Last news in Fakti

2 Август, 2018 11:20 806 2

Стачка затвори Айфеловата кула

  • айфеловата кула-
  • стачка-
  • париж-
  • франция-
  • служители

Гневни служители стачкуват

Стачка затвори Айфеловата кула - 1
Снимка: БТА/ AP

Персоналът на Айфеловата кула затвори парижката забележителност в сряда в знак на протест срещу новата политика за достъп, която според тях генерира "чудовищни" опашки за туристите.

Достъпът до кулата, която посрещна повече от шест милиона посетители миналата година, бе блокиран. Персоналът вече каза, че ще стачкува и днес. Ръководството на туристическата забележителност заяви, че персоналът е предприел действия, след като на разговорите със синдикатите в сряда следобед не бяха постигнати резултати.

Персоналът е гневен поради решението от миналия месец да започне да отлага половината от ежедневните билети на Айфеловата кула за хора, които ги купуват онлайн предварително. По-рано едва 20 на сто от билетите за посещение на 324-метровата „Желязна дама“ можеха да бъдат купени онлайн. Персоналът иска всички асансьори да бъдат достъпни за всички посетители без значение какъв билет те са закупили.

SETE, компанията, която управлява обекта, заяви, че продава всеки ден 10 000 билета за кулата онлайн и че "времето за изчакване е много кратко". "За посетителите, които идват без билети, времето за чакане при касата на Айфеловата кула е точно същото като миналата година, а броят на посетителите се е увеличил", настояват от фирмата. Персоналът на Айфеловата кула не стачкува за първи път през последните няколко години, по време на които протести 300-членният екип от работещи на този символ на Париж и Франция повдигат въпроси от проблеми с джебчийството до поддръжката, предаде Би Ти Ви.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хАнк Рум

    1 1 Отговор
    Мноооого яко само във булгаристан няма гневни служители и стачки.Ние сме най-добре от цяла Европа па даже и от цял свят.
  • 2 Гост

    0 0 Отговор
    нормално да стачкуват, искат да вземат някой асансьор за хората които са купили билета си онлайн с цел да рекламират как ако го купиш онлайн не чакаш.

    Е да ама в този час ако 1 асансьор не вървят защото чакат хора с онлайн билетите, то е можело да се ползва от другите. Това искат и хората.
    можеха просто ако е купен билета от място Х по друга опашка да се редиш с предимство.
Новини по държави: