Last news in Fakti

20 Септември, 2018 14:00 29 570 47

Гръцки министър: Македонците са българи

  • гърция-
  • македония-
  • българи-
  • министър-
  • панос каменос

Македония е била част от плана на Тито

Гръцки министър: Македонците са българи - 1
Снимка: Shutterstock

В интервю за телевизия „Антена“, председателят на партията „Независими гърци“ и министър на отбраната Панос Каменос отново подчерта, че македонците „са българи, славяни“, отбелязва близкото до кръговете на ВМРО-ДПМНЕ скопско електронно издание „Курир“.

От редакцията подчертават, че Каменос направи подобно изявление на пресконференция в Солун миналата седмица. Тогава военният министър на Атина разказа, че американските сенатори, с които се е срещнал, са му обяснили, че Македония е била част от плана на Тито за осигуряването на излаз на море на Югославия, допълвайки, че „в района е пролята кръв".

„И сега те идват да кажат на победителите, че ще трябва да заемат позицията на победените. В края на краищата те чакаха 25 години, за да решат проблема, ще чакат и 35 години. Нека скопяните да разберат кои и какви са те? Те са българи, славяни, които са създали ВМРО, албанци, които се опитват да вземат и те част от Скопие (т.е. Македония), и които говорят за Велика Албания, и някои сърби“, подчерта Каменос, предаде „Фокус“.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дарко

    150 4 Отговор
    А не ве швепс! Ти до сега за марсианци ли ги мислеше?
  • 2 Камен

    80 4 Отговор
    На гръцки е Петър. Петър и Камен са синоними. И министърът е българин

    Коментиран от #7

  • 3 Перър

    155 5 Отговор
    Браво на човека за куража да каже офицялно една истина

    Коментиран от #8, #17, #24

  • 4 куку руку ку

    130 4 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Гръцки министър: Македонците са българи... Това цял свят го знае, само не и македонците. Нещата ще тръгнат на добре, когато и те го осъзнаят.
  • 5 гост

    84 3 Отговор
    Браво - говори истината !
  • 6 Обрках се марсианци

    5 80 Отговор
    Интереснооо, българи са но дръг път я питайте бтратята сърби кво ще кажат?
    Повтаряме все едно и също че всичките са българи дори великият китайски народ . А българите са сърби , сърбите са .... .....

    Коментиран от #9

  • 7 888

    57 3 Отговор

    До коментар #2 от "Камен":

    на гръцки Петър е Петрос (камък-буквален превод)-не си ги измисляй,а колко е българин-той си знае.Иначе Каменос е много коректен политик,той навремето разкри машинацийте на Папандреу довели Гърция до под кривата круша,добре е и ние да имаме поне един като него и Ципрас
  • 8 Максим

    82 1 Отговор

    До коментар #3 от "Перър":

    Браво на този грък, но защо това не е официалната позиция на нашите управници! Защо не реагирахме срещу името "Северна Македония", която е част от днешна България!

    Коментиран от #10

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Jo hustan

    87 2 Отговор

    До коментар #8 от "Максим":

    Защото ние в момента дефакто нямаме държава,а банда престъпници с нисък интелект,които се водят,че управляват.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 jambazina

    70 2 Отговор
    Гръцкия военен министър казва това, което трябваше да кажат нашите лизачи тиквеници. А българския му колега, дето уж е от пак онова вмро, нахлупва синьо цокало и се снима. Такава пародия сме, че едва ли някой навън ни взима насериозно вече.
  • 13 Поправки

    12 1 Отговор

    До коментар #11 от "Такава шантаво племе, може да е":

    881 г Н.Е. - да се чете 681г. А Скопие и Одринци - да се чете Скрие и ОХРИДЦИ ! Допуснатите грешки са от софтуера.Извинете.
  • 14 Пеньо

    48 8 Отговор
    Съвременните македонци са измислица на доминирания от руснаците коминтерн с изпълнители Тито и Димитров.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Пàно Каменаров!!!

    31 3 Отговор
    "Тe ти булка Спасов ден",
    разбира се, че са Българи, цялата Вселена знае, само те завалиите не знаят, ама нейси!!!
    Ама още, ти Панос Каменарос, им кажи на Македонците как е истинското име на прадядо ти, преди да го погърчат?!
    Има ли на гръцката граматика съществително име "КАМЪК"("камък" на български) от който произлиза фамилно ти име?!

    Коментиран от #18, #38

  • 17 Kcaniba

    29 4 Отговор

    До коментар #3 от "Перър":

    Ма нашите мишоци мълчат, цункат на амерския ботуш!!
    И Македония продадоха, и българите в Одесса, предадоха!! Бандеровците им взеха и езика и забраниха да са българи, а нашите надупени цункат!!!
  • 18 888

    26 2 Отговор

    До коментар #16 от "Пàно Каменаров!!!":

    виж сега,приятелю,добре ги тълкуваш нещата ,само мога да ти кажа че няма нищо вярно в това-Панос е съкратено от Панайотис,а Каменос в буквален превод е ''горял'' или ''изгорял''така че в него няма нищо българско...въпреки всичко той е мотора зад Ципрас и както посочих по-горе е изключително коректен политик ,де да имахме ние поне един като него...
  • 19 Панайотис Каменос

    22 2 Отговор
    Каменос на гръцки означава " изгорен, изпепелен" първо поразровете от кой език е преведена на бг библията и на братята кой им е роден език?

    Коментиран от #20

  • 20 888

    13 1 Отговор

    До коментар #19 от "Панайотис Каменос":

    абсолютно си прав...👍👍👍👍
  • 21 vasilnew

    15 3 Отговор
    Планът на Тито и Сталин /КОМИНТЕРНА/ отдавна са изпълнили своята цел като са създали най-успешния си продукт а именно Македонизмът" и Македония. Сега вече нищо не може да се направи и трябва да се признае правото на хората да се самоопределят като Македонци. След приемането на Северна Македония в НАТО и ЕС официално така да се каже, ще бъдат признати и Македонския език и Македонската нация. Езикът на Северна Македония няма да бъде подобен на случая с езиците на Австрия и Белгия в ЕС. Нека да не се заблуждаваме! А това, че Гръцките и Българските патриоти няма да признават нация и език си е тяхно право. И то е все едно шепа хора да не признават немския език, доколкото може да се говори за признаване на един език? Македонският език ще бъде официален в ЕС и за Гугъл и това е напълно достатъчно за да се признае, че има такъв език. А най-смешното от всичко ще бъде спора с непризнаването на езика и нацията. Македонците и тези които признават македонския език и нация /всички останали без България и Гърция/ ще се смеят и чудят, така както ние и гърците се смеем на македонците когато твърдят, че Александър Велики и Самуил с Македонци. Ще се случи поредната забавна история на Балканите. Иначе е много хубаво Северна Македония да стане член на НАТО и ЕС.
  • 22 ХанкоБрат

    24 0 Отговор
    За разлика от българските управляващи , тук таме някой грък казва истината. Все пак ми омръзна от злобата идваща от бъдещата велика албания и предпочитам да оставя македонците да се самоопределят като каквито искат. След като не искат да са Българи нека не са, но и да им се отнемат БГ паспортите на всички неживеещи и не плащащи данъци на нашата територия.
  • 23 мдаааа

    13 4 Отговор
    Единствената причина гърците да приравняват македонците с българите, не е някакво изторическо признание а точно обратното. Според собствената ни история ние сме натрапници на Балканите и като такива нямаме наследствено право над земята на която живеем (второто не се учи, но в политиката е така).
    Да видите какво съскане ще настане ако по някакъв начин официалната история намекне че може да сме автохонен народ.
    " македонците „са българи, славяни“
  • 24 Гьорче Петров

    23 1 Отговор

    До коментар #3 от "Перър":

    Никакъв кураж. Това си е истина . Гърците много добре знаят. Знаете ли колко български села има около Солун , те така им викат в Солун; българските села. Ех да ми паднат тия комунета , дето натресоха на България тази македонизация заедно с онези либерасти-интернационалисти от Коминтерна. Трепането им е малко.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 истината

    12 0 Отговор
    министъра да каже също какви са гърците, щото в Атика , Пелопонеза и Чамурия предимно и днес са арванити, да не гожорим за другите че с голям зор намираш гръцка кръв
  • 27 onq s konq

    6 19 Отговор
    АХ,ВИЕ ПОДЛИ ГЪРЦИ!!!На нас ли ще обяснявате българи ли са македонците,или марсианци?!Ама се чудите как да оправдаете РУСКИТЕ ПАРИ ЗА САБОТАЖ ИМЕТО НА МАКЕДОНИЯ,САМО И САМО ДА НЕ ВЛЕЗЕ В НАТО!Не съм турчин,но определено ми се иска Ердоган да влезе и да ви разпертушини,а накрая да чуем бойкият му поздрав към България:"Наздраве дружина с Никифоровата кратуна"!
  • 28 гост

    15 1 Отговор
    Личи си ,че човека е доста интелигентен и начетен.БРАВО за смелостта да каже истината ...А това ако го направи БГ.политик -веднага ще го привикат в хамериканското посолство и от утре ще е вече бивш политик !!!

    Коментиран от #40

  • 29 Радо

    4 7 Отговор
    Българин е открил кумпутура, и Америка също четох някъде, че сме я открили ние.....че колко му е макетата и те да са българи.
  • 30 Анонимен

    1 1 Отговор
    Дай видео и ще кажа дали е казал така. Стига с тези снимки, които нищо не значат.
  • 31 Демократ

    2 9 Отговор
    Само е пропуснал да каже че в днешна Гърция има регистрирано Македонска партия Виножито. По същият демократичен принцип трябва да се допусне регистрацията на ОМО Илинден Пирин.
  • 32 Велика България

    9 3 Отговор
    Значи този Каменос е полу-умно момче. Македонците са Българи... и до тук. Славянизацията е друга история. Но като цяло харно дума момчето. А когато говри за Тито не бива да пропуска и великия пълководец Сталин. За пролятата кръв на да ли има Българин националист(означава родолюбец, патриот и др.) който да не знае.
  • 33 Лудия1

    3 0 Отговор
    Какви победители сте вие ? Вие бяхте разбити за 3 седмици то Вермахта а след това ви окупира Великобритания и ви спаси от комунизма !!! Ние тогава бяхме неутрална държава.
  • 34 Маке

    3 14 Отговор
    Македонците са българи а вие българите 200 години гърци и 482 години турци.Хахаааа.Бугари

    Коментиран от #36

  • 35 Белчо

    4 1 Отговор
    Айде бе , верно ли са българи?
    Ама вие византийците, сега ли го разбрахте това?
    Ей, мушморок, внимавай какви ги плещиш, да не ти дръпнат килимчето от краварника!
  • 36 найМакедонски

    3 5 Отговор

    До коментар #34 от "Маке":

    Недей лъга народа. Българето са си чисти Македонци.

    Коментиран от #47

  • 37 stupid dog

    2 5 Отговор
    Македонци в БГ да!В Македония са си македонци!Ако искате се ядосвайте,не ме интересува!!!!
  • 38 Ани

    2 3 Отговор

    До коментар #16 от "Пàно Каменаров!!!":

    Фамилията му е Каменос, а не Каменаров. Каменос буквално означава изгорял, а иначе се използва като нарицателно за човек, който не в час, малко мръднал.
  • 39 Горан

    2 5 Отговор
    Македонците се Бугаре, Грцте се Македонци, значе и Грцте се Бугаре. Ами Србите дека се уф есапот? Брендот Македонија испадна најјак, никој не се тепе да биде Грк или Бугарин, сите сакат да се Македонци. Ви се чудам на паметот 🤭
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Македонецът ще убие

    1 0 Отговор
    Македонецът ще убие българинът. Уж са били българи. Може би македонците са развалени българи които говорят развален български. И ние в бг се самоизбиваме то е едно и също. Дали те ще ни убиват или ние сами едно и също си е. Оградили сме се като някакъв зоопарк с бодлива тел и някакви полицаи пазят границата ахахаа. Ако една бг крава влезе в Македония македонците веднага ще се оплашат и ще кажат оооооооууууу бг крава , зараза бг месо зараза , развали македонско мезе ей сега трепим бг крава.
  • 44 Румяна Костова

    0 0 Отговор
    Че кой на Балканите не иска стабилност? Въпросът е на каква цена и под чието ръководство?Като балканските държави не могат да се споразумеят помежду си,НАТО ще раздава правосъдие и ще диктува правилата.И всички ще слушкат.Утре ще ни продънят ушите за успеха на американската мисия с приемане на новото име на Македония.
  • 45 Petko

    0 0 Отговор
    Вярно е, че са българи и за това от тях нищо не става.
  • 46 Макеке

    0 1 Отговор
    Да, да бе македонците били българи.. те макетата не знаят дума от химн на България или как изглежда Бг знамето, нито пък ги интересува много за България освен Банско на ски и София за паспорт да си вземат за в ЕС да работят.
    Македонците си обичат Северна Македония и обичат само македонеца преди всички други. Факт!
  • 47 Българин

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "найМакедонски":

    По скоро Македонци не се лажете вие сте Българи .
Новини по държави: