9 Август, 2018 15:05 1 788 3

В Италия глобяват крадците на... пясък

  • сардиния-
  • италия-
  • пясък-
  • глоба-
  • туристи

Сериозни санкции за нарушителите

В Италия глобяват крадците на... пясък - 1
Снимка: Shutterstock

Властите на италианския остров Сардиния намериха начин как да се справят с досадните туристи, които взимат пясък като „сувенир“ от красивите плажове там, пише „Гардиън“.

На нарушителите, които решават да се приберат от почивката с торба пясък, ще им бъде наложена глоба в размер на €3000. Проблемът съществува в Сардиния от години. Миналата година на летище Каляри в багажа на летовниците е бил намерен над един тон пясък, въпреки че табели по плажовете ясно предупреждават, че практиката е забранена.

По-рано тази седмица 40-годишен италианец, който живее във Великобритания, но е роден в Неапол, бе глобен с 1000 евро, след като полицията го хвана с бутилка, пълна с пясък от плажа Галура в северната част на Сардиния.

Пясъкът обикновено се събира в пластмасови бутилки или в торби. Властите казват, че макар на пръв поглед да е безобидно, това е не само нарушение, но и вреди на околната среда на острова. Германското посолство в столицата Рим предупреди миналата седмица туристите да не взимат от пясъка на острова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПЕЕВ

    3 0 Отговор
    КАКЪВ Е ТОЗИ ЛЕЧЕБЕН ПЯСЪК.
  • 2 Факт

    2 1 Отговор
    Туха още от соца е така!
  • 3 незнайко

    0 0 Отговор
    ИСТЕРИЯТА ХОДИ ПО ХОРАТА !!! Вода от плажа защо не си вземат ??? Голяма тъпотия е това !!!
Новини по държави: