Last news in Fakti

25 Септември, 2018 16:40 4 045 15

Китай: САЩ ни опряха нож в гърлото!

  • мита-
  • китай-
  • сащ-
  • внос-
  • нож-
  • гърло-
  • стоки

Икономически удар от Вашингтон

Китай: САЩ ни опряха нож в гърлото! - 1
Снимка: БТА/ AP

Китай обяви, че Съединените американски щати са „опрели нож в гърлото“ им и не могат да водят преговори с американците в такива условия, предаде Си Ен Ен, позовавайки се на китайския зам.-министър на търговията Ван Шувен.

Вашингтон наложи тарифи за $200 милиарда за китайски стоки, което разпали икономическото напрежение между двете суперсили. От Пекин посочиха, че са отворени за преговори, но това трябва да става в условия на „уважение и равенство“.

Президентът Доналд Тръмп заплаши Китай с нови мита, а от Пекин посочиха, че ще отговорят реципрочно на американските действия. Пренебрегвайки многобройните предупреждения на икономисти и компании, администрацията на президента Тръмп наложи наказателни мита от 10% върху китайски внос.

Президентът на Щатите се аргументира, че иска да върне бизнеса в ръцете на американските производители. Международният валутен фонд предупреди, че търговският конфликт между Китай и САЩ би могъл да доведе до последици в глобален мащаб.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боци ФАРА

    10 1 Отговор
    А на мен са ми опрели една черна гега отзаде.
  • 2 Инкогнито

    36 9 Отговор
    Китай изкупува част от външния дълг на САЩ с уговорката да няма мита на стоки от Китай за САЩ! САЩ нарушават тази спогодба! Китай е в правото си да си поиска трилионите в кратки срокове! А не нормалния иска да изкара производството от Китай в Мексико самоче това няма как да стане! Китай ще национализира фабриките на САЩ и някой ще остане на сухо!!

    Коментиран от #11

  • 3 Кон

    33 12 Отговор
    Вярно е ! Последиците ще са глобални , но за американската икономика ! САЩ дължат само на Китай 1,17 трилиона долара считано към януари 2018 год. На практика САЩ прехвърлиха червената линия която разделя доходите на един среден американец към държавния дълг който би трябвало да се погаси разделен и отнесен на глава от населението ! Реално САЩ са в състояние на необявен фалит ! Заиграването на Тръмп с милиардите мита налагани на търговските си партньори не е нищо друго освен предсмъртни конвулсии ! Защото реакцията от отсрещната страна ще бъде адекватен !

    Коментиран от #5, #9

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 СссереМ

    6 18 Отговор

    До коментар #3 от "Кон":

    Те американските икономисте трева пасат инженере от Харвард,добре че ги светна.

    Коментиран от #6

  • 6 ха-ха-хаааа....

    24 6 Отговор

    До коментар #5 от "СссереМ":

    Американските "икономисти" си мислят,че могат да разрешат всичко с война ама това да не им е Ирак или Либия.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 само питам

    10 5 Отговор

    До коментар #3 от "Кон":

    и кой точно печата доларите ??? къдее проблема америка да напечата 2 трилиона и да ги даде на жълтурите ???мисля , че за 10-на дена ще успеят да ги напечатат и да поизсъхне мастилото

    Коментиран от #10

  • 10 Барчо

    9 7 Отговор

    До коментар #9 от "само питам":

    Ма те не са спрели да ги печатат. И пак не стигат. Само че има един момент в който ако се сгромоляса, ще си е...е майката целио свет. Само по тази причина го държат на изкуствено дишане. Долара отдавна няма никакво покритие. Нито златно, нито стоково, нито откъм държавата.

    Коментиран от #13

  • 11 шоп

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Инкогнито":

    Вероятно има срокове-ДЦК носят приходи след определено време-сега ако ги "изкарат на пазара" преди падежа цената им ще падне и пак Китай ще е прецакан. Просто този дълг няма връщане...
  • 12 Боко

    0 0 Отговор
    Ми на ли сте голема работа!
  • 13 Да да

    4 3 Отговор

    До коментар #10 от "Барчо":

    ЗлоБарчо :D, покритието на долара е доста добро! Цял свят му гласуват доверие и курса му към днешна дата е висок и стабилен!Явно рублата или йоана имат по-голямо покритие в сънищата ти! Пуйкенментак лирата и тя е с голямо покритие! Скоро 10 лири ще покрият долар, а 100 рубли ще им помагат! Откъде ви идват такива простотии в главите? Да се смея или да плача, че и доста + събирате за тъпотиите си!
  • 14 Невидим

    0 0 Отговор
    Казва се” Опряха ни нож на гърлото”!

    Коментиран от #15

  • 15 Eeee

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Невидим":

    Много знаеш бе!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания