4 Септември, 2018 16:45 2 884 6

Буреносни облаци над Макрон

  • еманюел макрон-
  • франция-
  • популярност-
  • президент

Расте негативизмът към френския президент

Буреносни облаци над Макрон - 1
Снимка: БТА/ AP

Популярността на френския президент Еманюел Макрон отбеляза забележителен спад от 10 пункта за един месец, предаде "Франс прес", цитирайки публикувано проучване на социологическия институт "Ифоп" за сп. "Пари мач". Само 31% от французите одобряват дейността на президента спрямо 41% миналия месец. Премиерът Едуар Филип е загубил 3 на сто, достигайки до подкрепа от 35%.

Това е най-ниското равнище на популярност за Макрон от встъпването му в длъжност през май миналата година. Той се представя дори малко по-зле от предишния президент Франсоа Оланд, който имаше популярност от 32 на сто на същия етап от своя мандат, през септември 2013 година. Само 32% от французите одобряват икономическата политика на Макрон, а 68% са на противоположното мнение. Едва 22 на сто смятат, че той разбира какво ги притеснява, съобщи Дневник.

Точно преди почивката си Макрон беше разтърсен от скандала с бившия си телохранител Александър Бенала. Президентът е подложен на постоянни критики от опозицията и трябва да извърши промени в правителството си, засегнато от оставката на популярния министър на екологията Никола Юло. Освен това правителството се занимава от няколко дни с радикални промени в данъчното законодателство. Проучването на "Ифоп" е извършено онлайн. В него са участвали 1015 души на възраст над 18 години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 среднощен

    26 0 Отговор
    Вчера от DW ни убеждават, че той е лидерът, който ще поведе ЕС..., а днес- срив на доверието...!? Чудни неща!?
  • 2 1122

    22 1 Отговор
    Нищо не става от него. Да има начин да вкара всички африканци и талибани в Европа.
  • 3 Манафа

    16 2 Отговор
    Макарони е пееерас.Вервайте ми. :)

    Коментиран от #4

  • 4 Шошко

    8 1 Отговор

    До коментар #3 от "Манафа":

    Мислиш ли? Бабата дали го праска с пенис- колан?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Брат ми

    3 2 Отговор
    Социалист ...това е достатъчно.Пълен боклук.
Новини по държави: