19 Септември, 2018 15:40 2 419 11

Танкер затъна край остров Милос

  • гърция-
  • танкер-
  • остров

Корабът плава под гръцки флаг

Танкер, плаващ под гръцки флаг е затънал в плитчините край плажа Канавас, съобщи Катимерини.

Плажът се намира на остров Милос. Инцидентът се е случил в сутрешните часове на днешния ден.

Това е станало, докато капитанът се е опитвал да закотви кораба. Танкерът е плавал от остров Лесбос до Милос. Той превозва 10 тона мазут.

Няма данни за изтичане на химикали. В момента се подготвя акция по изваждането на кораба. Няма индикации той да е пълни с вода.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лошия

    15 0 Отговор
    Не е затънал, а е заседнал.
  • 2 МАСУРА

    16 0 Отговор
    КВО СА 10 тона. НА ГОТВАЧКАТА БАКАТА

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Росен Стойчев

    6 9 Отговор
    Щом аз пиша "затъна", значи е ЗАТЪНАЛ! И щом пиша 10 тона, значи е 10 тона. НЕ 10 000 тона. Ясно ли е, мишоци?!

    Коментиран от #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Цанко

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Росен Стойчев":

    Момчурляк, първо- това на снимката е БАЛКЕР (тоест кораб за сухонасипни товари) виждат се капаците на хамбарите и не се вижда манифолд (тръби за разтоварване и товарене на течен товар) , второ- наистина е ЗАСЯДАНЕ на плитчините (затъва се в тресавище и блато), трето, капитана отдава заповед за отдаване на котва до еди си колко ключа на котвената верига.... Всъщност, голяма част от спирателната сила се дължи именно на котвената верига, намотана около стигнала та дъното котва!

    Коментиран от #7, #8

  • 7 888

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Цанко":

    не му придиряй,толкова ...на тоя юнак не му е сефте да се олива..кораба ,заседнал до брега на Милос е превозвал 1000тона гориво от Митилини за Милос и се казва ''FRES''. В статията се посочва че района е отцепен от кораб на бреговата охрана и от кораб за борба с петролни разливи.За момента няма опасност от разлив на нефтопродукти.
  • 8 CL500

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Цанко":

    Само за котвата не си прав - всъщност спирателната сила се упражнява в най-голяма степен не от самата котва, а от веригата, РАЗСТЛАНА по дъното. Затова правилното отдаване на котва е със слаба скорост назад и контролирана скорост на отдаване. Веригата да сочи 'short stay' , а не 'up and down' и някъде напред, примерно на '12 o'clock'. Когато си на котва, ако веригата се опуне толкова, че се вдигне от дъното, самата котва държи само към 30%. Отделно, ако я набухаш веригата на купчина в/у котвата, има вероятност някой от роговете и да се влезе и заклещи в някое звено. Случвало ми се е да вадя котвата така закачена и излиза наобратно, с роговете нагоре. После галимация да я оправиш.

    Коментиран от #10

  • 9 коментар

    1 0 Отговор
    Независимо от тази новина, "Катимерини" е пропаганден вест, който служи на интереси и следователно е неподходящ, за да бъде надежден.

    Коментиран от #11

  • 10 ГОСТ

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "CL500":

    Браво Боц,обясни им на салагите та да не се излагат друг път :)
  • 11 888

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "коментар":

    да,така е...но отчети факта ,че инфото за статията и снимката(не тази тук) са взети от страницата на MilosLife. А нашите ,така наречени журналя леееко са поизменили информацията (досещаме се защо)...много интересно тоя плиткоумен сайт на какви интереси служи,според теб
Новини по държави: