19 Септември, 2018 10:52 2 503 22

Москва привика холандския посланик

  • посланик-
  • холандия-
  • русия-
  • рене джонс-бос

Дипломатически искри

Москва привика холандския посланик - 1
Снимка: Shutterstock

Холандският посланик в Русия Рене Джонс-Бос беше извикана във вторник във външното министерство в Москва във връзка с нейни политически коментари, предаде Нова телевизия.

"На 18 септември посланикът на Кралство Нидерландия в РФ Джонс-Бос беше поканена на разговор в МВнР на Русия във връзка с продължаващата кампания за нагнетяване на „шпиономания", се казва в официалното изявление на министерството.

По време на срещата от руската страна са подчертали, че "провокирането на медийни спекулации, включително по наболелите международни проблеми, ще нанесе допълнителна вреда на и без това подкопаните двустранни отношения".

По-рано в холандски вестник излезе материал относно арестуването в Хага през пролетта на 2017 година на двама служители на руските специални служби, които имали намерение да откраднат данни от химическа лаборатория в Швейцария. Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров обаче отрече Хага да е предавала на Москва информация за каквито и да е било руски шпиони.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Справедлив

    22 13 Отговор
    Ще получи шутовете в Кремъл и ще го пуснат да си ходи-все пак руснаците са великодушни хора...

    Коментиран от #5, #6

  • 2 Хасан

    22 6 Отговор
    Запада не се насити..вземаха страните от Източна Европа...искат още и още

    Коментиран от #4

  • 3 Да не стане като с холандския подранил в

    12 2 Отговор
    Цяла година да не може да отиде на работа
  • 4 123

    1 13 Отговор

    До коментар #2 от "Хасан":

    Не ги е взел западът, ами те сави са се присъединили към него.

    Коментиран от #9

  • 5 отговор

    5 10 Отговор

    До коментар #1 от "Справедлив":

    Първо, това е дама, посланичка, и второ, проблемите не се решават с привикване на посланици във външните ведомства, а с аргументирани възражения, подкрепени с факти.

    Коментиран от #12, #15

  • 6 Тодоров

    11 4 Отговор

    До коментар #1 от "Справедлив":

    Няма да ГО пуснат да си ходи, а ще Я пуснат......доколкото разбирам от статията. РЕНЕ-ДЖОУНС БОС - мъж ли е, жена ли е. Ей това е европейския джендъризъм. Просто по-приляга да се напише ТО ЩЕ СИ ХОДИ.

    Коментиран от #16

  • 7 Стоян Михалев

    6 13 Отговор
    Ей тва мужиците наистина са невменяеми.Някакъв холандски вестник
    публикува нещо ,а те привикват холандския посланник . Това да не ти е сталинска държава , да има по един цензор във всяко свободно издание. Тези неандерталци продължават да се дънят в международните отношения. Това ми прилича на историята с Дания ,когато някакъв датчанин публикува карикатури на някакъв пророк и ислямистите бойкотират стоките на датски фирми

    Коментиран от #17

  • 8 Орлин П

    7 11 Отговор
    Кво искаш от допотопна държава. Нищо не им е в ред. Само глупости и издънки. Да вземат да я закрият тази държава ,че да миряса света.

    Коментиран от #13

  • 9 Хасан

    11 7 Отговор

    До коментар #4 от "123":

    Добре де нали и Русия е вече капиталистическа ...нормално е да си продава нефт,газ и оръжие и да си купува Мерцедеси,Бмвта и Кока кола...уж имаше свободна търговия ..а какво стана тя??.рестрикции,мита,ембарго ,забрани за свободна търговия от Сащ

    Коментиран от #18

  • 10 Руските свине

    8 12 Отговор
    постоянно ги тресе шпиономанията, но по стар руски обичай обвиняват другите в собствените си грехове

    Коментиран от #14

  • 11 АААА ТУКА ДЕТ НИ ЗАПИСВАТ И АРХИВИРАТ

    4 0 Отговор
    СЕКИ РАЗГОВОР ПОЩА И СНИМКИ НЕ СЕ БРОИ ЗА ШПИОНАЖ...
  • 12 НИЩО НЕ СЕ ЗНАЕ

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "отговор":

    И трето,това е Русия.....най-вероятно ще черпят посланичката с бонбони......
  • 13 Чичо Сашо

    7 0 Отговор

    До коментар #8 от "Орлин П":

    Имате в предвид Англия или Холандия?
  • 14 Чичо Сашо

    8 2 Отговор

    До коментар #10 от "Руските свине":

    Че Русия никого не е обвинила в шпионаж. Като говорим за шпиономания... поглеждам към госпожа/господин (нека сме толерантни) Мей!

    Коментиран от #19

  • 15 Пешо

    7 2 Отговор

    До коментар #5 от "отговор":

    Има и факти - Хага не е уведомявала Русия - факт! Фейкове.
  • 16 Гост

    6 3 Отговор

    До коментар #6 от "Тодоров":

    Се пак е Холандка/ец с други думи "ХЕМАФРОДИТ"
  • 17 Да да

    3 4 Отговор

    До коментар #7 от "Стоян Михалев":

    Неадерталците привикаха нидерланците :D. Две държави с много близък БВП :D. Разлика имат само в населението и територията!
  • 18 Сакс Кобург Гота

    3 5 Отговор

    До коментар #9 от "Хасан":

    Не ги разбираш работите Хасанчо. Първо размерът на митата и да ли да има се определя с международни договори и Световната търговска организация.Никой не пречи на Русия да си продава каквото и да било и да купува ,ако спазва международните договорености. Санкциите срещу Русия са свързани с неспазване на международни договори и погазване на международното право , да не ти изброявам издънките на тази държава.Така че да ли е капиталистическа или социалистическа не помага много.
  • 19 Борис Енчев

    3 4 Отговор

    До коментар #14 от "Чичо Сашо":

    Че как Русия да обвини някого в шпионаж като хората спазват хигиена на дипломатическите взаимоотношения, Всяка нормална демократична държава не назначава за дипломати действащи шпиони. Единствено Русия и няколко други държави използват дипломатически имунитет за действащи шпиони. Просто руснаците са изключително арогантни в това отношение. Дипломатическите служби се използват за получаване на официална информация , за срещи на дипломатите с граждани на съответните държави. Дипломатите не се използват да ходят по тъмна доба и да мишкуват с взлом за да получат тайна информация. Шпионите и информаторите се набират от други свободни граждани и фирми работещи на територията на дадена държава. Затова стават постоянно шпионски скандали с руснаците . Те пращат шпиони с дипломатически имунитет за да може като ги хванат само да ги екстрадират , а да не ги съдят.

    Коментиран от #20

  • 20 Чичо Сашо

    3 1 Отговор

    До коментар #19 от "Борис Енчев":

    Брех, колко хитри са тез руснаци, брей! Какво източно коварствооо! Ужасссс! Как, само другите страни (тези които имат тайни служби) не са се досетили за тази методика? Нищо, то техните разведки сега ще прочетат Вашия пост и ще вземат на въоръжение тази методика! Само не е ясно - патента на кого да патят - на Вас, или на Путин?
  • 21 Мама Леоне

    1 3 Отговор
    Чичо ,ти защо кашляш бе мушмурок. Западните държави щяли да вземат този похват . Не са само западните държави бе Керата . Целият свят му е писнало от тези диви мужици. Даже в учебниците по дипломация са описани нелоялните им практики. Това е още от времето на Великият сифилистик Чичко Ленин и Йосиф Висарионович. И не знам защо се учудвате на отровителската политика на Империята на Злото . Прочете малко история и ще разберете за стотиците случаи на пращане на хора да елиминират някого по най-брутален начин без да уважават суверинитета на чуждата държава.

    Коментиран от #22

  • 22 Чичо Сашо

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "Мама Леоне":

    Добре, че се намери истински дипломат, който да ни обясни дипломатическите похвати! Хе-хе!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания