Last news in Fakti

14 Септември, 2018 17:25 2 321 29

В Холандия арестували руски агенти

  • холандия-
  • агенти-
  • сергей скрипал

Те опитвали да влязат в швейцарска химическа лаборатория

В Холандия арестували руски агенти - 1
Снимка: Shutterstock

Властите в Холандия са заловили двама руски агенти, които са се опитали да проникнат в химическа лаборатория в Швейцария, съобщи ДПА.

Агентите са се опитвали да влязат в правителствена лаборатория. Там са били извършвани анализи във връзка с отравянето на бившия двоен агент Сергей Скрипал и химическите атаки в Сирия.

От швейцарското разузнаване са обявили, че са запознати със случая. Шпионите са били изведени от Хага.

По случая разследване водят холандските, швейцарските и британските разузнавателни агенции.

Шпионите са били арестувани през пролетта и върнати в Русия. От лабораторията обявиха, че тя е била мишена на хакерски атаки. Данни обаче не са били присвоени в нито един случай.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Снайперист

    10 6 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
  • 2 кгб глупак

    20 26 Отговор
    Путен е гамен и убиец
  • 3 евродебил

    28 3 Отговор
    Що криете, че е бил Путин, хванат с ръце до лактите в гърнето с новичока.
  • 4 издател

    23 12 Отговор
    Из цикъла "Еврогейски басни за евродебили" том lV.
    "Хванати" пък "изведени", пък другите били "запознати". Но разбира се, доказателствата са, ама ноу тайни. Толкова тайни, че никой не ги знае дали ги има, изобщо.

    Коментиран от #10

  • 5 Шерлок

    23 4 Отговор
    Това ми идва в повече на мозъка. Отказвам се да разследвам случая. Ще разчитам на колегите да разкрияят истината. Дано не излезе пак, че са минали по двойка под чадърче покрай лабораторията, а отвътре им е махала с ръка Маша, лаборантка и им е спуснала по чорапогащника си пробите на Скрипал, а холандски агенти са им скочили на врата в мига, когато са докоснали пробите.... Полицаите са подушили Новичока и са ревнали: вие крадете Новичок. Ако не бяха мафиотите кат Боце, Сокола и останалите тук на власт, а истинска пазарна икономика, щях да тегля кредит и да пусна водка Новичок. Рекламата ми от Мей и Холанд е безплатна. Ще избия рибата по продажби. Но с тия тук, бизнес не става. Докато са живи сме в ада.
  • 6 Русия : не сме виновни

    7 19 Отговор
    Добре ве..........арестуват ги в Велобритания , в Холандия пък те все невинни и все някой ги обвинява несправедливо...............

    Коментиран от #11, #14

  • 7 Ихтамнет

    8 8 Отговор
    Агенти другият път чисти туристи акробати циркови артисти шофьори на камиони като цяло честни труженици!
  • 8 Аспирин

    18 4 Отговор
    Тия вече сериозно са прекалили с гледането на холивудски продукции. Всеки ден се появяват нови компилации в стил Агата Кристи. Имам чувството, че сега дори руснаците наистина да отровят някой, никой няма да повярва.
  • 9 Турист AGENSI

    4 11 Отговор
    Ма чекайте ко правите, те са туристи ва.
    Ний нема да се спрем пред нищо, ще продължим да пращаме туристи на всякъде.
    Само че ония двамата дангалаци дирекно заминават в сирия при вагнеровците.
    Издъниха се серсемите прости.

    Коментиран от #15

  • 10 Бриго Бичкията

    3 8 Отговор

    До коментар #4 от "издател":

    Така без нищо не мисля, че някой ще хвърля такива тежки обвинения. Има нещо и то е сериозно.

    Коментиран от #13

  • 11 нормален

    9 0 Отговор

    До коментар #6 от "Русия : не сме виновни":

    Въпросът не е дали са виновни, или не. Въпросът е има ли доказателства? Или за евродебилите са достатъчни само обвиненията.
  • 12 Чичо Сашо

    10 0 Отговор
    Цитирам един предшественник на Обединена Европа - доктор Гьобелс, "Една лъжа, колкото е по=невероятна и чудовища - толкова повече хора ще и повярват!"

    Коментиран от #17

  • 13 издател

    7 0 Отговор

    До коментар #10 от "Бриго Бичкията":

    Може и да има. Може и да няма. Никой не ти казва. Тебе ако те обвинят в опит за убийство, без да ти казват защо, ще вденеш ли накрая колко е сериозно.
  • 14 нормален

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Русия : не сме виновни":

    Кого "арестуват" в Англия, че ми се струва, че не си тамъм. Я да проверим.
  • 15 Шерлок

    7 0 Отговор

    До коментар #9 от "Турист AGENSI":

    Чети, мило Соросче, колко можеш да вярваш на изявленията им по случая и си вади изводи, каква гавра с евроелектората ни правят:,, Властите в Холандия са заловили двама руски агенти, които са се опитали да проникнат в химическа лаборатория в Швейцария, съобщи ДПА.,, - Значи двамата заподозрени са били в Холандия, когато изведнъж са нападнали лаборатория в Швейцария, проснали са охраната, целунали са ги да не се, сърдят и тъкмо да избягат то холандската полиция в Швейцария ги е стиснала за ушите и им е креснала: Вие сте абсолютни престъпници! /от Цецо са научили как става/. Арестувани сте за кражба на Новичок!
  • 16 Тръмп

    3 5 Отговор
    А Русофилистиците във България, кога ще бъдат арестувани и пратени с товарни вагони към Путин и сие-КГБ? :) :) :)

    Коментиран от #18

  • 17 Барчо

    8 1 Отговор

    До коментар #12 от "Чичо Сашо":

    Прав си естествено че цитираш нещо действително доказано във времето като тази мисъл. Но в края на краищата от онова време колкото и чудовищно да звучеше че Георги Димитров е запалил Райхстага все пак германския съд беше този, който го оправда поради липса на доказателства. Със сигурност ингилизите не желаят да се стига до нещо подобно и по тази причина само лаят без да хапят. Тия тук в този случай действат по същия начин. Чакат да пипнат руски шпиони, а като ги пипнат и ги пускат на момента!!!! Има нещо гнило явно не само в Дания.
  • 18 Барчо

    6 0 Отговор

    До коментар #16 от "Тръмп":

    Когато Русия бъде обявена извън закона и и бъде обявена война и в последствие бъде победена, тоест, никога. А историята ще покаже дали русофилите са били прави или американофилите.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 стоян георгиев

    1 4 Отговор
    хахахаха сега и холандците ли лъжат бе другари.я да се появи матросов и да ни обясни как е невъзможно да бъдат хванати руските агенти,какте щели да влязат така или иначе и че холандците са смехотворни с тази своя информация.истината обаче е много проста другари.ако веднъж ви кажат че сте магаре може да ви е обидно ако ви го кажат двама може да се сбиете с тях,но ако ви го казва всеки срещнат си купете самар.

    Коментиран от #21

  • 21 Шерлок

    5 3 Отговор

    До коментар #20 от "стоян георгиев":

    Стоянчо, не те разбирам? Руснаците и другите, безспорно имат агенти, те си знаят. Но говорим за случая Скрипал. Постоянно ни пускат по медиите една и друга версия и до следващия път. Това не е водене на следствие, а медийна война срещу руснаците. Кой нормален следовател ще изложи обвинение по медиите без доказателства, а само по подозрение? Кой нормален разузнавач, ще разкрие, че имат двоен агент в руското посолство в Рим??? Тия, които пуснаха врявата със Скрипал се подиграват с нас. Твърдят, че бил жив. Те го казват. Ако е така, защо не направят в стая запис на самия Скрипал, да разскаже, какво е станало? Никой няма да го открие ако това се притесняват. А те ни пробутват някакви двама като руски агенти и искат да вярваме? Ами не става... Има си неща, на които и идиот да си, няма как да повярваш, защото се щу много лъжа досега....

    Коментиран от #22

  • 22 стоян георгиев

    2 4 Отговор

    До коментар #21 от "Шерлок":

    на запад е така другарю.медиите участват в разследванията ,понякога държавата дава част от инфото там за да си помогне друг път спестява.при всички случаи ще има процес срещу атентаторите на скрипал и медиите ще участват активно в него бъди сигурен.за сега англииските служби не вадят цялата известна на тях информация,но и това ще стане бъди спокоен.западните съюзници на анлия са уведмени за хода на разследването както и за степента на достоверност на англичаните и всички съюзници изразиха увереност в англииската правота.аз съм много по-склонен да вярвам на тях отколкото на руснаците,още повече след презконференцията на двамата цивилни дето се ужасили от англииската кал.

    Коментиран от #23

  • 23 Шерлок

    5 1 Отговор

    До коментар #22 от "стоян георгиев":

    Как да съм спокоен, бе? Куче от пържола успокоява ли се? Сега моята детективска душа не може да заспи от интерес по случая. Тия двамата по-скоро са от селската ДПС = КАТ, в Рашън, отколкото ог ГРУ или ФСБ. Че те уличните им ворове не биха убили Скрипал с Новичок и да имаха, камо ли ГРУ? А и ГРУ не са килъри, а разузнаване. Ще ми е драго да се докаже с факти истината. Може и да са минали оттам, но не са парфюмирали Скрипал със сигурност. Погледни ги, те знаят, че има камери. И щом знаят, няма да влязат и да парцюмират пфосто Скрипал и да хукнат към гарата. Ако бяха килъри, щяха да му седнат в някой бар до пилона, да пъхнат Юро на стрийптизьорката, да купонясат, да идат на сутринта в музея... Ти ГРУ ги изкара малоумници бе? Че там има хора, които могат да напишат романи по методи на действия, ти искаш да кажеш, че няма да убият Скрипал ако искат и ще го пръснат с Новичок без да да сигирни, че е умрял и ще си тръгнат??? Да го видя не бих повярвал.

    Коментиран от #25

  • 24 незнайко

    2 0 Отговор
    Все повече затъват с обяснения по случая Скрипал !!! Не им ли омръзна ??? В Сирия загиват хиляди, но за тях не се говори !!!
  • 25 стоян георгиев

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Шерлок":

    има един клип в които путин се опитва да запали една чисто нова руска кола уви не успя,има и друг клип от преди седмица как путин гласува на изборите и не успява щото бюлитината му не може да е приеме машината и му я отхвърля.щот ти ги давам тия примери?за да ти покажа как работи руската машина.дмек с много брак.същото бе като свалиха малзииския боинг бъркаики го с военен украински самолет.тук предполагам се е получило същото както в дадените примери.тва не значи че руснаците не са изтрепали маса народ,а просто значи че дават много брак.тия двамата е възможно да не са били основния екип ,но квито и да са били ,факт е че ги хванаха и сега се чудят кво да кажат ,приказваики щуротии.било кално,тия не били свързани с руските служби и т.н. и т.н. лъжи,които една след друга водят до тотална руска обърквация,а медиите още не са се включили както трябва.сега се проверяват феизбуци ,гледат се снимки на баби дядовци,жени деца бизнес и всичко ще лъсне в един монет колкото и да го крият руснаците.

    Коментиран от #28

  • 26 фалшиви новини

    1 0 Отговор
    То бива малоумни новини, но тези просто бълват идиотизми. Шпионите са били арестувани през пролетта и върнати в Русия. Сигурно същите после влязоха в Англия и отровиха Скрипал.. такива измишльотини само за кралски поданици. Кажете, как можеш да бъдеш нормален и да вярваш на пресата особено по това тъпо дело...
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Чичо Сашо

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "стоян георгиев":

    Има клип кадето Майкъл Джексън ходи и пее по Луната без скафандър - това е 100% доказателство, че на Луната има въздух!
    Руската машина работи с много брак, затова падна американската совалка и почнаха да исползуват (американците) под аренда руските ракети.
    Господин Георгиев, вие явно сте гербаджия, защото те така действат - без факти, едигствено гледат да те надприказват.
  • 29 Лъжливото Овчарче

    0 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Ако виждаш пред себе си двама идиоти, повярвай - това наистина са просто двама идиоти. Няма какво да търсим някакъв изтънчен сложен план, някаква конспирация. Просто са си такива, в това състояние е ГРУ. Толкова могат.
Новини по държави: