Last news in Fakti

31 Август, 2018 15:50 3 471 17

Германия с условия за Турция

  • германия-
  • условия-
  • турция

Настоява за освобождение на германски затворници в страната

Седем германски граждани трябва да бъдат освободени, за да могат отношенията на страната с Германия да се подобрят. Това заяви германският външен министър Хайко Маас, цитиран от ДПА.

Турският президент Реджеп Ердоган планира визита в Германия през следващия месец. В страната в момента планират евентуална финансова помощ за турската държава.

В момента в турски затвор лежат седем германски граждани, обвинени за участие в опита за военен преврат преди две години и партньорство с кюрдски групи. Това обтегна и отношенията между двете страни през миналата година.

В момента Маас се намира във Виена, където участва в среща на външните министри от ЕС.

„Тези случаи трябва да бъдат разрешени“, заяви Маас.

В момента турската икономика е в тежка ситуация, заради срива на турската лира. Правителството в Турция се надява да договори финансова помощ и нови търговски сделки с Германия и страните от Европа.

Очаква се въпросът със затворниците да бъде решен по време на визитата на Ердоган в Берлин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванов

    8 0 Отговор
    Германия иска да е приятел с Турция, само Ердоган да го разбере
  • 2 Ердоган

    9 19 Отговор
    Хайко много добре знае ,че турчина го стиснал за топките 5-6млн. турци си живеят и работят в Германия , най-големият им автопроизводител индиректно също е в турски ръце ,3-ят най-голям пазар на автоиндустрията им в Европа си е Турция. 3-4 млн. сирийци чакат на полусъединител и отлитат на север , какво викаше Хайко

    Коментиран от #13

  • 3 голям успех

    17 4 Отговор
    Турците, заради Ердоган, се готвят да станат васали И на германците.

    Коментиран от #6

  • 4 ОЛЕ МАЛЕ

    20 7 Отговор
    ердоганчо отива с просяшката купичка да се дупи :D
  • 5 Неразбрал

    17 5 Отговор
    Колко стотинки стана турската лира? За един приятел питам.... сутринта като минах покрай едно чейндж бюро пишеше 0.25 стотинки.
  • 6 354

    12 5 Отговор

    До коментар #3 от "голям успех":

    Щом Ердоган унищожи икономиката си, те сега се нуждаят от тях. И когато германците дават пари, те получават всичко. И лоялност и достойнство и гащи. Но Ердоган не се интересува дали турците платят унизителната цена. Единствената му грижа е да се представи като султан.
  • 7 заза

    11 2 Отговор
    За да няма такива проблеми с американски и германски терористи трябва да се възтанови смъртното наказание, като ги хванат такива като тях да няма затвор а веднага на бесилото

    Коментиран от #8

  • 8 Ердоган

    7 1 Отговор

    До коментар #7 от "заза":

    А бе прав си, но не съвсем . Нали трябва да ги научат в зандана да пеят турски песни и да си разкажат миналото от къде идват, кой ги праща,какъв го дирят и т.н. а умрелите май не могат да ги правят тези неща
  • 9 456

    6 2 Отговор
    Този защо ми прили4а на райхминистьра на пропагандата
  • 10 гост

    8 1 Отговор
    Тия не са добре , как могат на коскожамити ти султан да поставят условия вместо да целуват крака и ръка .
  • 11 стоян георгиев

    5 0 Отговор
    меркел няма да даде нищо на ердоган.дори да иска партията която е номинира няма да и позволи,както и партньорите и вкоалицията.ще му обещаят ,но няма да има конкретика.

    Коментиран от #14

  • 12 Султанът

    3 2 Отговор
    Хич да не им се върза на приказките. Пусне ли сега терористите винаги ще му пращат такива. В зандана или на въжето.
  • 13 MERKEL

    5 4 Отговор

    До коментар #2 от "Ердоган":

    Селджуците вече нямат пари за немски коли ,Германия знае това, турците наблягат яко но Дачии и местни боклуци.
  • 14 касапина

    5 5 Отговор

    До коментар #11 от "стоян георгиев":

    Напълно си прав Германци и Холанци масово тегля капитали ,и ги насочват към спокойни немюсюлмански райони ,десните в Германия няма да позволят и цент да влезе в турция ,за да разберат кой командва парада.Самите немци са вече негативно настроени, даже и към турците с немски паспорти ,защото ги виждат че са примитивни същества и мястото им не е в Европа,И един ден ще ги изхвърлят от, там по един или друг начин.

    Коментиран от #16

  • 15 ХАСАНЮ

    2 3 Отговор
    "Не е важно да ми е добре по важно е на Вуте да му е зле" е поговорка която изразява характера на българина! Арестуваните " немци " са от кюрдски или турски произход които имат връзка в терористични организации..да не забравим френския терорист екстрадиран от Турция и пуснат на свобола във Франция!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 сноу

    3 0 Отговор
    Че къде ще иде Циганория/бивша Германия/че няма да иска приятелство..Над 10 мил.рязани са и набити в задника ,цели квартали са превзети от джанговци и в най-затънтеното селце шетат пингвини и черно забулени чували.Останалите германци надничат, като съсли зад пердета и не смеят един упрекващ пост в мрежата да пуснат.Тъжна картина ..същата и у нас.
Новини по държави: