Last news in Fakti

15 Септември, 2018 12:04 3 980 28

Руската църква заговори за кръвопролития

  • църква-
  • русия-
  • украйна-
  • кръвопролития-
  • иларион-
  • патриаршия

Можем да очакваме нещо лошо, заяви митрополит Иларион

Руската църква заговори за кръвопролития - 1
Снимка: Shutterstock

От Руската православна църква не изключват кръвопролитие при признаване на автокефална Украинска православна църква, каза пред телевизионния канал Russia Today митрополит Иларион, отговарящ за външните връзки на Московската патриаршия.

Според духовника, лишаване от правата на Украинската православна църква към Московската патриаршия може да доведе до много сериозни последици, предаде „Фокус“.

„Можем да очакваме нещо лошо - че недоволните ще поемат контрола над големите манастири, като Киевско-Печорската лавра, Почаевската лавра. След това, разбира се, православните вярващи ще защитават тези свети места и могат да започнат кръвопролитията", каза той.

По-рано бе съобщено, че Синода на Руската православна църква е взел решение да прекрати участието в структурите под ръководството на Вселенската патриаршия, както и спирането на съслужения с нейните епископи. В допълнение е прието решението за спиране на споменаването на патриарх Вартоломей по време на служба в Руската православна църква. Въпреки това, според представители на Руската православна църква все още не се говори за пълно прекъсване на отношенията.

Руската православна църква обяви, че къса част от връзките си с Вселенската патриаршия в Истанбул заради подкрепата на патриарх Вартоломей за независима от Москва украинска автокефална църква, предаде Би Ти Ви, позовавайки се на AFP. „На практика всеки път, когато Руската православна църква се намира в трудна ситуация, ние получаваме удари в гърба от страна на Констанстинополската патриаршия”, заяви ръководителят на дипломацията в Московската патриаршия митрополит Иларион.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    23 22 Отговор
    И кой от руската църква предрича кръвопролитие? второкласното ченге от КГБ патриарха на Русия!!!!

    Коментиран от #3, #6

  • 2 Йисус

    7 9 Отговор
    Аве попе, вие ме рззпнахте на кръст, кой по-праведен? Хващайте поповете и попадиите мотиката или караш категория С и разнос на безалкохолни! Да видиш вечер кой поправеден.... Не знаех, че моите последователи така ще се карат един ден, като партийци за депутатски места?
  • 3 аналитик

    0 11 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Той не е ченге, а Божи служител, мирянин, чадо. А за там, КГБ беше Бог, както за Боце тук БКП и ДС. Страно защо се карат, кой по-християнин? Бай Добри беше християнин. Аз не съм, защото ми севижда джендърско учението, а аз съм селяндур, на село не признаваме трети пол.
  • 4 заза

    10 4 Отговор
    Свършиха се ислямските талибани и дойде ред за христянските талибани
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 аналитик

    6 5 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Поповете гониха Богомилите преди. Анатемосваха ги като еретици. Аз не съм богомил, щото Бог ме прекара и хич не ми е вече мил, као ли аз на него, но пък казват Богоилския папа Никита бил праведен учител, нещо като Дънов и излиза, че църквата е гонила невинни хора като Инквизицията? Всъщност защо се карат поповете?
  • 7 Валя

    8 6 Отговор
    Цялата история на религиозните е съпътствана от кръвопролития,лъжи,страхове и простотии , как съществува тая сган все още не ми е ясно

    Коментиран от #9, #10, #11

  • 8 Отцето

    2 3 Отговор
    Значи украинска църква може, но македонска не ? Според Вартоломей
    А според руснака ни украинска ни македонска
  • 9 Шерлок

    4 3 Отговор

    До коментар #7 от "Валя":

    Поемам случая, чадо Бажие, сестра Валя, рабиня Бажия, алилуияаааааа?! Ето отговора сестро, Валя: И каза Бог на Дявола: иди, и ги скарай така, че да видим, след това кой ще си спомни за мен! И Лукаваго скара хората на сини, червени, гербери, бесепари, достовци, евророми, монархисти, комунисти, фашисти джихадисти.... И поповете скара и всеки каза: аз съм правоверен и най-добре славя Бога, дайте короната и парата на мене! И сега тези чада Бажии, ще се избият, сестфо Валя, кой да прибира парата чадо. Парица е царица.

    Коментиран от #14

  • 10 Шерлок

    1 2 Отговор

    До коментар #7 от "Валя":

    Поемам случая, чадо Бажие, сестра Валя, рабиня Бажия, алилуияаааааа?! Ето отговора сестро, Валя: И каза Бог на Дявола: иди, и ги скарай така, че да видим, след това кой ще си спомни за мен! И Лукаваго скара хората на сини, червени, гербери, бесепари, достовци, евророми, монархисти, комунисти, фашисти джихадисти.... И поповете скара и всеки каза: аз съм правоверен и най-добре славя Бога, дайте короната и парата на мене! И сега тези чада Бажии, ще се избият, сестфо Валя, кой да прибира парата чадо. Парица е царица.
  • 11 Мъка,мъка....

    3 3 Отговор

    До коментар #7 от "Валя":

    Добре се представяш пред рогатият!Така ще получиш много благодатна длъжност...главна доячка на китайската армия....

    Коментиран от #13

  • 12 Иванов

    4 1 Отговор
    РПЦ трябва да се подчинява единствено на рав Берл Лазар, шеф на ХАБАД и никому другиго! Слава России!
  • 13 Валя

    1 4 Отговор

    До коментар #11 от "Мъка,мъка....":

    Не робувам на никого , нито на рогати нито на нерогати или разни там вълшебници , всичките тия фантастични герои като Бог , Аллах и разни светци ,трябва да дойдат при мене и да коленичат и да ми се молят да им простя безмозъчните игрички с човечеството
  • 14 Валя

    3 5 Отговор

    До коментар #9 от "Шерлок":

    Това е ясно , голямата загадка е защо хората все още им целуват ръчичките при условие че се знае че по-грешни от брадатите мързеланковци няма , защо ги подкрепят все още като е напълно ясно че тия нямат нищо общо с Бог и т.н.

    Коментиран от #17, #27

  • 15 Руслямска държава

    3 3 Отговор
    Патриарха Гундяев е в конфликт с Вселенската патриаршия и е казал "Време е пРосия да се завърне към корените си и да прегърне Исляма както Александър Невски на времето Аллах Акбар "
  • 16 Дядо Николай

    7 5 Отговор
    Руските православни скотове изпаднаха в бяс, понеже Вселенския патриарх призна самостоятелността на Украинската православна църква. По същия начин руските изроди са действали през 1872 година при даването на самостоятелност на Българската църква. Дори са наложили отлъчване /схизма на бпц, която руснаците премахват едва през 1946 година. Интересно е в случая, че руски гниди с български лични карти защитават руските православни скотове.
  • 17 Шерлок

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "Валя":

    Защо им целуват ръце ли? Такава е традицията чадо. А ти защо плащаш допълнително пенсионно осигуряване, след като не ползуваш такова? Защото няма справедливи учители на власт от хилядолетия, чадо, затова. Сред хората всичко опира до пари и власт. Я попитай поповете във Ватикана и Атина, защо делят Господ на католик и православен и юдаист и мюсли, а те да ти отговорят! Искам да ни птговори Господ, кои са прави и кои криви?! Аз не виждам друг начин. А, ти защо плащаш на депутати да ти бъркат живпта всеки ден, рабиньо Бажия Валя?
  • 18 Не спряха да ривът говнярите

    3 4 Отговор
    Хахахахаххаа!!!! Насраха се от страх брадатите болшевики. Трябва да сляп и глухоням да отричаш, че Кочината пропадна в миналото. За разлика от Украйна. Слава и успех на Украйна по пътя на световния елит на свободни и преуспяващи съюзници в ЕС и НАТО!

    Коментиран от #19

  • 19 Така така

    4 2 Отговор

    До коментар #18 от "Не спряха да ривът говнярите":

    Значи да се знае не защитавам руснака
    Но и вселенския патриарх мери с двоен аршин
    И македония и украйна са измислени държави
    Но за едната не може да е самостоятелна а другата може
    Е защо така ?

    Коментиран от #26

  • 20 Барчо

    3 4 Отговор
    Само при споменаването за обявяване на украинската църква за автокефална започнаха да гонят служещите в по-малките църкви на територията на Украйна. Ако някой е гледал кадри как украински ултраси влизат в църкви и вадят от там монасите за гушите ще му стане ясно точно за какъв тип кръвопролитие се говори. На няколко пъти Ватикана вместо да подкрепи единството, внася разкол. Смело и правилно решение на Синода на руската православна църква. Държавата и църквата трябва да вървят ръка за ръка за благото на собствения си народ.
  • 21 Барчо

    1 2 Отговор
    Много си мисля, че с напредването на науката и обясняването на много необясними неща във времето без помощта на божията намеса е време църквата леко да започне да отмира. Всичкото поп учи философия, риторика само и само за да ни доказват само с думи де присъствието на Бог. Това че все още има феномени, които за сега нямат научно обяснение не значи че са божие творение. Поповете слезнаха от божието творение "магарето" и се качиха на Майбах. Не гледат слънцето за часа, а Ролекси. Не практикуват нормален секс, а са педофили и извратеняци. Не вярвам на такива божии служители. Не е ли време да се сбогуваме с наследниците на инквизицията???
  • 22 Руските свине

    1 1 Отговор
    Винаги са използвали православието за да заблудят народите и да ги държат в подчинение. Сега виждат, че игрите им не стават и се държат като талибани.

    Коментиран от #24

  • 23 1944

    0 0 Отговор
    https://faktor.bg/bg/articles/smotanyatsi/skandalno-video-vartolomey-i-yrarsite-na-konstantinopol-otkazaha-da-piyat-voda-ot-ratsete-na-rusnatsite-video
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Усмивката

    1 3 Отговор
    По кое внушение Болшевиките са определили Русия за центъра на света.По същото внушение тия духовни „учители”се взимат за втори Иерусалим....Той дявола си знае неговото кое е

    Коментиран от #28

  • 26 среднощен

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Така така":

    Защото по света има много македонски църкви..!? Ако Вселенският признае самостоятелността на МПЦ, в Мелбърн има девет македонски храма, стават много силни..!? Вартоломей в момента е под натиск от неговите "благодетели" отвъд океана и затова е целият "цирк"! Македония за сега ще си мълчи, защото се надява за НАТО и ЕС..!? "Мръсна политика" за жалост!?
  • 27 разкрих те

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Валя":

    Така, така; стана ясно, че си еврейско куче резултат от инцест с умствени проблеми.
  • 28 Захари

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "Усмивката":

    Когато светът осъди Палестинския Геноцид ще ти се стъжни!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания