Last news in Fakti

30 Юли, 2018 15:52 43 114 177

Русия със смразяваща заплаха за Македония

  • русия-
  • нато-
  • македония

Руският посланик в Скопие е против влизането на страната в ЕС

Трябва да стане ясно, че влизането на Македония в НАТО ще направи страната част от военната машина на Алианса, което я прави възможна цел на ответен удар. Това заяви руският посланик в Македония Олег Шчербак, цитиран B92.

Македония вече започна преговори за членство в НАТО. Страната получи официална покана по време на срещата на върха на Алианса.

„От това ли имате нужда вие и децата ви? В своите доктрини НАТО и неговия лидер САЩ обявиха, че разглеждат Русия като техен съперник. Ние няма как да приветстваме евентуалното членство на Македония, чиято територия ще може да приеме военни бази и дори офанзивни войски. При членство на Македония, в случай на агресия от НАТО, страната може да стане цел на евентуален ответен удар. НАТО изисква от всички държави – членки подчинение, което ще рече, че Македония ще трябва да се съобразява с антируските действия. Така ще загубите своя суверенитет“, заяви Шчербак.

Той подкрепи идеята за провеждането на референдум в страната за евентуалното нейно членство в НАТО. Според него това решение трябва да бъде взето след внимателно обмисляне.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ваньо

    84 209 Отговор
    България подкрепя Македония, и за това България и Македония веднага да обявят война на Русия!!!

    Коментиран от #12, #43, #57, #126

  • 2 КолкотоИнас

    282 104 Отговор
    То и нас никокой не ни попита дали ги искаме тези неща, 2-3ма взеха решения от името на целия народ.

    Коментиран от #33, #89, #98, #112

  • 3 ХА ХА ХА

    221 291 Отговор
    ТОВА Е РУСИЯ АГРЕСОР , КОЙТО СЕ МЕСИ В ДЪРЖАВНАТА ПОЛИТИКА НА ДЪРЖАВИТЕ , ИСКА ТЯ ДА ОПРЕДЕЛЯ ЩАСТИЕТО НА НАРОДИТЕ , НО НЯМА КАК ДА И СЕ ПОЛУЧИ , ЗАЩОТО ЦЯЛ СВЯТ РАЗБРА , КАКВО ДОЛНО НИЩОЖЕСТВО Е !

    Коментиран от #72, #99, #104, #113, #143

  • 4 B52

    270 114 Отговор
    Руснаците поне предупреждават, докато хамериканците направо ни зачислиха военна база и станахме евентуална цел. То това е и целта - военните цели да са далеч от тяхната територия.
  • 5 Иван

    63 94 Отговор
    Руснаците, ако решат да ударят американската база в България, какво правим? Ще се трепят руснаци.. Великата Българска армия ще ни защити!

    Коментиран от #20, #124

  • 6 За НАТО овци миролюбиви и хуманитарни

    48 28 Отговор
    Само огнен жупел ритуални ! Плазма и дух без погребални ! Бързи, смели, сръчни ! Високо технологично, без танкове, окопи и отбори ТРУПОВЕ да вози! 5 G модификация и GPS координация МОНСАНТО ХЮМЕН ЛИКВИДАЦИЯ ! Обичам юрдеците и пуеците. Много ПЕРНАТ ДОБИТЪК се навъди ! Сезона се открива скоро ! НА слука !

    Коментиран от #14

  • 7 КАКВОТО ПОВИКАЛО

    51 10 Отговор
    Туй се и обадило !
  • 8 дядо Йоцо гледа

    169 43 Отговор
    Народа никой не го пита. Слагат един про-западен министър-председател и той е съгласен с всичко. Референдум - колкото у нас. За 30 години демокрация - 2 референдума. Без всякаквъв резултат. Политиците пак си правят "каквото кажат началниците отгоре".
  • 9 гост

    78 57 Отговор
    Явно макетата сами си го търсят .
  • 10 Генерал де Гол

    140 167 Отговор
    "Руснаците никога няма да бъдат щастливи, ако знаят, че някой живее по-добре от тях. И понеже те не са способни на прогрес, злобата и фрустрацията са тяхно постоянно душевно състояние. "

    Коментиран от #42, #78, #79

  • 11 Шоо

    46 37 Отговор
    Ами влезте и вие с Македония и ще си решите проблема веднъж завинаги.

    Коментиран от #48

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Само питам

    41 34 Отговор

    До коментар #6 от "За НАТО овци миролюбиви и хуманитарни":

    Такъв ли се роди или е в следствие на русофренията?

    Коментиран от #15, #84

  • 15 Само отговарям

    52 23 Отговор

    До коментар #14 от "Само питам":

    Явно си се родил мераклия за натовска фира .

    Коментиран от #97

  • 16 onq s konq

    102 44 Отговор
    От думите на руснака излиза,че след като Македония при влизането си в НАТО АВТОМАТИЧНО СТАВА ЦЕЛ НА РУСКИТЕ РАКЕТИ,то България като член от доста време значи ЧЕ ОТДАВНА Е РУСКА РАКЕТНА ЦЕЛ.А днес имаше статия,в която "руска певица" С 2 ИМОТА В БЪЛГАРИЯ СЕ ОПЛАКВА,ЧЕ БЪЛГАРИТЕ НЕ ОБИЧАЛИ РУСНАЦИТЕ!И нека отбележим факта,че по-богатичките руснаци ЕЖЕГОДНО СЕ МЪКНАТ У НАС за да си пекат задниците на евтиното ни море,да лочат евтин алкохол,но С ПЪЛНА СИЛА ПОЛЗВАТ ДЕМОКРАТИЧНИТЕ НИ ПОРЯДКИ/коренно различни ат техните/ и са готови без да се замислят да размахат заканително пръст НА ДОМАКИНА СИ?!Независимо от това обаче БГ си остава РУСКА РАКЕТНА ЦЕЛ,а ГАЗТА СИ Е С ПАРИ,но ...ПО НАЙ-ВИСОКИТЕ ТАРИФИ.

    Коментиран от #18, #29, #59, #134, #144

  • 17 Румяна Костова

    57 22 Отговор
    ,,Русия иска да определя щастието на народите".А-ха ,тя си няма други грижи,а следи ревностно за емоционалното състояние на народите.Ха,ха от мен за този шаблон!Русия,както и Америка си гони своите интереси и няма там място за алтруизъм със световни мащаби.
  • 18 Коня с оня

    45 23 Отговор

    До коментар #16 от "onq s konq":

    От не си пасеш бемвето, ми ръсиш глупости , бре кон !

    Коментиран от #25

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Kiko

    72 59 Отговор

    До коментар #5 от "Иван":

    Коя нормална държава би ударила каквото и да е в друга държава?!?!?!? Е, да, прав сте - от ушанките може всичко да се очаква

    Коментиран от #114, #135

  • 21 cvc

    66 39 Отговор
    Членството в НАТО е гаранция, че няма да те налазят вежливи зелени човечета...

    Коментиран от #107

  • 22 cvc

    72 49 Отговор
    А междо другото дори и една Македония има по-висока минимална заплата от великата фрашката с природни ресурси русия........ Само колко глупави и крадливи управляващи трябва да имаш за да живееш бедно при всичките тези нефт, газ и други неща....
  • 23 ANDRII BURKA

    33 20 Отговор
    НЯМА ЕДИН НОРМАЛЕН В КОМЕНТАРИТЕ. ДЕТСКА ГРАДИНА ОТ НЕНОРМАЛНИ И БЕЗРАБОТНИ ПИЯНИЦИ. РУСИЯ ИЛИ АМЕРИКА, ВСЕ ИМА КОЙ ДА ВИ ОПРАВЯ, СМЕШКИ !!!

    Коментиран от #24, #30

  • 24 гост

    21 4 Отговор

    До коментар #23 от "ANDRII BURKA":

    Особенно последния ...
  • 25 onq s konq

    7 25 Отговор

    До коментар #18 от "Коня с оня":

    ТРАДИЦИОННО такива като тебе когато не разбират умните приказки на такива като мене,ГИ ОБЯВЯВАТ ЗА "ГЛУПОСТ"...за по-лесно:)E да,ама аз отдавна съм престанал да правя безполезни опити да ви образовам и реших да СВИКНА С ТАЯ ВАША ЧЕРТА...пак за по-лесно.

    Коментиран от #103

  • 26 Инкогнито

    28 19 Отговор
    Лошо е когато си безпризорен като македонците продаваш си разни ,,части" на капиталистите!
  • 27 ЦРУ

    45 35 Отговор
    Това е ДИРЕКТНА НАМЕСА във вътрешните работи !!! ВЕДНАГА - персона нон грата ...ВЪН !!! Азиатски монголоидни завоеватели !

    Коментиран от #28

  • 28 КГБ Териер

    19 8 Отговор

    До коментар #27 от "ЦРУ":

    Обичаш ли шекелите?
  • 29 Румяна Костова

    34 14 Отговор

    До коментар #16 от "onq s konq":

    Вие сте на кон,какво се стряскате от един размахан пръст,пък бил той и руски.Не се страхувайте,на държавно ниво няма напрежение между България и Русия.В Македония е по-различно,не забравяйте,там половината са албанци.Сетете се за Косово,там май се намираше една от най-големите американски бази.И то без да са никакъв член.

    Коментиран от #37

  • 30 Румяна Костова

    18 6 Отговор

    До коментар #23 от "ANDRII BURKA":

    Господине,лято е,позабавете малко темпото и не се превъзбуждайте!Не е здравословно.
  • 31 JPower

    48 4 Отговор
    Мъките на Македония продължават...

    За всички, които са забравили, монологът на Дилбер Танас (Руси Чанев) от един от най-добрите български филми: "Мера според мера":

    Абре, истина велят нашите стари. Оти Македония я кладели от мъки, от мъки е името Македония останало, Мъкедония - мъки, мъки - Мъкедония...

    И подире руско-турската война, Берлинскиот договор стори и ние да пейме на бреговете на Вардара и Бялото море: проклета и триклета да бидеш ти, Европо, блуднице вавилонска, кръвнице Македонска.

    Оти Европата раздели Българско на три и остави Македония и Одринско под турско. Но апостолете, начело со Гоце Делчев, бог да го прости, организираха организацията и покрай тия люде некак пофати да витай около мен друг дух - за избавление на моя мил български народ...

    Оти кажуваше световниот поет Пейо Яворов: Ден денувам, пътища потайни, нощ нощувам - пътища незнайни, и още..

    с благ благувам - вера зарад вера,

    с враг врагувам - мера според мера...
  • 32 Иван

    17 1 Отговор
    Това е новина от поне два месца...
    С кака ли цел се пуска отново?
    Кой има полза от това?
  • 33 Azazel

    36 40 Отговор

    До коментар #2 от "КолкотоИнас":

    Стига с тези глупости! Влизането на България в НАТО и в ЕС беше изцяло демократично решение, взето от мнозинството български гласоподаватели, които на демократични избори гласуваха няколко пъти подред за политически сили, в основата на чиято програма влизаше точно това - присъединяване към НАТО и ЕС. Както и да го въртите и сучете форумните тролове, това беше и продължава да бъде цивилизационният избор на повечето българи!

    Коментиран от #35, #36, #75

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 НКВД

    40 27 Отговор

    До коментар #33 от "Azazel":

    Диваците от СДС след това НЕСВ и сега ГЕРБ много цивилизовано затрихте България за 28 г.

    Коментиран от #39

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Неутрал

    13 4 Отговор

    До коментар #29 от "Румяна Костова":

    Първо проверете фактите след писането. В Македония, според електронни здравни карти от бебе до пенсионер, има 15% от албанците. Политическите решения отвън са причините, поради които от 2002 г. досега няма прецизно преброяване на населението.
  • 38 Киро-факиро

    26 25 Отговор
    НАТО се месел, а що прави тундроварварският посланник със заплахите?!
    Веднага трябва да бъде изгонен, това е език, недопустим за дипломат.
    Тундроварварски език!

    Коментиран от #136

  • 39 Azazel

    36 25 Отговор

    До коментар #35 от "НКВД":

    България изобщо не е затрита, а е значително по-добре във всяко едно отношение, отколкото беше през 1989-та година. Да ти напомня ли какво се случи на края ѝ - фалит, мораториум по външния дълг, дефицит на стоки от първа необходимост (по магазините нямаше нищо - хляб, олио, захар...., хората търсиха връзки, редяха се на опашки посред нощ и ходиха по складове на едро в други градове, за да си купят хляб или бутилка олио!), режим на тока... Това ли е виждането ти за просперитет? Или не си българин, а платен руски трол, дето пише в чужди форуми за няколко копейки на коментар, или не си бил роден тогава. А, може би си склерозирал пенсионер, но никой, който е водил съзнателен живот тогава, не може да му хрумне да сравнява днешното положение, с тогавашното. Както и да критикува правителствата на СДС, НДСВ и ГЕРБ, а да не каже нищо за правителството на Виденов... И само, за да сме наясно - никога не съм гласувал за ГЕРБ, лично за мен, правителствата на ГЕРБ са крайно вредни за България и благодарение на тях, страната ни отстъпи много назад по отношение на демокрацията, така че не ме слагай в едно с ГЕРБ.

    Коментиран от #47, #54

  • 40 Европеец

    31 14 Отговор
    НАТО може да го има, може и да го няма. Но ЕС е единствената възможност за Македония, за България, и за всички европейски държави!
  • 41 ЛУД ИДИОТ

    7 3 Отговор
    Аз си признавам,че изобщо не съм в ред,ама имало по-луди хора и от мене. xD :D :D
  • 42 Да уж

    9 12 Отговор

    До коментар #10 от "Генерал де Гол":

    Глупости на търкалета. Злобата е непознато чувство на нашия народ. Всъщност, не е точно така. Към фашистите - да.

    Коментиран от #91

  • 43 ЛУД ИДИОТ

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ваньо":

    Публикувано във факти.бг: Аз си признавам,че изобщо не съм в ред,ама имало по-луди хора и от мене. xD :D :D
  • 44 Димитър

    32 22 Отговор
    Аз не виждам заплаха. Руснаците не заплашват никого. Това е предупреждение и опит да накарат макетата да мислят трезво и реално. Ненапразно няма нито един референдум за влизане в нато защото по него ще се разбере че народите са против това. Всички са вкарани на тъмно с подкупни политици като паси. Последен железен факт - нато никога от николо не е опазил но с удоволствие и в американски интерес са нападали и извършвали военни престъпления в много страни!

    Коментиран от #116

  • 45 vasik atanasova

    28 12 Отговор
    СЛУШАЙТЕ ДОБРЕ
    РУСОФИЛИ
    ЗАЩОТО КАТО ВИ ПИШЕ КАК ВАСКА НЕ СЛУШАТЕ
    ВСИЧКИ КОИТО СМЕ В НАТО СМЕ МИШЕНИ НА РУСИЯ
    ЖЕНА МИ Е РУСКИНЯ И ОТ НЕЯ ГО ЗНАМ ЗАТОВА И ВИ ГО СПОДЕЛЯМ
    РУСКИТЕ РАКЕТНИ КОМПЛЕКСИ ИСКЕНДЕР СА НАСОЧЕНИ И КЪМ БЪЛГАРИЯ
    ТАМ КЪДЕТО СА НАТОВСКИТЕ БАЗИ
    НЯМА БРАТЯ БРАТУШКИ С ТЯХ
    РУСИЯ ИМА ДВАМА СЪЮЗНИКА И ТОВА Е ФЛОТА И ПЕХОТАТА ИМ
    РАЗБЕРЕТЕ ИСТИНАТА
    АЙДЕ СЕГА СИ ПИШЕТЕ КАКВОТО СИ ИСКАЙТЕ
  • 46 ИСТИНАТА

    32 19 Отговор
    Какво се пенявите тук бе.....дори и бившият шеф на НАТО ни го каза на нас българите,че сме фронтова държава при сблъсък с Русия-какво и е по-различното на Македония--искат в НАТО--да си носят тогава кръста...нищо ново не им е казал посланника--право куме в очи..Какво сте се разпенявили-??? Цел сме на руските ракети САМО заради американските интриги и алчност-ФАКТ...
  • 47 JPower

    20 6 Отговор

    До коментар #39 от "Azazel":

    Азазел според древните евреи е демонът на пустинята и първи знаменосец на Армията на Ада.

    В апокрифната книга на Енох Азазел е предводител на допотопните гиганти, възстанали против Бога. Азазел научил мъжете да воюват, а жените – на изкуството на измамата; накарал хората да забравят Бога и ги изкусил с разврат. Бил победен и по повеля на Бог бил окован на пустинна скала.

    евреите пак нададоха вой.....
  • 48 Orthodox

    22 5 Отговор

    До коментар #11 от "Шоо":

    Абсурд. Нито руснаците ще поискат да влязат в НАТО, нито пък ще бъдат приети до Второ пришествие. Защото за всеки не-кьорав човек е ясно, че НАТО-то по същество, по природа е антируски нападателен съюз - въпреки многото други благовидни определения, които му се дават. за тях русия е основен противник и те го заявяват в прав текст. Така е, така е било още от създаването на западния пакт и така ще бъде докрай. Така че е пълна нелепост да се съюзиш с врага си, тогава съществуването на НАТО става безсмислица. Така че Русия никога не ще бъде негов член - за добро или лошо...
  • 49 Румяна Костова

    13 4 Отговор
    Съгласна съм със забележката Ви.Не съм чела точна статистика за процентите албанско население.Но след 10- тина година съотношението може да е в полза на албанците.Не се хващайте толкова за цифрите,въпреки,че сте прав.Мисълта ми беше ,че там албанците активно участват в управлението на страната и съответно във взимането на решения.По един начин ще приеме нашият народ ,ако ни насъскат срещу Русия и по съвсем различен македоно-албанския.
  • 50 хаха

    23 20 Отговор
    Русняците не могат да преглътнат че никой не ги е...ва за слива.
  • 51 1234

    31 19 Отговор
    Макета,слушайте какво ви говорят,нас ни предаде оня евреин Паси,и за това сме на тоя хал,нямаме армия,нямаме защита от никъде,само ни използват.Какви интереси има България,че армията ни е в Афганистан и колко души избиха там.Интереси имат американците,а ние даваме жертвите.ОПИЧАЙТЕ СИ АКЪЛА,не слушайте нашите политици,те всичките са предатели.
  • 52 Румяна Костова

    15 15 Отговор
    Ах,тази Ваша жена трябва да е съветничка на Лавров или негова секретарка, щом разполага със секретна информация кои ракети някъде са насочени.В такъв случай,необмислено е да я афиширане тук,може жена Ви да си изпати.

    Коментиран от #60

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Шушоне

    6 3 Отговор

    До коментар #39 от "Azazel":

    Добре че ме открехна
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Ник

    28 12 Отговор

    До коментар #1 от "Ваньо":

    Ти акъл имаш ли??? Я кажи с какво ще ги стреляме ааа? С прашки сигурно щото заради вашето НАТО нямаме нищо
  • 58 Гост

    14 15 Отговор
    Те и сега, като не са част от НАТО пак са възможна цел на ответен удар от всички страни, само че няма кой да ги защити, а ако са в НАТО ми е интересно кой луд би тръгнал да атакува страна-член на алианса.
  • 59 Барчо

    26 12 Отговор

    До коментар #16 от "onq s konq":

    В статията толкова елементарно е написано, че и последните тъпани да го разберат. Никой не говори за автоматична, а за възможна цел. Съвсем елементарно и логично. Целта на краварите е да разположи ракетите си възможно най-далече от своята територия. Така тъпите макета ще изстрелят американските си ракети към Русия и съответно ще гризнат дървото, а краварите ще поемат по-малък брой ракети, които са поели макетата и други като нас, мамалигарите и т.н.
  • 60 Румяна Костова

    2 12 Отговор

    До коментар #52 от "Румяна Костова":

    Всъщност от екипа на Шойгу е по-вероятно да е жена Ви,но и Лавров ги знае тези работи,коя държава се кани да изтрие от картата Русия.

    Коментиран от #67

  • 61 Гоуст

    20 26 Отговор
    На всяка манджа - мерудия. Това е Русия. Където няма държава, там не се е месила
  • 62 Бай хойДД

    18 8 Отговор
    ДО 1ВАНЪО АБЕ ПСИХИПАТСЛЕД ОБЯВЯВАНЕ НА ВОЙНА И НИЕ И МАКЕДОНИЯ ЩЕ ИЗЧЕЗНЕМ ЗА 10МИНУТИ ОТ СВЕТА ОДИ И СЕ ЛЕКУВАЙ СПЕШНО
  • 63 ТОЧКАТА

    16 4 Отговор
    Бе ква е ,,смразяващата!!!...заплаха,,...Човекът ПОЯСНЯВА---целите и интереса/амерички...ФИРАТА/македонска....Пък ВИЕ както си изберете....
  • 64 Анонимен

    19 8 Отговор
    Много ми е интересно какво ще стане ако ние станем цел заради базите на САЩ.
    Мисля народа лично и доброволно ще поеме разходите за транспорта на 240 тикви до сибирската необятна шир.
  • 65 сиганин

    10 11 Отговор
    рускуту пусланик вика требе да сте робе на рускуту нату. иначи ни са бруи.
  • 66 антинато

    28 12 Отговор
    мразя нато. това е мошенническа организация изсмукваща финансите на глупавите държавици
  • 67 JPower

    17 9 Отговор

    До коментар #60 от "Румяна Костова":

    Ти жено, ако стане война, в американската база ли ще се мушнеш????? Който и руснак да питаш, ще ти каже,че от както сме в НАТО, ракетите са насочени и срещу нас!! Това не е никаква тайна, но по Босфор ТВ няма да го види-чуеш.. ..ходи сготви някоя манджа!!!
  • 68 ЦРУ

    8 18 Отговор
    МАКЕТАТА са ПИЧОВЕ !!! Тези ли азиатски - монголоидни орди ще ги уплашат ??? МАКЕТАТА знаят ...че родният град на Заев е на 100 -тина км. от родният град на Плевнелиев ….А ПЛЕВНЕЛИЕВ е следващият ГЕН. СЕКРЕТАР на НАТО !!!

    Коментиран от #105

  • 69 Анонимен

    15 5 Отговор
    53
    Предполагам си сложиш две нули без да искаш.
    А на Англетата виж им е кеф да трепят индийци
    Щото в Индия даже с двете нули дето си ги згрешил, руснаците са като аматьори.
    Бях писал евентуално развитие:
    Турция с Русия и ние си отиваме за два дена, после през Великобритания за седмица и от там на гости на Тръмп.
    Турция против Русия, Босфора се запечатва за винаги от руснаците в Сирия, турците гризват дървото от към сухопътна и през черно море ( ние пак ни няма на картата)
    После пак Великобритания и при Тръмп.
    Просто Путин ги прекара. А икономически Китай ще свърши работата. Отворете картата бе хора, после приказвайте. Всичко си има логика.
  • 70 Анонимен

    7 3 Отговор
    Сирия така я бранят и САЩ и Русия не защото сирийците са прекрасни хора. Сирия е врата към Русия и ако се затвори войната ще е до Белия Дом, а не до Москва
  • 71 JPower

    19 13 Отговор
    Русофобите сте ,като нашите помаци. За помаците е следното, щом съм мюсулманин,значи съм турчин...само да не кажат това на някой албанец. И в други съседни държави на турция има мюсулмани но не се смятат за турци. Тааа, за русофобите, ..щом някой мрази нато и америка ,значи е русофил...Дааа, ама,не!! Само идиот може да има такива разсъждения. Страшно става,като русофоба почне да занимава с истериите си, другите. Има и русофоб-тип соросоиден кърлеж, но те са платени..и е разбираемо да подскачат.

    Коментиран от #74

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Мужик

    16 16 Отговор

    До коментар #71 от "JPower":

    Другарю, като говориш само със заучени фрази на руската пропаганда, повтаряш като папагал руските тези и лозунги, и лаеш по тези, които те хранят (да, Западна Европа на практика издържа поне половин България с еврофондовете), защото Русия така ти е казала, нормално е хората да помислят, че си русофил. И, ако мислиш, че не си, значи си толкова тежък случай на промит мозък, че сам не можеш да се осъзнаеш и спешно трябва да постъпиш в клиника за лоботомия.

    Коментиран от #76, #92

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 JPower

    15 10 Отговор

    До коментар #74 от "Мужик":

    """Страшно става,като русофоба почне да занимава с истериите си, другите."""
  • 77 няння

    15 13 Отговор
    Това трябва да мобилизира Македония да влзе въчможно най-бързо в НАТО и ЕС и междувременно да отзове руския посланник. Даже временно скъсване на дипломатически отношения с Русия може да е добър вариант. За нас като българи е важно околните държави да са членове на НАТО и да можем да се борим срещу врага в лицето на Русия и Путин.
  • 78 От Пирдоп

    8 1 Отговор

    До коментар #10 от "Генерал де Гол":

    Е Генерале Генерале гледай ,,Ало, Ало ,, и тогава пиши !
  • 79 йяиоп

    12 17 Отговор

    До коментар #10 от "Генерал де Гол":

    Браво! Много точно казано. Рашките трябва да бъдат смазани!
  • 80 Георги Сава Раковски

    18 12 Отговор
    Мъки чакат всеки българин, влязъл в железните нокти на Русия.Всякога проклета Русия, когато е имала бой с Турция, лъгала е бедните простодушни българи, че уж тях иде да освободи! Но нейната цел всякога е била да им разори милото Отечество .Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите"от Раковски,тя е издадена за пръв път през 1861 г. в Букурещ. Предговорът на второто издание през 1886 г. е на Захари Стоянов.

    Коментиран от #87

  • 81 Щуро маке

    5 0 Отговор
    Дека че ги копаме тия -ха-ха
  • 82 Маке

    6 0 Отговор
    Леле, леле дека ке ги копаме?
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Колибри

    11 15 Отговор

    До коментар #14 от "Само питам":

    Русофилията е най-голямата болест по нашите земи! Още е известна като путинофилия.
  • 85 зулус

    3 1 Отговор

    До коментар #83 от "Azazel":

    и защо почна от 97ма????

    Коментиран от #95

  • 86 зулус

    2 1 Отговор

    До коментар #83 от "Azazel":

    и защо спря на 2009???
  • 87 плевен

    11 9 Отговор

    До коментар #80 от "Георги Сава Раковски":

    Г. С.Раковски-известен журналист, още по-известно конте и организатор на два български отряда в подкрепа на Сърбия.След като свършват сръбската работа са разформировани и изгонени от Сърбия. Виждаш ли как звучи, когато кажеш само половината от истината.Надявам се това да го прочетеш само ти, защото Раковски заслужава уважение, а не да се използва за мръсни цели.
  • 88 Горяни

    13 13 Отговор
    Русофилството в България е достигнало до идиотство. Когато руската дипломация прави пакостите, ние, българите, нарочно си закриваме очите; жумим, за да не виждаме пакостите, правени нам от Русия; ИЗ "ПОГРОМА НА БЪЛГАРИЯ. ВИНОВНИКЪТ"
    Митрополит Методий (Кусев)1914 г.
    Стара Загора
  • 89 НАЙДЕН

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "КолкотоИнас":

    единия Сопол даже се бе раэциврил.....
  • 90 парлак

    14 5 Отговор
    САЩ ще воюва с Русия до последния македонец!!!
  • 91 Българин

    13 7 Отговор

    До коментар #42 от "Да уж":

    Руски фашисте, вашата нация е най-високомерната, злобна и арогантна.
  • 92 Анонимен

    10 7 Отговор

    До коментар #74 от "Мужик":

    Мужик прав си западна Европа издържа половин България но до 2020-2023 максимум.
    И то защото ограби цяла България, разруши икономиката, срина образованието, направи здравеопазването платено и да не изброявам всичко.
    Какви инвеститори са ЧЕЗ бе брат.
    Инвестиция значи пускат си кабелите до тези дето са строени от дядо, и се конкурират с държавата.
    От Европата какво инвестираха точно?
    10 тира с асфалт, ама за кърпене на стар път, това ли е инвестиция.
    В ерата на компютрите затворихме завод за компютри, в ерата на полу проводниците разрушихме завод за полупроводници.
    Сега на мода ТЕСЛА, а защо ни затвориха завода за Кари. Ми ние бяхме ги претрепали на пазара с ел. Кари още преди 40 години (а крачката от камионче до кола е само китайски климатик и сидравлика от Корея)
    Затворихме заводи за оръжие. Ма това е бизнес бе, и като не продаваме оръжие на Либия да не им падат от небето автоматите. Те пак си плащат само доставчика стана САЩ
  • 93 Анонимен

    10 8 Отговор
    Ами фабриката за хартия, картон и фазер.
    Бяхме убили цялата конкуренция. Е верно с Руски дърва, но изядохме Европа с парцалите.
    И те инвестираха едни французи. Бутнаха я, а сега познай с хартиени от коя държава си бършеш д-то (случайно Франция)
    На калкулатора още викате ЕЛКА, само дето Елка е марка в която естествено едни пичове от ЕС инвестираха и я затвориха.
    А да обясня ли защо Кремиковци беше полезен.
    Ами панелката дето живееш в нея от Кремиковци е желязото.
    Верно на загуба работеше, ама с тенекето дето правеше 40 завода за консерви бяха на безумно голяма печалба като компенсираха с евтино тенеке.
    После махнахме стъклените бутилки и си купихме пластмаса, а сега ЕС иска да ни продаде обратно нашите си машини за почистване на стъкло, щото видиш ли пластмасата замърсявала.
    Торбичките помните ли в магазина, или плат или от там ти даваха хартиена едни кафяви (сякъш на съвременна Германия ми напомня)

    Коментиран от #102, #109, #110

  • 94 Анонимен

    10 5 Отговор
    Виж Китай не направи нашите грешки.
    И ако някой няма в къщи нещо китайско нека ме плюе на вола. Другите си заврете евро ценностите където слънце не огрява.
  • 95 Azazel

    5 5 Отговор

    До коментар #85 от "зулус":

    A, откога да започна и до кога да свърша? Или, просто не си ми прочел и разбрал коментара, а си побързал да тролстваш? Коментарът, на който си ми отговорил, беше точно за това, че няколко поредни демократично избрани политически сили, са спечелили изборите именно с програма, в основата, на която стои влизане в ЕС и НАТО. Това са точно споменатите избори - от 97-ма - СДС (когато мнозинството бългаи ясно посочва, че желае такова развитие), през 2001 - НДСВ (когато влизаме в НАТО), 2005 БСП на Станишев (когато влизаме в ЕС) и свършвам с 2009-та, защото тогава това правителство на Станишев, провеждайки очевидно честни демократични избори, загуби власта, при това, отново от партия, която се позиционираше като про-европейска и про-натовска.
  • 96 Анонимен

    6 5 Отговор
    Коментарът на който отговорих.
    И нямам идея за човека, но аз съм си русофил (не значи българофоб)
    Но ако избора е Русия или Германия съм с руснаците.
    Ако избора е България или Русия съм българин преди да съм русофил. Жалко, че привържениците на САЩ и ЕС не са на моето мнение.
    Другарю, като говориш само със заучени фрази на руската пропаганда, повтаряш като папагал руските тези и лозунги, и лаеш по тези, които те хранят (да, Западна Европа на практика издържа поне половин България с еврофондовете), защото Русия така ти е казала, нормално е хората да помислят, че си русофил. И, ако мислиш, че не си, значи си толкова тежък случай на промит мозък, че сам не можеш да се осъзнаеш и спешно трябва да постъпиш в клиника за лоботомия.
  • 97 Росен

    6 6 Отговор

    До коментар #15 от "Само отговарям":

    Само отбелязвам - явно си неспособен да си изкараш прехраната по друг начин и затова си станал путинов трол!

    Коментиран от #106

  • 98 Дядката

    10 5 Отговор

    До коментар #2 от "КолкотоИнас":

    Не е вярно бе пич. На времето Българите са спасили евреите от концлагерите,а след години едно еврейче с малоумен поглед ни продаде на американците за 30 сребърника(и облаги). Цивилен министър на отбраната е резил за една нация която не е губила война!
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Гостенин

    10 7 Отговор
    Жал ми е за антибългарските путинофили и русог.зоблизци.Наистина ли няма друг начин да изкарвате препитанието? Големи нещастници сте!
  • 101 питащ?

    1 0 Отговор
    Колко пъти ще повтаряте "новината"
  • 102 Дядката

    3 3 Отговор

    До коментар #93 от "Анонимен":

    Шапка ти свалям !!!!
  • 103 гост

    4 1 Отговор

    До коментар #25 от "onq s konq":

    Малии ,колко си учен оня с коня,та чак образоваш другите.
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Един ....

    1 3 Отговор

    До коментар #68 от "ЦРУ":

    Ако е шега е смешно ,ако е мнение е още по- смешно !
  • 106 Само отговарям

    4 4 Отговор

    До коментар #97 от "Росен":

    Значи според твоята логика , когато някой изкаже мнение , различно от твоето , той е путинов трол . Винаги съм казвал , че от малоумие и продажност по страшно няма и с всеки изминал ден , все повече се убеждавам , че съм прав !
  • 107 Пилат Софийски

    4 3 Отговор

    До коментар #21 от "cvc":

    Така е, затова са създали НАТО, срещу Русия Но те налазиха Соросоиди и ти готви Меркел блейк африканчета и мароканчета и разни афганчета. Кое е по-хуманно? Вежлкво зелено човече, с което можеш да вържеш лаф к да дръпнете водка или уиски в бара кли тълпи с колове нахлуващи през Испания? Сякаш храним хората флот за да спасява пришълцитд?
  • 108 Вампир вегетарианец

    3 3 Отговор
    Разбрахте ли какъв ще е въпроса на референдума в Макединия ?? :-) - "Подкрепяте ли членство в ЕС и НАТО с приемане на Договора между Република Македония и Република Гърция?".....................................Ами ако е : Подкрепяте ли договора между Република Македония и Република Гърция за промяна името на Македония ? Други стават нещата, нали... Тъпите македонци и те като нас - шарани.
  • 109 От Пирдоп

    4 4 Отговор

    До коментар #93 от "Анонимен":

    Забравил ДЗУ - Стара Загора , Арсенал - Казанлък , Фиина оптика - София ,ами попитайте конституциониия съдия филиП димитРов
  • 110 Мужик

    5 7 Отговор

    До коментар #93 от "Анонимен":

    Старче, с цялото ми уважение, имаш страшно грешна представа как се случват нещата в икономиката. Никой от Европа не е ограбвал и затварял нищо, пазарната икономика изобщо не работи така. Просто, след 1989-та година почти всички пазари на българската продукция станаха свободни и тъй като тя не беше конкурентноспособна, ги изгуби. Приказките ти са в стил - онези откачалки от БАН, дето бяха написали, че 1989-та година България изнасяла еди-колко-си пишещи машини, пък сега, заради лошия капитализъм, вече не изнасяла... Ами, не, не е заради капитализма, а заради това, че никой вече не купува пишещи машини. Така е и с твоите "елки" - ако някой ги е затворил, това е защото никой вече не купува калкулатори. Те са навсякъде - в смартфоните, в компютрите. Никоя западна държава не ти е закрила компютърния завод, просто, софтуера отдавна се прави само в Америка, а хардуера в Азия. Така е и с всичко останало - в пазарната икономика трябва да си иновативен и конкурентноспособен, иначе фалираш и точно това се случи с изброените от теб предприятия. За щастие обаче, много други нови (повечето с европейски инвестиции) заеха техните места.

    Коментиран от #133

  • 111 ПЕШЕВ

    7 5 Отговор
    АУУУУ,ЗАМРЪЗНАХМЕ ОТ СТРАХ.. КОЧИНАТА ПЛАШИ. ХАХАХА ЕДНА КОЧИНА,КОЯТО ИМА ИКОНОМИКА ПО МАЛКА ОТ ТАЗИ НА ИТАЛИЯ,ТРЪГНАЛА ДА ПЛАШИ НАТИ,ЕС,САЩ И ЦЯЛИЯТ СВЯТ, АКО НЕ БЯХА ЖАЛКИ,ЩЯХА ДА СА СМЕШНИ АЛКОХОЛНИТЕ ПРИМИТИВИ

    Коментиран от #119

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Българин

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "ХА ХА ХА":

    Много си недорасъл. Не заслужаваш дори коментар!
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 123

    5 1 Отговор
    единственото смразяващо е заглавието ...
  • 116 RIDIK

    5 8 Отговор

    До коментар #44 от "Димитър":

    Какво ти разбира главата от военни бази. Къде е тая военна база в България ? Знаеш ли изобщо какво е това военна база на NATO? Или ги сееш ей така - в полза на руснаците. Малка военна база ли бяхме преди промените? Американците поне си плащат за базите и развиват района, където са - справка Рамщайн. Ние сами си плащахме всичко, включително и заплатите на съветските инструктори и семействата им. Хайде, къде е базата, която ни прави цел? Хубаво си помисли какво ще отговориш, да няма после не знаех какво е военна база, нямах представа и прочие. Като те гледам, май не знаеш от коя страна се държи пушката, а вече разбираш от военно дело.

    Коментиран от #122, #127, #157

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Приятел

    10 8 Отговор
    РУСИЯ винаги е била приятел на България,защо никой не пита народа,какъв е Соломон Паси че да решава вместо народа.Няма управия в тази държава.
  • 122 Трол

    9 2 Отговор

    До коментар #116 от "RIDIK":

    По данни от 2015 г. САЩ разполагат със 686 бази в 74 държави, казва в своята книга Ваѕе Nаtіоn: Ноw UЅ Міlіtаrу Ваѕеѕ Аbrоаd Наrm Аmrіса аnd thе Wоrld Дейвид Ван. В нея той сравнява базите на другите две големи армии – тези на Франция и Великобритания, съответно в 5 и 8 държави.
    На картата са показани базите на САЩ в света, в които има над 1000 войници. В нея не са включени базите на НАТО, в които също има американски военни, както и базите, за които има само слухове, че съществуват.
    Това е текст от тема във Факти! Картата си я намери сам за домашно, нали си отворко! После ти ще ми покажеш карти с руските бази в България, само без номера-ама тя цялата страна беше руска база. После отворко, виж договорите на българите работещи в тези бази, какви им са правата, какво им се забранява, по кое законодателство се третират! А и отворко, американците дори минералната вода си носят отвънка!
  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Див и щастлив

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Иван":

    Отдавна я няма Великата Българска армия...
  • 125 JPower

    11 4 Отговор
    Най-големият страх на Западна Европа е да не се появи голяма и мощна държава на Балканите, както е било преди ...ако добавим,че ще е дружолюбна с Русия, направо изпадат в нервна криза.. мухаха
  • 126 Траян

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "Ваньо":

    Няма къде да ги копаем руснаците
  • 127 diri

    6 3 Отговор

    До коментар #116 от "RIDIK":

    И колко и на кого плащат американците за присъствието си в Безмер или в Троянския балкан например?
  • 128 Тръмп

    6 3 Отговор
    Македония е част от България, също като Волжка България.
    Тиквата веднага да обяви война на Путин!

    Коментиран от #156, #168

  • 129 БАБА МЕЦА

    1 1 Отговор
    ИДИОТИ !
  • 130 БАБА МЕЦА

    1 0 Отговор
    ИДИОТИ !

    Коментиран от #132

  • 131 Ко са плашите от гаргите, бе

    4 2 Отговор
    АМИ , ТО И ТОЯ САВЕЦКИ ПОСЛАНИК ШЧЕРБАК ШЕ ИДЕ ЗЯН ПРИ БРАТСКИЯ ОГИН, БЕ...АКО ГО ПРЕЖАЛАТ .
  • 132 Ко рече ...?

    3 1 Отговор

    До коментар #130 от "БАБА МЕЦА":

    И на кого го рече... ?
  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 раптър

    3 6 Отговор

    До коментар #16 от "onq s konq":

    С@росоиден к@стовомавъроиден фашизоиден катър, 50г България не допусна руски войски на територията си , а сега 2-3 назначени предатели ни предадоха на Кравария за жълти стотинки! В България има АМЕРИКАНСКИ военни бази , а не на НАТО. Целта е да се изнесат амер. военни установки в колониални на САЩ държави , които да поемат първия руски ответен удар. Защото Русия отдавна заяви , че новата и военна стратегия предвижда при евентуална война , театърът на бойните действия да не е в Русия! Как мислиш , ако от АМЕРИКАНСКИТЕ бази на наша територия се атакува Русия , дали Русия ще е в правото си да отговори. Въпросът е за към човек като тебе , с една гънка в главата! Асега в мирно време , първото което трябва да се случи е да се спре нпо-финансирането отвън. Тогава се пребройте и ръкопляскайте на Дънди прешън и Мариците ,продажници!!!!
  • 135 Алоооо

    5 3 Отговор

    До коментар #20 от "Kiko":

    Кой нормален.?Ушанки?Ами Хамерикано къде не гърмяха последно време! Като почнем от Сърбия, та минем в арабския свят където не спират от години! Само сменят държавата! Заради Ушанките или заради краварите се напълни европа с разни мигранто-терористични мутри! Поне Русия има територия на Европейския континент и съответно по имат право да се занимават, а що не си гледат техния континет, ами са набъркани навсякъде наследниците на Английските престъпници
  • 136 раптър

    7 3 Отговор

    До коментар #38 от "Киро-факиро":

    Муньо , как тримата американски конгресмени - Мозъчния Тумор и още двама,дойдоха и разпоредиха спиране на Южен поток ? Това какво беше в чист вид, сороспио???и
  • 137 Ахтунг

    1 1 Отговор
    Хер для России!!
  • 138 Калин

    2 2 Отговор
    А каква нужда имахме да сме във Варшавския договор ! Тогава не ставахме ли цел на НАТО. Руснаците губят влияние на Балканите и там е цялата им болка.

    Коментиран от #153

  • 139 БСП

    1 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: “Длъжен съм да кажа моите печални наблюдения за руския човек. Той има такава слаба мозъчна система, че не е способен да възприема действителността като такава. За него съществуват само думите. Неговите условни рефлекси са координирани не с действителността , а с думите." Наблюденията на нобелиста важат в пълна сила и днес.
  • 140 Христо

    3 1 Отговор
    Русия не е била и няма да бъде агресор! Естествено е Македония да бъде предупредена, че ако стане член на НАТО, то и тя става "мишена" в случай, че този агресивен блок атакува Русия! Какво по-естествено от това! Толкова ли е трудно да се схване старата мъдрост, че приятелите на моите врагове са и мои врагове-така е от както свят светува! Ако НАТО нападне Русия, нима руските ни братя трябва да стоят като " агнец на заколение"! В такъв случай естествено е всички подкрепящи този агресивен военен блок да бъдат обект на ОТВЕТЕН УДАР, а не на първи удар... Тежко на товските военнолюбци и техните "сол ташаци" като България и евентуално и Македония...
  • 141 Каравелчета за баби

    2 2 Отговор
    Креатурата на руският империализъм се обърна като камък срещу руската мечка. Косово също е голям шамар за Кремъл. Докато двете мащехи мачкаха и убиваха българи, албанците се възползваха окончателно. Реви Горете Белград и Москва. Мрете антибългарски сволочи...

    Коментиран от #154, #177

  • 142 хахаааааа

    2 1 Отговор
    Пита ли ни някой като се забърса със СИВ!!!
  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Дракона

    0 0 Отговор
    Колко сте глупави овце
  • 146 Дракона

    0 0 Отговор
    Българските Царе са искали да направят огромна славянска империя
  • 147 Дракона

    1 0 Отговор
    Вие сте едни предатели за евра и долари хартиики
  • 148 Дракона

    1 0 Отговор
    Помиари предадохте прадедите си
  • 149 Деакона

    0 0 Отговор
    Но още има български боици
  • 150 Дракона

    1 0 Отговор
    Които до краи ще се борят смешната САЩ и подлогите им
  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 Дракона

    0 0 Отговор
    Цитирам други саратници
  • 153 Дракона

    0 0 Отговор

    До коментар #138 от "Калин":

    Ходи духаи за долари бе мишко
  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 155 Дракона

    0 0 Отговор
    За предателите преди брадва затвратници
  • 156 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 157 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 158 Дракона

    0 0 Отговор
    Маи ти не си виждал пушка никога
  • 159 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 160 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 161 Дракона

    0 0 Отговор
    Леле как ще ви мачкаме мн скоро вас
  • 162 Дракона

    0 0 Отговор
    Предадохте България и мн скоро ще има вендета за вас
  • 163 Дракона

    0 0 Отговор
    Малко но всеки като за хиляда Българската сила може да те изненада
  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 166 Дракона

    0 0 Отговор
    Да си знаете само
  • 167 Дракона

    0 0 Отговор
    Плюхте върхо гроба на дедите си
  • 168 Дракона

    0 0 Отговор

    До коментар #128 от "Тръмп":

    На кои ще обявяваш воина бе палячо ти даже автомат само на снимка си виждал
  • 169 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 170 Дракона

    1 0 Отговор
    Страхливи нещасници срам ме е в какво се е превърнал Българския народ
  • 171 Дракона

    0 0 Отговор
    Посрамих те дедите си утайки такива
  • 172 Дракона

    0 0 Отговор
    В Ада да горите продажни боклуци
  • 173 Дракона

    0 0 Отговор
    Погребахте България
  • 174 Дракона

    0 0 Отговор
    Ще ги смажем като Цар Калоян Латинците и Византииците
  • 175 Дракона

    0 0 Отговор
    Но първо предателите
  • 176 Дракона

    0 0 Отговор
    Смешно подобие на Българи сте женки
  • 177 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: