12 Август, 2018 14:41 4 332 40

Руската икономика расте въпреки новите санкции

  • русия-
  • сащ-
  • икономика-
  • санкции-
  • сергей скрипал

Ръстът е най-вече благодарение на поскъпването на петрола

Руската икономика расте въпреки новите санкции - 1
Снимки: БТА/АР

Растежът на руската икономика се ускорява, независимо от новите американски санкции, съобщава AFP.

По предварителни данни на Федералната служба на държавната статистика, в периода от април до края на юни брутният вътрешен продукт на Русия е нараснал с 1,8 на сто спрямо същия период от миналата година.

Това е станало, въпреки че през април Вашингтон оповестиха икономически санкции срещу Москва, обвинявайки я в опит да манипулира президентските избори от 2016 година.

По време на въпросните избори руската икономика беше все още в рецесия, но от 2 години вече расте, благодарение на поскъпването на петрола.

Руската икономика расте въпреки новите санкции

Преди дни Вашингтон обяви, че ще ограничи продажбите на технологии за Русия в отговор на покушението над двойния агент Сергей Скрипал в Солсбъри. От Държавния департамент предупредиха, че след 3 месеца могат да последват нови, "драконови" мерки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЪХЪ

    21 29 Отговор
    Не е хубав това скок изведнъж . Ето така по малко . . . Те американците се грижат да не стане изведнъж скока че може да им приседне на руснаците . Следват следващите санкции и още порастване на руската икономикаааа. . . . мдаааа !!!!!
  • 2 Дъртата Соня

    25 37 Отговор
    Тя и турската растеше ама после се спука нещо.
  • 3 тъжно соросче

    33 8 Отговор
    Е ся га са оплача на чичко Шорош...
  • 4 Каубой

    24 14 Отговор
    Едно е да ти съобщи медия , съвсем друго е да ти каже обикновенния руснак как УСЕЩА този растежжж на икономиката !
  • 5 Мартин

    31 8 Отговор
    Според мен,Путин не се притеснява от наложените санкции!

    Коментиран от #24

  • 6 4И4О

    30 10 Отговор
    ТЕ И ПРЕДИ НЕ ИМ ПРОДАВАХА ТЕХНОЛОГИИ НО РУСНАЦИТЕ СИ ГИ КРАДАТ.
    ОЧЕВИДНО Е ЧЕ ЩЕ ИЗДЪРЖАТ И ТАЗИ САНКЦИЯ
  • 7 Бесен Язовец

    13 32 Отговор
    Руснаците уж все бесни заради санкциите, а икономиката им все уж расте, уж пак заради санкциите. На руските статистици им дай воля, те утре и икономиката на Венецуела ще направят да расте !
  • 8 Kcaniba

    11 25 Отговор
    Рублата също помпа 000нули!
  • 9 Kcaniba

    9 25 Отговор
    През 2020 г. Китай, Индия и Турция ще изпреварят Русия по БВП на глава от населението.
  • 10 Kcaniba

    10 24 Отговор
    Русия видяха как по размер на заплатите ги изпреварва Китай, а по потребителски разходи – Казахстан. При това нивото на бедността се оказа на рекордно високо равнище за последните 10 г., а БВП падна за няколко години със 74% в доларово изражение.
  • 11 Kcaniba

    8 26 Отговор
    Е, доживяхме…
    Габон и Ботсвана изпривариха Русия по брутен вътрешен продукт на глава от населението.
  • 12 козяшки баламурник

    24 3 Отговор
    Ето тема, където може да развинтим въображението си!
  • 13 Kcaniba

    8 23 Отговор
    Т.е. като в съветските времена властите обещаваха на гражданите постоянен ръст на благосъстоянието – и лъжеха. А сегашните власти обещават ръст на бедността – и не лъжат
  • 14 Kcaniba

    9 26 Отговор
    Русия на Владимир Путин изглежда все повече като склеротичния и стагнирал Съветски съюз от ерата на Леонид Брежнев. Но в една област режимът на Путин остава иноватор - корупцията, като вече 18-а година удържа една нова форма на олигархичен капитализъм.
  • 15 Рускиня от България

    6 17 Отговор
    ''Расте ли расте'', а и нашите ръководители как се радват на санкциите и се молят за още защото икономиката ни ''расте ли расте с бързи темпове''...:):)дай боже и вашата така да порасне като нашата през последните 3 години
  • 16 гост

    6 27 Отговор
    Айде стига с глупостите и да видим фактите ! Миналата година петрола беше под 50 долара , тази е над 70 !!! Растеж от 1,8% след такъв скок при положение , че това са 60% от приходите на Русия означава само едно , всички други отрасли просто УМИРАТ , бавно и сигурно !! 2013 година Русия е имала БВП 2,3 трилиона долара , а 2016 - 1,26 трилиона !!! Ако ще не 1,8 , а 3,8% да има прираст и трябват 20 години само да се върне към 2013 година !!!!! А дотогава ще има още поне два пъти сривове на петрола и то много по-големи от 2014 година !!! С тия растежи и то в рубли , щото накрая на годината като ударим чертичката и в долари сигурно пак ще сме на минус , могат да успокояват само нашенските русконадупени , щото самите руснаци първата им работа като вземат заплата е бегом до най-близкия чейнч за доларчета !!!!!

    Коментиран от #17, #18, #19

  • 17 Бесен Язовец

    6 25 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    Ако падне петролчето, жална и майка на руската икономика !
  • 18 Тъпан

    15 1 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    ти изобщо наясно ли си какво е БВП?
  • 19 Жоро

    24 4 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    Точно другите отрасли се увеличват-селското стопанство,металургията,корабостроенето,златодобива(изключителен ръст) ,да не говорим за военната промишленост и атомната промишленост-там ръста е огромен...Единственото което им куца на рашаните е леката промишленост-но те поне могат да си го позволят -просто внасят. Не се заблуждавай-това,че бяха на нефтената"игла" десетина години не означава,че те не разбираха свойта зависимост от нефта. И престукторирането на икономиката им започна много по-рано от налагането на санкциите. В Кремъл не са никак глупави-основният проблем им идва от размера им-изключително огромна държава където е трудно да регулираш процесите по цялата територия. Иначе са държава като всички други-със своите проблеми и успехи.
  • 20 Хихихи

    31 9 Отговор
    Хайде да поговорим за крупната българска икономика.... Та нали сме промишлен и технологичен гигант. Днес заредих в колата руска газ, купих си гръцка диня, испански пържоли от лидъл, сирене от немско мляко, турски картофи, румънски шоколад и ирански фурми. Нищо българско до тук. Влязох да разглеждам телефони, ами то само китайски и корейски, къде останаха нашите големи производители. Искам и българска кола да си взема, няма! Има едни - грейт уол, ама и те китайски. А бедните руснаци купуват ли, купуват имоти в богата България, над 400000 жилища вече, та чак и комисията за национална сигурност занимаваха. Бедните турци също, отварят завод след завод. Даже язаки в Ямбол и Хасково са на турското подразделение на язаки и всъщност управителите са турци. Добре че е валутния борд в България, иначе ще сме като Венецуела и добре, че има 2.5 милиона българи в чужбина, дето пращат пари на близките си. Членове на европейския съюз, а бедни като църковни мишки. И за капак 1000000 цигани дето и тях храним. Ооооооо неразумни, защо се срамиш да си признаеш, че си бедняка на Европа......

    Коментиран от #23

  • 21 Гост

    4 26 Отговор
    Русия винаги е била кенеф и такава ще си остане.
  • 22 Нека расте...

    5 0 Отговор
    ...че да има кой да ни дава назаем като опрем до пари
  • 23 Батката

    5 21 Отговор

    До коментар #20 от "Хихихи":

    Бедняка си ти. Българите сме на светлинни години пред редица държави и особено просия. Докато не се изкорени комунистическото мислене няма просперитет в държавата. Благодарение на руските подложи в България икономическия ръст не е 7-8% на година. България прави по 4%, а руските тъпунгери се хвалят с 1.8%. То инфлацията там е 12-15% на година.е кой е с по-добри и показа тяло и къде се живее по-добее

    Коментиран от #25, #27, #38

  • 24 СссереМ

    2 17 Отговор

    До коментар #5 от "Мартин":

    Напролет ще се притесни,няма страшно.
  • 25 Гудьо

    19 2 Отговор

    До коментар #23 от "Батката":

    Тия 4% от боко тиквата ли ги чу? Може и да са -4%, то на гербер с изцапан от лизане на з...ци език как да вярваш!
  • 26 fakantanka

    16 3 Отговор
    Ай сега праведния български голтак да се направи на велик анализатор, нали сме страна на гьонсурати с могъща икономика от евро фондове и имигрантски депозити от тези дето мият чинии и дърти дупета на запад.
  • 27 Стресиран

    16 0 Отговор

    До коментар #23 от "Батката":

    Айде да не минаваме много отпред пред други държави , че ще ни се видят отзаде голите гъзове.
  • 28 Грантаджийче

    4 16 Отговор
    За турчолята и руснаците само санкции за да може сиганите от българо-руски и българо-турски произход да се осъзнаят че щом са родени в България СА БЪЛГАРИ и скоро ''великите им и всемогъщи държави'' няма да са толкова богати

    Коментиран от #29

  • 29 Д'мин

    16 0 Отговор

    До коментар #28 от "Грантаджийче":

    Като пишеш един и същ пост в няколко теми, поне го прави с един ник!
  • 30 Чукча

    7 1 Отговор
    Какво общо имат трибуквените санкции с руската икономика? Това си е политически предизборен ход на Тръмп да печели гласове от руската карта.
  • 31 МиГ 23

    10 1 Отговор
    Днес, 12.08. 2018г. се навършват 18г. от гибелта на руската подводница " Курск". Загиват 118 моряци. Да почетем паметта им!
    Които искат да копират текста и да го публикуват и под другите статии. И друго - които искат да почетат паметта, които не искат, да не почитат.

    Коментиран от #32

  • 32 Зигмунд

    11 0 Отговор

    До коментар #31 от "МиГ 23":

    Вечна им памет!
  • 33 стоян георгиев

    2 9 Отговор
    расте икономиката щото се вдигна петрола,но предвид огромните държавни разходи ситуацията остава същата ,че и по-зле за населението.реалния фалит и свободното падане продължават,изпомпваики буферите на натрупаните в доборото време резерви.

    Коментиран от #34

  • 34 Трол

    9 1 Отговор

    До коментар #33 от "стоян георгиев":

    Според World Gold Council (WGC) след първото тримесечие на тази година руските златни резерви са достигнали 1890,8 тона. Така Руската банка е защитена от рисковете, свързани с дейността на финансовите регулатори на Съединените щати и Европейския съюз, както и от геополитическата несигурност. Ако тя продължи с това темпо, през идните три години може да се нареди сред трите водещи държави по златни резерви.
    Демек, надай се Десо на пиян к*р!

    Коментиран от #36, #39

  • 35 патриотъ

    8 0 Отговор
    Русия скоро ще се избави от американските ценни книжа и от разплащането с долари,та тогава ще видим кой кого!Смее се този,който се смее последен!
  • 36 гост

    0 6 Отговор

    До коментар #34 от "Трол":

    И що бе , скъпи рубличките падат ли падат , като толкоз злато имате "резерв" , хахаххаха ???? Що не им казвате на тия банкери , че не може с толкова злато да паднат само тая година с над 15 % , а ??? И понеже си много "информиран" , да ни обясниш как златото ама никога не се обезценява , хахахаххахаххахаха !!!!
  • 37 Чушки и домати

    0 7 Отговор
    Расте грънци. Расте цената на петрола и това ги спасява.
    Все някога ще се намери алтернатива на петрола.
  • 38 Мммм

    3 0 Отговор

    До коментар #23 от "Батката":

    Ти май извън Бг не си излизал,да не говорим да си ходил в Русия та да видиш как живеят там и да ги сравниш с нас. Много глупости пишеш,които не отговарят на истината ама хич. Отвори си очите не задника.
  • 39 стоян георгиев

    0 3 Отговор

    До коментар #34 от "Трол":

    тролчо ,русия изпомпва и в монета фондовете дето имаше ,тва реално са спестените руски парици за черни дни,а купува злато щото няма къде да инвестира остатъците от въпросните фондове,предвид несигураната си банкова система и несигурната си икономика.реално руснака става все по-беден и по-беден въпреки че петрола се позакрепи,а руските резерви се топят както и през последните 4 ри години.сега последното останало на путин решение е трупане на външен дълг.ако обаче сащ наложат санкции по отношение на инвеститорите в руски ценни книжа ,руснаците тотално ще го закъсат,особено рублата,щото без свежи долари тя няма да издържи на натиска.
  • 40 Чиляка

    0 0 Отговор
    Русия, ке я бъде! Тя, ще доминира над света- спомнете си кой го е казал?
    А, сега знайте, че този който има най-много вода, гора и земя ще бъде най-силен. Защо, Европа е напълно зависима от руската енергия, а за България да не говорим. Така че, не я мислете, те ще се оправят и никой не може ги победи. Още Бисмарк е казал- Русия е непобедима от вън, а само от вътре и Парвус, чрез Ленин го доказа...
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания