Last news in Fakti

28 Февруари, 2012 16:17 1 982 0

Бин Ладен с приятели разузнавачи

  • пакистан-
  • осама бин ладен-
  • уикилийкс
Бин Ладен с приятели разузнавачи - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Терорист №1 Осама Бин Ладен е бил в „регулярен контакт“ с разузнавачи от тайните служби на Пакистан. Става дума за висши фигури от военното разузнаване на ислямската страна, където Бин Ладен се кри в продължение на години, докато американците щателно го издирваха.

Връзката става ясна от осветени секретни файлове, разкрити от Уикилийкс вчера. Скандалният сайт публикува хиляди имейли на частната американска компания за сигурност Stratfor, откраднати от известната хакерска група  Anonymous. Компанията изготвя стратегически анализи на глобално нито за корпорации, военни и правителствени служби. Считана е за сянка на ЦРУ.

Един от имейлите разкрива, че фирмата разполага с тайни документи, събрани от скривалището на терорист №1 в Аботабад, Пакистан, което вчера бе разрушено.

Данните разкриват, че 12 тайни агенти на Пакистан знаели къде се крие мозъкът на Ал Кайда.

Не са ясни имената на въпросните агенти. Техните „сведения“ биха могли да се използват като „разменна монета“ в преговорите между Вашингтон и Исламабад. 

Американците никога не са вярвали, че е възможно Бин Ладен да се крие в Пакистан и властите да нямат представа за това. От Исламабад отричаха подобно обвинение, когато през май миналата година лидерът на Ал Кайда бе застрелян в къщата си в Аботабад. 

Скандалният сайт разкри първата порция от 200 имейла.

 

От други данни става ясно, че на президента на Венецуела Уго Чавес му остава по-малко от месец живот. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА