Last news in Fakti

5 Август, 2018 08:23 3 775 13

Опит за преврат във Венецуела (ВИДЕО)

  • венецуела-
  • преврат-
  • николас мадуро-
  • дрон

Реч на Николас Мадуро пред военни беше прекъсната

Опит за преврат разтърси Венецуела. Реч на президента Николас Мадуро пред военни беше прекъсната. Изказването му беше предавано на живо и на последните кадри преди прекъсването се виждаха бягащи войници, съобщи Ройтерс.

На записа се вижда как той и други присъстващи на сцената изведнъж поглеждат нагоре, изглеждайки стреснати. След това камерата се насочва към войници, които започват да бягат, преди сигналът да прекъсне окончателно.

Президентът на Венецуела Николас Мадуро е бил атакуван с дронове, заредени с експлозиви, докато е произнасял реч на военен парад, предаде Би Би Си.

Местното издание "El Nacional" съобщи, че са се чули взривове, като се позова на очевидци.

Според разпространената официална информация, Мадуро не е пострадал, при нападението няма жертви. Седем войници са ранени.

Радио "Сaracol" предаде, че президентът е евакуиран на безопасно място.

Николас Мадуро обвини крайнодесни фракции в страната и колумбийския си колега Хуан Мануел Сантос, че са извършили опит за покушение срещу него, предаде АП, цитирайки реч на президента по телевизията. "Това беше опит да бъда убит", заяви Мадуро.

Президентът на Венецуела допълни, че някои от заподозрените живеят във Флорида и че се надява правителството на Доналд Тръмп да има готовност "да се бори срещу терористичните групировки".

По думите му, вече са задържани няколко заподозрени за атентата.

"Дронът летеше към мен, но имах щит от любов", заяви Мадуро, цитиран от "Ройтерс".

Колумбийското външно министерство отхвърли категорично обвиненията на венецуелския президент Николас Мадуро, че колумбийският му колега Хуан Мануел Сантос е отговорен за покушението срещу него, предаде ТАСС.

През последните месеци управлението на Мадуро е разкъсвано от тежка икономическа криза и рекордна инфлация. Има остър дефицит на стоки от първа необходимост, населението гладува. Има региони, където 70 на сто от децата страдат от недохранване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    22 4 Отговор
    Бай дони да се бори с терористите ? И как ще стане тая работа ? Да закрива службите ?
  • 2 1944

    16 30 Отговор
    как ще го сваляте с преврат, неблагодарници? комунето ви вдигна заплатите до 1.7 долара. скоро ще догоните руския рай.

    Коментиран от #5

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ОлигУфрен

    11 2 Отговор

    До коментар #3 от "Бесен Язовец":

    Ти си ми един Горканчо!
  • 5 Наблюдател

    9 13 Отговор

    До коментар #2 от "1944":

    Наистина са неблагодърници. Направи ги всички милионери, получават по два чувала пари и пак недоволни мискините. И велика расия по неговите стъпки върви.
  • 6 Че Гевара

    6 3 Отговор
    Вива ля Куба ! Вива Федель ! Вива ля Револьюсон !
  • 7 Borislav Popov

    16 5 Отговор

    До коментар #3 от "Бесен Язовец":

    И кой ги докара до там ? Държавата с най много петрол ! До скоро американските компании добиваха петрол там и плащаха колкото на нас за златната мина ! 1,5%!!!!

    Коментиран от #10

  • 8 падналия ангел

    17 2 Отговор
    Според доктрината на САЩ, Латинска Америка е задния им двор. Всичко трябва да се подчинява на техните интереси. Не ги ли устройва, следват революции и преврати. Като се почне от Чили, Сан Салвадор, Гватемала, Хондурас, Гранада-там студентите им бяха нещо заплашени, Панама-онзи искаше да национализира Панамския канал и го изкараха наркотрафикант и т. н. Абе демокрацията братче! Само Куба им се опъна малко нещо, но някой спомня ли си каква беше тя преди Кастро! Ми почивна база на техните мафиоти!
  • 9 СссереМ

    3 11 Отговор
    Гледам Венецуела и знам какво ще се случи в матюшка след 2-3 години като изгладнеят мужиците.
  • 10 Бесен Язовец

    6 7 Отговор

    До коментар #7 от "Borislav Popov":

    Какво до скоро те гони теб бе каскет с каскет такъв ?! Още по времето на Хуго Чавес, американските компании бяха изгонени от Венецуела и още от тогава те подписаха с братска Русия договори за разработка и добив от новите и от старите нефтонаходища. Ти май, съвсем не си в час и само дрънкаш тук глупости, колкото да не заспиш !

    Коментиран от #11

  • 11 СссереМ

    3 9 Отговор

    До коментар #10 от "Бесен Язовец":

    Той много добре знае какво пише,и това си е чиста проба пропаганда,за това си взима копейките човека,само за да очерни и компрометира "лошия" капитализъм, някои хора още живеят във времената преди 1989.
  • 12 Хасан

    8 1 Отговор
    Това е дилемата..да си гладен и свободен или да си роб но сит ....всеки си избира ..те са нладни но са свободни и независими...Венецуела е най големия производител на петрол в Латинска Америка
  • 13 стоян георгиев

    4 8 Отговор
    егати и армията ,разбягаха се като пилци и зарязаха обичания си вожд.