Last news in Fakti

26 Юли, 2018 15:42 3 080 5

САЩ може да подкрепят подялба на Косово

  • сащ-
  • територия-
  • косово

Притеснителни слухове в Прищина

САЩ ще подкрепят идеята за подялба на Косово. Това съобщи косовския вестник „Газета Експрес“.

Според изданието е възможно президентът на САЩ Доналд Тръмп да се е договорил по въпроса с руския държавен глава Владимир Путин по време на тяхната среща в Хелзинки.

Смята се, че администрацията на Тръмп е одобрила варианта за отделяне на територия на Косово. Идеята е страната да отстъпи част от територията си на Сърбия, за да получи признание за своята независимост.

Промяната е дошла след смяната на бившия съветник по национална сигурност Хърбърт Макмастър с Джон Болтън. Болтън е известен с антикосовските си позиции. Той ги представяше още докато беше посланик на САЩ в ООН.

Властите в Косово вече обявиха, че е невъзможно да се стигне до размяна на територии. Те все още водят преговори със Сърбия за признаването на независим статут.

Споразумение ще отвори вратите към ЕС и за двете страни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Boxer

    36 1 Отговор
    Косово ми звучи като област, ама чак пък държава? Че и искат да ги признаят международно?
  • 2 цистит

    9 1 Отговор
    аз искам да подкрепя подялбата на глобите за нарушение по пътищата ама ония от горе нещат
  • 3 Перър

    6 4 Отговор
    Абе хората се обединяват а тея се делят ли делят.
  • 4 Иванов

    0 9 Отговор
    На същата среща Путин се е съгласил да върне част от Крим на Украйна. Честно ви казвам. Албанците ако върнат цяло Косово, Путин връща целия Крим, но си запазва правото да събира тол такси на новия мост. И това всичкото, щото на някакво си говедо- Болтън, не му харесвали орлите на Косово.
  • 5 Кой казва ,че:

    7 0 Отговор
    Америка трябва да е на всяка манжа мерудията пък и да дава съгласие!!в най скоро време ще им запари под опашката!!