Last news in Fakti

28 Септември, 2018 12:50 1 474 7

Премиерът разговаря с Абас и Нетаняху (ВИДЕО + СНИМКИ)

  • бойко борисов-
  • израел-
  • палестина-
  • доналд туск-
  • ес

Висока оценка в ООН за приноса на България за Западните Балкани

Премиерът разговаря с Абас и Нетаняху (ВИДЕО + СНИМКИ) - 1
Снимка: Фейсбук/Бойко Борисов

България стои добре на фона на тежките конфликти в света. В рамките на форума в ООН разговарях с президента и с премиера на Палестина, както и с премиера на Израел.

Това написа в профила си във „Фейсбук“ премиерът Бойко Борисов.

И тримата представиха своите доводи. България продължава да настоява за мирно решение на конфликта, както неведнъж съм защитавал позицията ни по време на съветите в ЕС. И двамата премиери изразиха готовност да посетят страната ни в близките месеци.

Не мога да пропусна срещите ми с президента Махмуд Абас и премиера на Палестина. Беше от интерес, защото Доналд Туск беше между Абас и Нетаняху. Близо час Абас говори и обвиняваше Израел във всички грехове. След това Доналд Туск, в типичния наш стил на Европейския съвет, настояваше за толерантност, мирно решение и всичко, което и аз многократно съм защитавал на Съветите за политически решения на конфликти, както и на този между Израел и Палестина, каза пред БНТ премиерът.

Премиерът разговаря с Абас и Нетаняху (ВИДЕО + СНИМКИ)
Снимка: Фейсбук/Бойко Борисов

Веднага след него Нетаняху извади картите с обвинения за хранилища, за оръжия, това, което неговите служби са донесли... И в този триъгълник, по тяхно желание, разбира се и заради това, което толкова много сме работили заедно, направихме тези срещи и с Абас, и с премиера на Палестина. Мисля, че до края на октомври той ще дойде в България.

Имахме дълга среща с председателя на Съвета на Европейския съюз Доналд Туск.

С него обсъдихме речите, които ще изнасяме на тема „ООН за всички хора: глобално лидерство и споделени отговорности за мирни, равнопоставени и устойчиви общества“.

От една страна всички сме концентрирани върху процесите, които текат, но в същото време виждаме колко разединени и несигурни стават отношенията в света, разкрива Бойко Борисов.

Приносът на България за Западните Балкани се оценява от всички много високо. Това посочиха лидерите по време на конференцията за Западните Балкани в рамките на форума на ООН. Очакват от нас и занапред да продължим да подкрепяме този път, тази перспектива и темпото да не спада до финалната фаза, уточни Бойко Борисов.

Премиерът разговаря с Абас и Нетаняху (ВИДЕО + СНИМКИ)
Снимка: Фейсбук/Бойко Борисов

Разговарях и с министър-председателя на Виетнам, който заедно с бизнес делегация също ще посети България скоро. Обсъдихме настоящия стокообмен и вярвам, че една визита ще даде тласък на обсъжданите съвместни проекти и инвестиции, разкрива премиерът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    7 0 Отговор
    А снимчица на тиква до сияещи восъчни фигури га пак.
  • 2 Пешо

    4 2 Отговор
    Бойко, къде пак се набиваш между шамарите? Остави Израел и мюслитата, не помниш ли атентата в Сарафово? Аман от глупости!
  • 3 Хахаха

    7 0 Отговор
    Тези май са учили български. Хахаха
  • 4 Той не може да разговаря !

    2 0 Отговор
    Снимките са от срещи случайни по КОРИДОРА И КОЛОАРА ! За разговор е нужен, дата, място, час, състав, дневен ред, съгласуване, протокол - разписание , въпроси и теми за обсъждане ....... А туй е босо рекетьори с един въпрос само - " КАЖИ ве ?"" По кръчмарски ! И до тук ! Всичко друго е ФЕЙК ! ВСИЧКО Е ФЕЙК ! Виж дупето на Райна , то е нещо друго ! Това е Българията на Бойко ! Задници и х.йня !
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Здравей , как си ?

    1 0 Отговор
    Радвам се да те видя ! И извинявай че се видяхме ! Но ФОТО ЖУРНАЛИСТА ПРАВИ ФОТО - ШОП ! Оправдава разходите на делегацията за която никой не го е еня !
  • 7 Гого

    0 0 Отговор
    Че нашият диктатор може ли да говори? И дали някой може да го разбере?