Last news in Fakti

27 Септември, 2018 12:20 2 663 9

Германия: Няма да станем зависими от Русия

  • северен поток 2-
  • германия-
  • сащ-
  • русия-
  • зависимост-
  • газ-
  • хайко маас

САЩ не искат европейците да са зависими от руските енергийни ресурси

Германия: Няма да станем зависими от Русия - 1
Снимка: Shutterstock

Германският министър на външните работи Хайко Маас отхвърли твърдението на президента на САЩ Доналд Тръмп, че Германия ще стане "напълно зависима от руските енергоносители", ако не се откаже от проекта за газопровода "Северен поток 2", предаде Асошиейтед прес. Коментарът на Тръмп "не отговаря на реалността", заяви Маас пред репортери в кулоарите на сесията на Общото събрание на ООН.

На въпрос за смеха на делегацията му при споменаването от Тръмп на проекта "Северен поток 2" във вторник на сесията на ОС на ООН, Маас заяви, че той може да се е дължал на липсата на изненада у германските дипломати от това, че въпросът е бил повдигнат отново от американския президент. "Германия няма да се умори да противодейства с реални факти и да отбелязва, че това не е политически проект, а преди всичко икономически", каза министърът.

"Северен поток 2" ще позволи на Русия икономически "да задуши" Украйна, заяви министерството на финансите на САЩ, цитирано от ТАСС. Изявлението направи американският помощник-министър на финансите Маршъл Билингсли. Той отговаря за финансовото разузнаване и противодействието на финансирането на тероризма.

Билингсли направи изявлението си пред една от подкомисиите към комисията по финансови услуги на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ. Той каза, че сегашното американско правителство смята въпроса за "Северен поток 2" за важен елемент от дневния ред в своите отношения с Европа. Цялото правителство, включително Тръмп, продължават да убеждават западноевропейските държави да се откажат от намерението за тръбопровода, потвърди представителят на американското министерство на финансите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    37 6 Отговор
    Значи северен поток ще задуши икономически Украйна, а спирането на южен поток не задушава България така ли да разбирам? Или има двоен стандарт?

    Коментиран от #5

  • 2 Мъка,мъка....

    26 7 Отговор
    България си има тиква за глава и качамак за мозък....ТА ТАКА...
  • 3 Пешо

    22 3 Отговор
    Те нас краварите ни скапаха, ама за усраинците се застъпват.
  • 4 САП

    16 2 Отговор
    Северен поток няма да задуши Украйна, той газопровода вече не е неин продаде го, а на американците. 1 - Ще секнат транзитните такси на съветниците на Обама ; 2 - САЩ няма да може да се меси на Газпром и да слага санкции и става посредник(и по този начи. 3 - САЩ няма да може да вършее тръни на най голямата икономика на ЕС
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Дзоро

    9 1 Отговор
    Бойко, мама, Бойко, чу ли мама, как джерманс тълкуват,, ЕНЕРГИЙНО НЕЗАВИСИМИ ОТ РУСКИ ЕНЕРГОИЗТОЧНИЦИ. ''? Чу ли, Бойко, изобщо разбра ли за какво става дума илибЦецо ти го превежда с Гугъл Транслийт? Ако не е успял, аз ще ти го преведа ето така: - САЩ: Да не сте посмели никой да търгува с Иран, Русия, Китай, С. Корея, щом аз казваммммм! Рррррр... Ехото:*/София Боко Прайд/ - тъй вярно, тъй вярно, вярно, рно но, ooo.! - Германия: Ние не търгуваме с руски газ и сме енергонезависими от Русия, защото правим експеримент - разменяме евро срещу газ, в нагура. Руснаците ще се опитат да са енергийно независими от Евро, по този начин, а ние от руска газ. И за да не зависим от газта, ще я изразходваме, а руснаците ще пръснат Еврото. По то,зи начин никой няма да е зависим. .... Сега разбра ли, бат Бойко, че майка ти е трябвало да ти татуира на челото кат дете името БГ ПРЕДАТЕЛ, а е забравила да го стори? Ех, Бойко, даже и да козируваш красиво не умееш, видяхме те на снимка да отдаваш чест тичайки в залата. Що така, бате, нали си,, генефал лейтенант,,? Толнова ли не можа да поспреш, срещу Тръмпи и Помпео да козируваш като юнак, а ти мина в тръс като кокершпаньол и едва не припълзя? Срам Бойко, резил. Оня с коня може да те хвали но ти така се изложи не веднъж. И не е до армия, а до поведение, Бойко. Ето Ким Ун, Ердоган, виетнамци... се държат с достойнство, като хора, а ти като лакей, Бойко? Как да ни уважавТ,
  • 7 ХАСАН

    14 1 Отговор
    Ами Русия продава петрол и газ ,в замяна купува немска техника,коли,продукцмя..алъш вериш..какво лошо има в това!
  • 8 Шаран БГ

    3 1 Отговор
    Каубоите са стиснали много здраво германците за вратовете - мърдане няма !!!Всичкото това говорене е "прах в очите" на такива баш европейци като нас. И няма да позволят Дойчо да си " развява байрака". Англия за това именно напуща ЕС - за да не бърка директивите на САЩ. Ако до оттеглянето на СССР / Русия / от Европа, диктата бе прикрит, вече "нема лабаво" - директно в очите им се казва какво да правят. И при положение, че на територията на цяла Европа има доста много военни бази на САЩ, някой вярва ли, че ще има " беладжии и пакосници" между членовете на НАТО. Някой правят жалки опити и.......какво им се случва одма ??
  • 9 Турски поток

    0 0 Отговор
    Какво искате бе? Турция има повече нужда от пари.Имаме голямо население да изхранваме,трябва ни евтин газ.На вас евросъюза ще ви помогне.