Last news in Fakti

28 Юли, 2018 10:23 3 515 4

Най-възрастният човек на света издъхна на 117

  • чийо мияко

Най-възрастният човек в света, 117-годишна японка Чийо Мияко, е починала, съобщават от "Гинес". Това се е случило в неделя.

Смъртта беше потвърдена днес от префектура Канагава, нейната родна провинция, която се намира южно от Токио. Мияко е родена на 2 май 1901 г.

Тя официално стана най-възрастният човек в света през април, след като Наби Таджима от остров Кикай в южната част на Япония умря също на 117 години.

Мияко е изпитвала удоволствие от калиграфията, която е практикувала доскоро, а също така е обожавала да яде суши и змиорки.

От "Гинес" допълват, че наследникът на нейния световен рекорд все още предстои да бъде потвърден. Новият най-възрастен човек в Япония е 115-годишната Кане Танака от Фукуока на южния японски остров Кюшу, уточниха от Министерството на здравеопазването, труда и социалните грижи.

Най-възрастният мъж в света, Масазо Нонака, който живее на северния японски остров Хокайдо, отбеляза 113-ия си рожден ден в сряда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 KoKi4a

    0 0 Отговор
    E...
  • 2 ИЦО

    1 4 Отговор
    Виьдал съм трупове,които изглеждат по-живи от тоя фосил.
  • 3 историк

    2 0 Отговор
    Виждал съм индиец на 240години.
  • 4 плевен

    0 0 Отговор
    До Факти: Това заглавие маже да го ползвате 200 в годината, и все ще е вярно.
Новини по държави: