Last news in Fakti

23 Септември, 2018 13:39 2 150 7

Македонският президент бойкотира референдума

  • референдум-
  • македония-
  • бойкот-
  • гласуване

На 30 септември македонците ще гласуват дали одобряват или не Договора с Гърция. Президентът на южната ни съседка обаче заяви, че няма да участва в референдума.

„Аз вече гласувах – преди 27 години, на 8 септември 1991 година. Бях един от онези, които дадоха своя глас за суверенна и независима Република Македония, със свое име и достойнство. Не отстъпвам от тази идея. Поради тази причина няма да гласувам на 30 септември. При встъпването си в длъжност като президент се заклех, че ще спазвам Конституцията и законите на страната. Не отстъпвам от тази клетва. И поради тази причина няма да изляза да гласувам на 30 септември", каза по време на среща с македонската емиграция в Детройт македонският президент Георге Иванов.

Иванов се надява на референдума гражданите на Република Македония да вземат „правилно и мъдро решение". "С това Споразумение се променя не само името на държавата, а се създава една нова полусуверенна държава, с ново име, с нова вътрешно- и международноправна идентичност", каза той. „"Дори да приемем вредния Договор с Гърция, да променим Конституцията, няма да има автоматично членство в ЕС и НАТО", е мнението на Иванов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рубладжийче

    10 13 Отговор
    Всички проруски идиоти в Македония са мобилизирани за бойкотират референдума. Пак ще се наложи албанците да дадат шанс на европейското бъдеще на Македония.
  • 2 Бесен Язовец

    6 6 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Дори да приемем вредния Договор с Гърция, да променим Конституцията, няма да има автоматично членство в ЕС и НАТО", е мнението на Иванов. ) Споко ве Гого, разбира се, че няма автоматично да влезете в ЕС и НАТО, полуавтоматично ще ви вкараме, тоест малко по бавничко !
  • 3 Ефтини сензации

    6 4 Отговор
    Отиват си бавно и полека чугуните и скоро това което Божидар Димитров беше казал ще се изпълни.
  • 4 Дионтей

    10 0 Отговор
    Ще станат албанска провинция, защото са големи умници и честолюбци.
  • 5 Юри

    5 0 Отговор
    Направете допитване за присъединяване на Македония към България. Ако го напряват и никой не ги обстреля значи живеем в демократичен свят. Пффф!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Македонец

    4 0 Отговор
    Дано и българите имат такъв държавник с топки!
Новини по държави: