Last news in Fakti

14 Август, 2018 08:36 12 367 31

Путин се превърна в кошмар за руските олигарси

  • русия-
  • владимир путин-
  • олигарх-
  • алексей мордошов

Президентът предложи по-високи данъци в металургията и добивите на ценни метали

Путин се превърна в кошмар за руските олигарси - 1
Снимка: БТА/АР

Руските милиардери загубиха над 3.1 млрд. долара само за ден, пише Bloomberg. Загубите са следствие на предложението на президента Владимир Путин за по-високи данъци в металургията и добивите на ценни метали.

Съветникът на президента Андрей Белосов изброи 14 компании, които би трябвало да плащат по-високи данъци, което веднага се отрази на състоянията на техните собственици.

Засегнатите компании включват MMC Norilsk Nickel PJSC, контролирана от Владимир Потанин, Severstal PJSC, където най-голям акционер е Алексей Мордашов, както и Sibur Holding PJSC, оглавявана от Леонид Микелсон и Генади Тимченко.

Планът за по-високи налози за отделни индустрии цели да се наберат 500 млрд. рубли, или около 7.4 млрд. долара, с което да се помогне на разходната част на бюджета на страната. По-високите данъци ще засегнат същo и химическата индустрия, както и производителите на тор. Предложението ми изглежда като насърчаване на неефективността, казва Владимир Лисин в имейл до Bloomberg.

Лисин притежава контролния пакет акции от Novolipetsk Steel и е председател на руската алуминиева асоциация. Той допълва, че предложението би означавало, че колкото по-ниска печалба обявяваш, толкова по-малки данъци ще платиш. Именно Лисин отчете най-големи загуби в петък, след като акциите на Novolipetsk Steel загубиха 5.4% по време на борсовата сесия.

Това изтри 832 млн. долара от състоянието му, докато Виктор Рашников и Алексей Мордашов загубиха по над 400 млн. долара. Сред останалите губещи са Роман Абрамович (381 млн. долара), Владимир Потанин (290 млн. долара), Александър Абрамов (221 млн. долара), Леонид Микелсон (182 млн. долара), Алексей Мелниченко (143 млн. долара) и др.

Най-богатият руснак, по данни на Bloomberg, е Алексей Мордошов. Той притежава 19 млрд. долара, а след него са Микелсон и Лисин с респективно 18.8 и 18.3 млрд. долара, пише "Блиц".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КГБ Териер

    72 6 Отговор
    Ще си плащат 1989 г.партията им даде парите и заводите не за да се разхождат по френската Ривиера а за да осигуряват работа на руския народ и пафи в хазната.Елциновия рай свърши преди 18 г.ако не са разбрали!
  • 2 Путински джендър

    33 71 Отговор
    Вижда му се края. Руската мафия не обича да губи пари, така че Путьо смъртната присъда вече е издадена.

    Коментиран от #3

  • 3 Клизмов

    34 20 Отговор

    До коментар #2 от "Путински джендър":

    Руската мафия са патриоти а тия с белите ризки нямат нищо общо с тях!

    Коментиран от #4

  • 4 Путински джендър

    51 21 Отговор

    До коментар #3 от "Клизмов":

    Ама, разбира се, че руската мафия са патриоти - това да рекетират дребните руски бизнесмени, да продават наркотици на руските тийнейджъри и да трафикират млади руски момичета за проститутки в чужбина - за да ги клатят арабски бизнесмени, турски тираджии и български цигани, е висша степен на патриотизъм! Поне според русофилите във форума на Факти, де... А, тези с белите ризи, са тези, които перат парите от изброените патриотични дела...

    Коментиран от #6

  • 5 грантаджийче

    41 22 Отговор
    Поредната говежда пръдня.

    Не -олигарсите, а народът избира Путин.
  • 6 Гост

    16 9 Отговор

    До коментар #4 от "Путински джендър":

    Съвършенно вярно.

    Коментиран от #8

  • 7 да да

    12 2 Отговор
    Не видях имената на Дерипаска и Абрамович
  • 8 Пища Хуфангел

    15 16 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Единственото вярно в писанието му е че е джендър!
  • 9 Чукча

    21 7 Отговор
    Путин увеличава данъците, за да пълни хазната, а руските милиардели губят богатството си ...Е това му викам аз икономическа логика!

    Коментиран от #12

  • 10 Гост

    4 6 Отговор
    Джендър е че писанието му е Единственото вярно.
  • 11 СССР

    18 6 Отговор
    Другари и другарки руската мафия е най-добрата мафия !
  • 12 Путински джендър

    9 10 Отговор

    До коментар #9 от "Чукча":

    Не, на това му се вика популизъм. Винаги, когато това се е случвало някъде по света (независимо дали в Русия, Америка или България), единственото, което се пълни, е касата на разните консултантски компании и адвокатски фирми, които се занимават с данъчно право и регулации, и предлагат услуги за регистрации в различни офшорни зони. Така, че една копейка повече няма да влезе в руската хазна, но пък няколко милиардера - перачи на пари на мафията, в момента са много сърдити на Путьо, че с популистките си приказки, е изтрил два-три милиарда долара от състоянието им...
  • 13 да се вземе предвид че

    43 12 Отговор
    Олигархията в Русия знае много добре, че за момента Путин е единствения човек който може да поддържа страната на високо ниво и да я прави незаобиколим фактор, с който всяка друга държава трябва да се съобразява. Ако го няма Путин, а на власт е някоя продажна подлога като Навални, или слаб безхарактерен пияндурник като Елцин целия бизнес с нефт, газ и метали постепенно ще бъде отдаден на концесия на западни фирми от САЩ, Франция, Германия, Англия.......руски олигарси вече няма да има, а положението в Русия ще стане плачевно както през 90-те. Те олигарсите не са се родили такива, станали са богати благодарение на партийно и държавно "благоволение", и ако то изчезне могат да се превърнат много набързо в бедняците които са били преди. Освен това някой дето има 15 милиарда не го събаря че може да изгуби 1, но ако бутнат Путя и клекнат на "милия и благороден" запад много набързо ще загубят(им бъде взето)всичко дето имат.

    Коментиран от #14, #22

  • 14 Гост

    17 2 Отговор

    До коментар #13 от "да се вземе предвид че":

    Съвършенно вярно
  • 15 Иванов

    6 8 Отговор
    Ха- ха, руските олигарси, бълха ги ухапала! Нали всичките им пари са в офшорни сметки и днес са тук, а утре- там. Чуват се слухове, че лирата повлякла рублата на разходка в Марианскана падина, отишли двете да се гмуркат надълбоко. Слава России!
  • 16 спомен

    3 1 Отговор
    В приказките при сушави години така са омитали хамбарите за последното житце и после всеки се спасявал кой как може.
  • 17 ЦРУ

    10 17 Отговор
    Неизбежното скоро ще дойде ! не деиствали санкциите !!! ДДС-то става от 20 на 25 %...пенсионната възраст от 65 на 70 год. ДЕНГИ НЕТ ! Олигарсите вече бъркат чай с полоний за Жужи. а народа се готви да го достави на съда в Хага !
  • 18 ****

    12 4 Отговор
    А тука в България как е,наще клатикурци в парламента дори не ги и закачат,а им усигуряват преференциялни далавери,за да богатее мафията.Тука очите ги разиграва като маймунки,ами Галевите,брендовци разни и други,ако бяхме държава със закони,тези нямаше да излязат от пандиза.

    Коментиран от #24

  • 19 стоян георгиев

    7 8 Отговор
    има една лека подробност.въпросните олигарси в русия нямат нищо.те са само едни марионетки на кремъл.кгб отдавна им национализира богатството и всъстност те няма въобще да протестират дори ако путин им направи данъците 10000%.тва обаче че са марионетки води руската икономика до нивото на африкаснка такава щото никои не го е еня за нея!

    Коментиран от #20

  • 20 ОлигУфрен

    3 2 Отговор

    До коментар #19 от "стоян георгиев":

    Хахаха аха а ха ааа хххахахаа хах!

    Коментиран от #23

  • 21 Kcaniba

    6 10 Отговор
    Империята на злото е на колене! Глинените крака ха-ха-ха,се огъват, само лек спад на цените на петрола,и изправянето, ще е мисия невъзможна!
  • 22 МиГ 23

    7 1 Отговор

    До коментар #13 от "да се вземе предвид че":

    Както атакуваха и свалиха полк. Кадафи за да вземат авоарите на Либия - между 100 или 200 милиарда долара присвоиха.
  • 23 стоян георгиев

    2 6 Отговор

    До коментар #20 от "ОлигУфрен":

    мога да ти дам примери от топ 10 на руски олигарси несъгласни да споделят богатството си с путин,а именно кво се случи с активите им.реално тези дето останаха и работят са марионетки.днес ставаш собственник на еди кво си утре ти го вземат ако решат че не им трябваш или са намерили друг по-подходящ.така стана с ходорковски,березовски ,братята чорни и т.н. несъгласни с путин бивши олигарси.сега има нови на тяхното място като новия мъж на путиновата жена или путиновите треньори по джудо.та тва са руските специалисти в строителство,машиностроене или нефтодобив.после се чудим що там толкова прилича на тук!смях!!!!та предцени добре кои е олигофрена!

    Коментиран от #26

  • 24 Гост

    8 2 Отговор

    До коментар #18 от "****":

    Много точно казано. Понеже краварските лизачи пишещи с по няколко ника ги е яд, че техните боклуци начело с Бойко Боклука докараха България до разруха и не смеят да гъкнат дори срещу тях, затова ревът срещу всеки който се опълчи на американските помияри.
  • 25 Петър

    2 4 Отговор
    До коментар24

    Иди поживей в Русия, за да видиш как.
    Това което пишеш са глупости.
  • 26 ОлигУфрен

    3 1 Отговор

    До коментар #23 от "стоян георгиев":

    Няма нужда да се обясняваш или да ми даваш и доказваш нещо! Прекалено смешен си за да те приемам насериозно!

    Коментиран от #28

  • 27 ДА ЗДРАВСТВУЕТ СССР !

    2 1 Отговор
    СССР НЕЗАКОННО Е РАЗПУСНАТ ! Следва да се възстанови !
  • 28 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #26 от "ОлигУфрен":

    ок.демек няма кво да кажеш.може да си ползваш и другите никове за да се доизкажеш в своя защита .
  • 29 СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !

    1 1 Отговор
    ХВАТИТ БАЛОВАТСЯ С НАМИ ДЕВОЧКИ говНАТОвские. Пора раздеватся ! ШАШКИ ВОН И ПО КОНЯМ !
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 минало

    0 0 Отговор
    ако си отиде путин русия и народа и ще са както при елцин просяци и амболантни търговци в България и по света.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания