Last news in Fakti

30 Юли, 2018 07:01 4 069 30

Путин обеща нови кораби на флота

  • русия-
  • флот-
  • кораби-
  • владимир путин-
  • обещание-
  • сили-
  • калибър

Руският флот очаква нови модерни кораби

Путин обеща нови кораби на флота - 1
Снимка: БТА/ AP

Военноморският флот на Руската федерация ще получи повече от двадесет нови кораба през 2018 година, обеща руският президент Владимир Путин, цитиран от агенция РИА Новости.

„Само за 2018 година флотът ще получи 26 нови кораба, включително четири с ракетен комплекс „Калибър”, заяви руският лидер на тържествена церемония по случай Деня на военноморския флот.

Владимир Путин посочи, че добрият темп на превъоръжаване и модернизация е огромно постижение на корабостроителната индустрия и е резултат от професионализма и отговорното отношение към работата.

Руският президент подчерта също така, че професията на военния моряк винаги е била на почит в Русия. По думите му тя олицетворява мъжеството, доблестта и самоотвержеността.

Путин обеща нови кораби на флота
Снимка: БТА/ XINHUA


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    16 13 Отговор
    Франсетата "Мистрали " - правят ли ? А каварите самолетоносачи за милиарди - дето един такъв кораб може да го прати на дъното?

    Коментиран от #3, #29

  • 2 СссереМ

    12 27 Отговор
    Тия 26 кораба със спасителните лодки ли ги броят?

    Коментиран от #5

  • 3 Реално

    25 5 Отговор

    До коментар #1 от "Borislav Popov":

    След скандала с френските Мистрали поръчките за тях спряха.Индонезия беше поръчала два-отказаха ги.ЮАР искаше три-отказаха ги. Кой ще си позволи такива идиотщини-да си платиш и после хън-мън еми няма да ти ги дадем ....Дотук беше с Мистралите-трябва да минат доста години,та да поиска някой да има пак работа с франсетата.
  • 4 Сссерем

    8 15 Отговор
    Само 4 с ще бъдат с ракети,останалите 22 ще кръжат около тях да ги пазят от овцевозите.

    Коментиран от #7

  • 5 Borislav Popov

    21 5 Отговор

    До коментар #2 от "СссереМ":

    Спасителни лодки ще им трябват на тия дето ги срещнат ! И водоустойчиви памперси !
  • 6 123;)

    8 18 Отговор
    ......аз,обещавам,да си направя довечера една салата,да отворя шише кайсиева/отлежала,и да чакам появата на следващата статия,че корабите вече са готови и на болшевиките,вече всичко им е наред....!

    Коментиран от #25

  • 7 Borislav Popov

    14 3 Отговор

    До коментар #4 от "Сссерем":

    4 с Калибър ! Останалите 22 с Оникс!
  • 8 стратег

    21 5 Отговор
    Малки кораби с далекобойни ракети, а не, както са американците - големи самолетоносачи и крайцери, а пък ракетките им не отиват далеч.

    Коментиран от #9

  • 9 Сссерем

    6 23 Отговор

    До коментар #8 от "стратег":

    Видяхме ги тези ракети колко са далекобойни,от тия 26 ракети които изстреляха от каспийско море половината се приводниха,а целта са достигнали 11,освен това далекобойноста им е 2000 км,а томахавките бият на 3к точно,не се обаждай неподготвен.

    Коментиран от #10, #23

  • 10 ОлигУфрен

    13 2 Отговор

    До коментар #9 от "Сссерем":

    Е къде се приводниха, като летяха над територията на Иран и Ирак? Относно далекобойността пак си в лунно затъмнение. Според дадените характеристики за морски цели-375 км., конвенционалните-2000 км., с ядрена бойна глава-2600 км. За Томахоук дават до 2500 км. Но трябва да си сигурен, че и при двете ракети е спестено от характеристиките им.

    Коментиран от #12, #27

  • 11 Гост

    3 10 Отговор
    Да внимават само с корабите с ОВЦЕ.

    Коментиран от #15

  • 12 Петър

    6 4 Отговор

    До коментар #10 от "ОлигУфрен":

    Виждаш ли колко „компетентни” хора пишат тук... :) Дори такива елементарни неща като географско положение не знаят какво е и бъркат 2-та „щата” ....! Пък какво да говорим за технически параметри на ракети,самолети или нещо друго..? Досадна материя е за тях,явно..!

    Коментиран от #13, #16

  • 13 СссереМ

    5 6 Отговор

    До коментар #12 от "Петър":

    Каспийско море в Ирак ли е?

    Коментиран от #14

  • 14 Borislav Popov

    7 3 Отговор

    До коментар #13 от "СссереМ":

    И колко ракети изстреля Русия че не разбрах ? Да не се бъркаш с на бай дони "томахавките " ?

    Коментиран от #19

  • 15 Borislav Popov

    8 2 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    А краварите с търговските кораби ! Да не са слепи че цял танкер не видяха ? Да внимават също с морските фарове - че те няма как да се отместят !
  • 16 Чичо

    7 1 Отговор

    До коментар #12 от "Петър":

    От дрогирани какво да се очаква освен да гепад някой лев да се надрусат и да мислят че са на работа в белия дом
  • 17 СССР

    4 6 Отговор
    Тате обеща да ми купи колело ама друг път ...
  • 18 НКВД

    3 5 Отговор
    Ще, ще, ще. В "бъдеще а дано ама надали" време.
  • 19 СссереМ

    3 9 Отговор

    До коментар #14 от "Borislav Popov":

    26 точно,от които целта достигат 11 ,и то според руски источници,а според западни може и по малко да са.Има новинарски сайтове търси там пише,и тук във Факти пак има статии.

    Коментиран от #20, #21

  • 20 знаещ

    12 1 Отговор

    До коментар #19 от "СссереМ":

    Нека да не извъртаме фактите-Това е второто участие на руски военни кораби в Сирия, след като на 7 октомври от кораби в Каспийско море руснаците изстреляха 26 ракети „Калибър" по 11 цели на терористите.
    Значи целите са били 11! Нали така?
  • 21 Трол

    7 1 Отговор

    До коментар #19 от "СссереМ":

    "Четири от изстреляните в сряда от Каспийско море срещу Сирия 26 руски крилати ракети „Калибър“ са паднали малко след залпа на територията на Иран, съобщи Си Ен Ен, позовавайки се на източник от Пентагона. „Всички ракети удариха мишените си“, опроверга говорителят на руското министерство на отбраната ген. Игор Конашенков."
    Дежурния, ай спирай с фантазиите си!
  • 22 Пиияна РАША

    4 13 Отговор
    Грозният ДИКТАТОР няма пари за
    пенсии а пък щял кораби да строи
    Смешно ПЛЕМЕ са пияниците и
    смешен ДИкТАТОР имат
  • 23 Хамериканец

    0 2 Отговор

    До коментар #9 от "Сссерем":

    Томахавките долетяха за изложбата на меките ръкетки в Русия
  • 24 Generalissimo FRANCO

    1 1 Отговор
    Като се изключат стратегическите ПЛ (Тайфун), ПЛ с крилати ракети (Курск) и патрулните ПЛ (Варшавянка и разновидности), руският надводен флот е по-скоро с отбранителни функции. Той няма въздушно покритие и е оперативен в обсега на морската авиация на РФ. Въвеждането на ракети "калибър" не променят осезаемо задачите на флота!

    Коментиран от #28, #30

  • 25 Гостенин

    1 2 Отговор

    До коментар #6 от "123;)":

    Да . както чакаме новата "Волга", а руснаците по добър живот и свобода на словото.Да не говорим за битовата техника и " леките" им лаптопи". Спирам защото голямо чакане ще падне!
  • 26 Доктор

    1 1 Отговор
    Моля, не превръщайте в пошла манджа всяка тема.
    Без значение, русофил или русофоб.
    Аз искам да кажа две неща:
    1: Русия е наследник на СССР дори и в военно-стратегическата си философия и тя е предопределила като третостепенен флота на тази страна. Русия не смята да напада никого, няма отвъдморски територии, същевременно разполага с огромна и отлично разположена единна суша...това значи, че приоритет са ракетни войски, СА и ВВС. Разбира се, съставляваща в горните е и противоморска/корабна брегова и дълбоко ешалонирана защита.
    АБСОЛЮТНО ДРУГА ТЕМА Е НУЖДАТА ОТ МОЩНИ ПОДВОДНИ РАКЕТОНОСЦИ С ЯДРЕН И НЕКОНВЕНЦИОНАЛЕН АРСЕНАЛ.
    Тук функцията е само една - ЗДЪРЖАНЕ!
    2: Русия трябва да прекрати порочната практика да манифестира стари корита от съветско време, преминали просто "глубокая модернизация" и накичване със съвременни технологии и оръжие.
    ТОВА НЕ Е СОБРА ПРАКТИКА!
    НЕ Е ПОПУЛЯРНА И Е ДОКАЗАНО, ГЛУПАВА ЗАТРАТА НА ОГРОМНИ СРЕДСТВА.
  • 27 jforfk

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "ОлигУфрен":

    Само да ви поправя. Когато американците кажат 2500км това е при свръхидеални, лабораторни условия. Така го правят защото трябва да оправдаят разходите и да реализират свръхпечалба. Затова и реалният обхват на Томахоук е около 900 мили, 1600-1700км. А в бойни условия до 500-600 мили. В Русия това не е така. Там се работи по друг начин. Има изисквания и те трябва да се изпълняват при всички условия. Затова реално когато руснаците пишат 2600км. това е при неблагоприятни условия, в идеални условия - полет в права посока без маневриране и слънчево време, далекобойността е друга - 4000 км. Другата причина поради, която не дават тази далекобойност е, че "малко" нарушават договора за оръжията със среден радиус. Не, че американците не го правят с ракетите в Дивисело, но Русия иска да има коз в ръкава. И затова на Искандерите казват че има "само" ракети с радиус 500 км. Но какво има в контейнера само те си знаят.
  • 28 Точно

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Generalissimo FRANCO":

    Точно и ясно казано
  • 29 123

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Borislav Popov":

    То и самолетоносачът може да прати този кораб на дъното.
  • 30 123

    0 1 Отговор

    До коментар #24 от "Generalissimo FRANCO":

    Точно така, руският флот може успешно да изпълнява единствено задачи по брегова защита. В открито море няма да имат въздушно прикритие, отделно количествено и качествено остъпват много на САЩ. Единствено с подводници могат да мизерстват в открито море, но подводниците са им са малко и биха стигнали само за брегова отбрана, а и само с подводници не може да се завоюва господство на море. Е, подводниците, въоръжени с ядрени балистични ракети са друга бира, но те са предназначени основно за действия по цели на сушата.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания