2 Август, 2018 17:02 5 138 28

Руски войници между Израел и Сирия

  • русия-
  • сирия-
  • израел-
  • голански възвишения-
  • военна полиция

Москва ще разположи военна полиция в граничната зона на Голанските възвишения

Руски войници между Израел и Сирия - 1
Снимки: БТА/АР

Русия ще разположи военна полиция и осем наблюдателни поста в граничната зона между Сирия и Израел на Голанските възвишения.

Новината предаде Reuters, позовавайки се на началника на главното оперативно управление на руския Генерален щаб Сергей Рудской.

Рудской заяви, че операцията на руските военновъздушни сили в Сирия е създала условия за възобновяване на дейността на миротворческите сили на ООН в граничната зона между Сирия и Израел на Голанските възвишения в съответствие с резолюцията на Съвета за сигурност на ООН от 1974 г., чиято работа там бе прекратена през 2012 г., предаде ТАСС.

Той съобщи още, че охраняваните от руската военна полиция миротворци на ООН са извършили първото си от шест години патрулиране на Голанските възвишения.

Руски войници между Израел и Сирия

Целта на руските военни полицаи ще бъде предотвратяване на евентуални провокации срещу миротворческите сили на ООН, подчерта Рудской и уточни, че след стабилизирането на ситуацията наблюдателните постове ще бъдат предадени на сирийската армия.

По думите на Рудской руската операция в Сирия е довела и до пълното възстановяване на контрола върху сирийско-йорданската граница.

В отговор на това йорданският министър на външните работи Айман Сафади каза на съвместна пресконференция с френския си колега Жан-Ив Льо Дриан, че Йордания ще отвори границата си със Сирия, когато настъпи подходящият момент и бъдат налице необходимите политически условия.

Руски войници между Израел и Сирия


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 куку руку ку

    56 11 Отговор
    Е сега вече израилтяните резко ще седнат на четирибуквията си и няма да взривяват сирийски обекти.

    Коментиран от #14

  • 2 а така

    64 13 Отговор
    Добре че са руснаците да въведат порядък!
  • 3 среднощен

    34 2 Отговор
    Контролирането на границата от руски военни полиции, означава и контролирането на изтеглящите се от Сирия военни формирования!? Т.е. контролирането на "неудобните" въпроси! Само предполагам!?
  • 4 goni

    5 17 Отговор
    Дано да помогне! А, дано! Ама, а дали?1
  • 5 00359

    20 1 Отговор
    Това, което виждам аз, е че руснаците започнаха да използват тактиката на американците. Пускат военната машина и после продават оборудване, влияние, стоки и каквото се сетят. И понеже разбраха, че печелят войната в Сирия, сега ще усилят апетитът си. Нека не забравяме, че Нетаняху през последните години често прескача до Кремъл... От подобна сделка всички печелят без американците. Руснаците се налагат в Изтока и това вече не е новина, а Израел пък ще си починат малко от нападенията които идват често от другата страна възвишенията
  • 6 onq s konq

    7 17 Отговор
    Има една подробност,на която Израел държи:ДА НЯМА ИРАНСКИ ФОРМИРОВАНИЯ НА СИРИЙСКА ЗЕМЯ,ОСОБЕНО В БЛИЗОСТ ДА ГРАНИЦИТЕ МУ!Естествено и НИКОГА ДА НЕ ДОПУСНЕ "окопаването" на Иран в опасна близост ,под прикритието на Русия,която после ще се изтегли и ще предаде контрола на Сирия!

    Коментиран от #23

  • 7 Иванов

    7 25 Отговор
    Думи, думи, думи, а после груз 200. Хамерите завзеха петролните полета, а за Жужи остана всичко останало. Всички са доволни, всички са победители, а тук- там из развалините се мерне някой сириец. Важното е катарския газ да не стигне до Европа и Бензиностанцията да не фалира. Другото е без значение. Мария Захарова ще го обясни на ушанките и те ще цвилят от възторг! А хамерите ще потриват доволно ръце, все пак и те имат шистов газ за продан...

    Коментиран от #8

  • 8 Питам

    20 3 Отговор

    До коментар #7 от "Иванов":

    Абе Иво Инджев , пак ли те сви язвата ?

    Коментиран от #22

  • 9 Хасан

    3 19 Отговор
    Боли ме ...това са все земите на моите прадеди..руснаци,американци,французи,англичани си развяват байряка там...а 500г имаше мир и спокойствие

    Коментиран от #10, #13

  • 10 Трол

    17 3 Отговор

    До коментар #9 от "Хасан":

    Да ходиш в централна Азия да си търсиш твоите земи-Гйок тюркския хаганат!
  • 11 Диди

    20 7 Отговор
    Адмирации за руснаците, добре че бяха те да сложат мир в Сирия и региона.
  • 12 Я виж

    12 7 Отговор
    Ми то Израел ако хвърля къчове руснаците са готови да доставят С-300 .След последната ракетна атака на САЩ руснаците за малко да ги доставят и Нетаняху няколко пъти ходи до Путин да не дават на Асад С-300,ама ако ги питаш тези ракети не са проблем Израел ама почнаха да пърдят яко от страх.
  • 13 Чингис Хан

    13 3 Отговор

    До коментар #9 от "Хасан":

    Като са земите на прадедите ти какво сереш по българските форуми. Грабвай си под мишница рязаната карабина и бегом и наследствените земи!
  • 14 СссереМ

    5 14 Отговор

    До коментар #1 от "куку руку ку":

    По скоро пак ще има груз200,а и бай Дончо стои зад тях,ако не искат пак 50 томахавки да им се забият някъде ша си траят.
  • 15 Реалист

    6 13 Отговор
    Това не се ли нарича окупация?
    Чий .......търсят руснаците там.
    Плювате по американци,французи,енглези били окупатори,а руснаците какви.са..
    Всички са един дол дренки...

    Коментиран от #16, #18

  • 16 СссереМ

    4 17 Отговор

    До коментар #15 от "Реалист":

    Няма по големи окупатори от руснаците,ама кат засвирят томахавките се чудят накъде да хванат,бай Ердо и той не им цепи басма,големи го раздават и кат им свалиха москвича......им спряха вноса на домати.
  • 17 Kcaniba

    3 9 Отговор
    Империята на злото!
  • 18 Покана

    9 5 Отговор

    До коментар #15 от "Реалист":

    Кавото търсят американците в Рамщайн или Полша, поканени са.
    А Турция кой покани в Сирия да се маха докато е време да не яде дебелият.
  • 19 С ПРАЗДНИКОМ - ДЕНЬ ВДВ РОССИИ !

    9 5 Отговор
    СЛАВА РОССИИ !

    Коментиран от #21, #25

  • 20 гост

    12 3 Отговор
    Тея еврей алчни искат да присвоят някое и друго голанско възвишение към своята открадната територия ама накрая ще налапат дедовия !!!
  • 21 Слава Україні

    4 11 Отговор

    До коментар #19 от "С ПРАЗДНИКОМ - ДЕНЬ ВДВ РОССИИ !":

    Смерть российским оккупантом!

    Коментиран от #24

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 До тъпака onq s konq

    8 2 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Кво каза че не те разбрах , ти добре ли си с кухавелата бе , какво общо има това дето казваш със статията ? Ей комплексар си на хиляда процента и страдаш за внимание без значение за теб какво , важното е да се изкажеш пък какво , няма проблем , да си в кириза пък дори и с тъпня ... Шушумига

    Коментиран от #26

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 onq s konq

    0 7 Отговор

    До коментар #23 от "До тъпака onq s konq":

    Дай някой от предишните си никове,че така не мога да се ориентирам кой си,което пък ме затруднява да ти подбера благословия по мярка

    Коментиран от #27

  • 27 onq s konq

    4 0 Отговор

    До коментар #26 от "onq s konq":

    o&q този ник устройва ли те?
  • 28 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    НА ПРЕКРАСНАТА НИ РОДИНА СА НУЖНИ /РАЗПРЪСНАТО/ -ТРИ БАТАЛЬОНА ПО 1000 СУПЕРВОЙНИЦИ-ОБОРУДВАНИ С ОРЪЖИЯ ОТ НАШЕ ПОКОЛЕНИЕ И ОГНЕВА МОЩ МИНИЯДРЕНА ! ВОЙНА С КОГО И НА КАКВИ РАКЕТИ / ПОМНИТЕ ЛИ КОЙ НИ ПРЕЧУКА СС-23 / ???
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания