от #18

  • 16 JPower

    12 18 Отговор

    До коментар #13 от "Иванов":

    Оооо, тях, помаците ,баш войни на Манафа, не ги е страх....имат български паспорти.... като го закъсат, ще се юрнат към омразата им България...пак ще вият, като гладни кучета на границат да ги приемем!!! Преди 30год.така направиха. Много страдаха,че ги пратиха да се бият с кюрдите, осраха турската армия ...и ги изгониха... ЦИГАНИН с автомат виждал ли си!!??? Ся се пънат тук... всички мюмюнки се оказаха авио инДжинери, топ финансисти, военни стратези...а вече си легнаха, щото утре ще са на тютюна. :)))Т.е. днес...

    Коментиран от #44

  • 17 Абе, иванов!

    26 5 Отговор

    До коментар #13 от "Иванов":

    Що за паника? Ти го мина и оня под коня! Човека има топки и казва, че ще продължи да си купува нефт от Иран, какво учудващо има в това? А на вас пък какво ви става?
  • 18 JPower

    8 17 Отговор

    До коментар #15 от "Ех ти, умнико":

    Че само ти ли произвеждаш хляб бе будала!!?? Трябва ли някой атомни бомби да ви пусне, за да разберете,че на никой не му пука за туркия.....
  • 19 Турчин

    23 9 Отговор
    Преди Ердоган кой в света имаше смелостта да се протипостави срещу САЩ?Никой.Човека показа ,че света е по голям от 5 държави(Сащ,Русия,Великобритания,Германия и Франция).Ако Ердо не беше отворил очите на другите държави в момента Йерусалим щеше да е еврейска столица.

    Коментиран от #27, #36

  • 20 соросоидни кърлежи

    28 3 Отговор
    какъв е ви проблема,Турция си гледа интереса, и аз не съм фен на Ердоган, но в полза на народа действа. Нашия ББ отказал си от южен поток и сега българи ще купуваме газ от Турция, е питам аз ,кой е идиота и предателя..
  • 21 Дутерте

    21 1 Отговор
    От известно време нещата в света много се промениха... Америка не е вече оня всемогъщ световен жандарм, в какъвто се беше превърнала в последните 25-30 години, след края на Студената война..............................Родриго Дутерте, Мадуро, Ердоган, Иран, Русия, Сев. Корея, Израел, дори Орбан и оня малкия фашист от Австрия, всички те открито и без страх си разиграват коня, независимо какво казва, какво мисли и какво прави Америка. Явно незачитане, от което бетоноглавите американци побесняват..............................Защото знаят, че занапред ще бъде така, даже още по-лошо, до момента, в който САЩ се самоунищожат и разпаднат, дано съм жив да го видя........................................В момента 1% от населението на света притежават повече от останалите 99%. За 2017 год. състоянието на този 1% е нарастнало с 30-40%, а на останалите 99% е намаляло също с толкова.........................Същия 1% владее и медиите, законодателните и изпълнителните власти, армия, полиция, съдебни системи и прочее. Ерго, цялата икономика и политика, и всичко друго в света се прави в услуга на този 1%.........................Аре са, бегайте да търкате блилетчета и да "протестирате" виртуално !
  • 22 Майстор Манол

    20 2 Отговор
    Всички трябва да скочат срещу САЩ, както те скачат по целия свят и обират ресурсите нс всички държави. Свинете трябва да бъдат прибрани в кочината си, и да не се месят на другите.

    Коментиран от #25

  • 23 Преброяване на бесните язовци

    4 9 Отговор
    Фесовете обаче упорито отказват да получат Ф-35.

    Коментиран от #29, #39

  • 24 соросоидни кърлежи

    2 7 Отговор
    аз не съм фен на Ердоган,но бих искал да ме изпляка. Голям сладур е..
  • 25 Сссерем

    1 19 Отговор

    До коментар #22 от "Майстор Манол":

    Да скочиш на САЩ е все едно да пикаеш срещу вятъра.

    Коментиран от #31, #41

  • 26 Турция вън от Европа

    2 21 Отговор
    ТУрция се разпада! Идва края на Ердоган, това може би ще бъде ново начало, казвам може би, защото Този разката всичко. Нашите "неядящи" свинско само глупости пишат от скука.
  • 27 zig

    4 13 Отговор

    До коментар #19 от "Турчин":

    Йерусалим е вече Еврейска столица
  • 28 гост

    3 7 Отговор
    Храни куче да те лае
  • 29 Мерт

    14 5 Отговор

    До коментар #23 от "Преброяване на бесните язовци":

    Те че ще получат Ф-35, ще получат, защото последната дума е на Доналд Тръмп, а на срещата на НАТО в Брюксел, Тръмп ясно каза на Ердоган, че цялата поръчка от 100 броя изтребители Ф-35 ще бъде изпълнена в договорения срок за Турция, просто трябва да се обучават пилотите, който в момента са в САЩ и се обучават. Това го каза Ердоган официално пред журналисти.

    Коментиран от #37

  • 30 Месут

    20 4 Отговор
    Турция отново показа колко е независима държава и че не играе като България по свирката на САЩ!
  • 31 malkom x

    5 1 Отговор

    До коментар #25 от "Сссерем":

    Но е по-добрия вариант,от това да си напикаеш на гащите нали?
  • 32 Клошар

    6 1 Отговор
    Нас никой не ни бръсне за силива .
  • 33 Турците

    11 2 Отговор
    Са непокорен от никого досега народ....за разлика от някои други. Защо си мислите, че заради чужди интереси ще пренебрегнат своите си? Само защото вие правите така ли? Ами затова сте на този хал...

    Коментиран от #38

  • 34 Рамзес3

    9 2 Отговор
    Браво на хората. Мислят за страната си и правят това което искат.А не като нашите се духат на всеки......
  • 35 Хасан

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "onq s konq":

    Много добър анализ ...браво ...но свободна търговия,предприемачество,демокрация ,гласност,свобода на словото и изказванията бяха основните западни ценности....а какво стана???мита,ограничения,държавни рестрикции,държавни субсидии,забрани,ембарго...станахме комунисти
  • 36 JPower

    2 6 Отговор

    До коментар #19 от "Турчин":

    Корея, Виетнам, Венецуела--това не е танц,а държава в Ю.Америка, Иран, Сирия,Ирак, Египет, Ливан, Китай, наскоро Черна гора каза на Тръмп да чете книжки:))) има още, но уроци на мюмюнки не ми се преподава. Да си учат кучешката вяра, и как света е започна с османската кочина... османците, винаги са били роби на евреите....ВЕЧЕ НЕ СТЕ ИМ НУЖНИ.... видях,че за нищо не стават. Мюмюнки, не си сменяте имената!!!Българските ви паспорти няма да ви спасят!!!
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 sniper

    1 3 Отговор

    До коментар #33 от "Турците":

    Защо си е свила толкова територийката тогава
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 РУСОМАХА

    3 2 Отговор
    Не берете грижа за америка Русия и без това скоро ще я истрие от лицето на земята.

    Коментиран от #42

  • 41 Маршал Жуков

    3 2 Отговор

    До коментар #25 от "Сссерем":

    Да пикам на маикати джендър американски.
  • 42 русия е джудже

    1 3 Отговор

    До коментар #40 от "РУСОМАХА":

    Прекалено неграмотен си ,за да даваш мнения русофилска подлого.Руската кочина може да ми изтрие единствено обувките и нищо друго.
  • 43 свободно мислещ

    3 1 Отговор

    До коментар #13 от "Иванов":

    До-Иванов.недей да опетняваш това хубаво бълг.име.г-пако
  • 44 Момо

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "JPower":

    Абе палячо ти само едно знаеш 30г и граница на, етническите турци им измряха 7/8 поколения тука .....ти изобщо в съзнание ли си га пишеш ? Като им сменихте имената ,хванахте бога эа .......тва ли ?
  • 45 непукист

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Реалист":

    хей хей човече, ама си супер-мега-хипер прав, хахахааааа абе то всички в тая държава, супер, мега, хипер са драскачи---на клавишите. супер, мега, хипер са силни хахааххаааааа хаааххаааааахааа
Новини по държави: