Last news in Fakti

29 Септември, 2018 09:33 16 829 38

Борисов за „Господарите“: Пресирахте ме да дам отговор (ВИДЕО)

  • димитър върбанов-
  • журналист-
  • побой

Бойко Борисов коментира обрата в случая с репортера на "Господари на ефира" Димитър Върбанов. В четвъртък министър-председателят призова върху нападателите на журналиста да бъде приложена най-голямата строгост на закона, но на следващия ден видеозаписи свидетелстваха, че става дума за инсценировка и обвинителят се превърна в обвиняем.

"Видяхте вчера как ме пресирахте да дам отговор по тема. По нощите звънях по МВР. Оказа се, че след това те са били задържани. След това няма да обяснявам повече какво се случи", каза Борисов пред репортери след края на речта си на 37-ата сесия на ООН.

Въпреки че първоначално демонстрира намерение да бъде лаконичен по случая, Борисов реши да отговори на журналистически въпрос дали си е взел поука да проверява новините и да не реагира спонтанно: "Не съм реагирал спонтанно, защото разликата в 7 часа ми отне време, докато ми докладват за какво става въпрос. И казах тогава на вашия колега, че принципът тук абсолютно е правилен. МВР е действало правилно, Прокуратурата е действала правилно, повдигнати са обвинения. Това, че във всяко стадо си има черна овца, може да се случи и се е случило в случая, не трябва да променя принципа. Ние трябва да сме непримирими към посегателства към журналист. Който и да е той, където и да е той. Това ние сме направили, това аз съм изразил. Когато са станали ясни факти и обстоятелства, съдът се е произнесъл. Така че, уж нямаше да го правя и аз... Малко стана, като президента Радев. Да сме за единение. Няма да коментирам, докато не го прочета, и си го коментирам 5 минути.", пише dir.bg.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кауБойко

    59 12 Отговор
    Първо стреля после мисли !

    Коментиран от #6

  • 2 Кълвач

    79 16 Отговор
    Седем часа летят новините и Тиквата е неосведомен!! А , да нареди да арестуват невинни хора часова разлика няма!

    Коментиран от #34

  • 3 ivan4o

    67 12 Отговор
    Че откога премиера дава заповеди полицията да арестува някой? Знами полицията незнае ко да праи!хахах

    Коментиран от #14, #20

  • 4 ПЕЕВ

    24 32 Отговор
    ПЪРВО ОБВИНЯВАТ ПРЕМИЕРА ЧЕ МВР НЕ СИ ВЪРШИ РАБОТАТА ,А ПОСЛЕ КАКВО ИЗЛИЗА СЕ СИ Е ВИНОВЕН ТОЙ.
  • 5 Коментар

    55 11 Отговор
    Шефчето пак Влезна в Обяснителен Режим😆
  • 6 660

    12 21 Отговор

    До коментар #1 от "кауБойко":

    НЕ, първо става в 5.00 и започва дави чисти л..ната и повърнята а после трябва до среднощ да отговаря на въпросите

    Коментиран от #9, #10

  • 7 емиии

    39 8 Отговор
    Баце пресиран от дузпа бие в тъч.
  • 8 Кълвач

    58 14 Отговор
    Алоооо, Пресираният, утре може да ти кажат от Нова тв, да обявиш война, пак ли така ще се оправдаваш?!?! Оставка и си остани в Ню Йорк!
  • 9 олала

    33 15 Отговор

    До коментар #6 от "660":

    Кой да ни чисти л...? ББ ли? Ами той и предните ги надробиха лай...., човече, как да чисти? Не ка, вам, че е единствен, стогици хиляди ги надробиха, но ти го изкара светец? Лично ББ опропасти ЮП, по чужда заповед сега внасяме пак руска газ, но от други. Турция не е в ЕС, но ЕК разреши плтока да мине там, , а да прецакат нас. Така ми се иска да покажем на геврейчетата какви са Българите, а те не са надупени лакеи като Тиквун, а древни спраседливи люде и други. Голям хаос ще настане в ссета, дойдат ли. А Българите не са християни, ни юдаисти, ислямисти.... Яко брулят Тикви. Какво чисти твоят фуклив Банкя Рамбо? Той попречи държавата Бг да откупи обратно дела на ЧЕЗ, от нашата бг мрежа. Той е за разстрел, това вредно плевейче! Какво добро ни е сторил? Пътища к без него ще си направим, даже само пръска и тощи пари. Кое оправя тоя, хайде, и, брой!? Той ни е смъртен враг. Сега ще ни вдигат пак тока и цените, заради него. Смърт на Тиквата! - казват Болгарите!. Та той съсипва българите, България. Я кажи нещо, в негова защита?
  • 10 олала

    28 8 Отговор

    До коментар #6 от "660":

    Ето, как твоя лай.. очистач ни геноцидира за пореден път. Отказа БГ дъфжавата да принере енергодяла ни обратно, а ЧЕЗ го предложи. Чез е държавна чужда компания. Тиквата каза, че държавата е лош стопанин. Но не напуска държавен пост а лапа пари там? Той е лъжец, враг, пречка за бългафите и България. Сега ЧЕЗ вдигат цените, ппечели ЧЕЗ, губи РБългария и българите. Нашите деди искат смъртта на местните политици, и на Винету. Тези геноцидират българите отдавна. Ти, ще кажеш ли конкретно какво ни е бил полезен? Аз не видях в законите и делата им нищо добро. Ти кое видя?
  • 11 за пореден път

    27 5 Отговор
    Предлагам цяла България да се извини на фирмата, която събира храни с изтекъл срок на годност и да сведе глави пред "бизнесмените", невинни като агънца. Да изрази голямото си възмущение пред разследващия репортер, който така нагло защитава интересите на потребителите. И без това родните ни производители така са заслепени от мерака си да забогатяват бързо и лесно, че въобще не им пука с какво ни хранят. Печалба да пада. Прекомерно много сол, разни заместители на месо с неизяснен произход, отрови всякакви. Те не консумират произведените от тях боклуци, това е сигурно! Никакво разследване! Поклонете им се - на тях и тези, които искат допълнително да ни тровят. Това е България, абсурд на абсурдите!
  • 12 jambazina

    33 3 Отговор
    Бързал е да даде популистки коментар, понеже общественото мнение се формира от Брадъри, Черешки, Хфактори, Господари.
  • 13 ivan4o

    13 6 Отговор
    До ББ вместо да даваш заповеси на полицията стегни министъра на спорта да не забравя да пуска химна на другите страни, кът има международни срещи във софия!
  • 14 Комисар Ушко

    17 3 Отговор

    До коментар #3 от "ivan4o":

    Тук е така. Още от царство България така си я караме - каже царя, боляра, княза, министъра, везира, гаулайтера, щандартенфюрера, другавя, господин премкера, комисаря и тичкаме.... Няма Закон, няма Господ, каквото каже Шефа.
  • 15 Валута

    7 4 Отговор
    Банкоматите са пълни :)
  • 16 Какъв натиск бе

    17 5 Отговор
    Ти си премиер и ако така лесно се поддавяш си едно нефелно джудже.
    Питай тия там с соито се срещаш как се прави - никога не се хвърля държавния апарат срещу хора докато не се докаже вина и няма неоспорими факти.
    Научи се на нещо елементарно - да запазиш спокойствие и просто да кажеш че тече разследване ислед като бъдат събрани факти и доказателства ще се вземе съответното отношение
    АМА ТО КАТО СИ ПРОСТ И НИЕ СМЕ ПРОСТИ И СЕ РАЗБИРАМЕ АМА НАПОСЛЕДЪК МАЙ НЕ
  • 17 Гнида

    11 4 Отговор
    Личи си , че е самороден талант ... Ето в това интервю го доказва ....
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 КРИБ

    5 9 Отговор
    Тихо простолюдието и малоумието се изказва и нищо неказа
  • 20 Помаци гнусни

    8 2 Отговор

    До коментар #3 от "ivan4o":

    А ти кво се обаждаш дето не ти е работа?Гледай си умрялата Турция,нали се мислиш за турчин,помако??

    Коментиран от #25

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    3 5 Отговор
    Доидат ли ви такива катили вадете праховия пожарогасител и ги пръскаите и в мъглата яко ритници да квичат нихното мамиии
  • 23 Обикновен Бг

    15 1 Отговор
    Добре ,че актьорите на НОВА ТВ не са видели камерите които ги снимат, иначе колко бедни работници от цеха щяха да бъдат арестивани и най-вече каква съдебна битка и какви дела и месеци в ареста , а сете се без камерите на кого щяха да повярват .Това лекенце от актьорският състав воден активно от Арменеца колко животи на обикновени бълхари щеше да вгорчи , ужас. Мисля си , лично аз , какво остава скрито в останалите им "разследващи" репортажи , помислете малко, единият от тях рекламира официалните лихвари -бързите кредити , а тъй наречената му звезда на това предаване за 3000 лв. (:това е официялната му цена , обявена от самият него ) разсмива в частни партита богаташите. А ЗА МЕН ЛИЧНО КЛАНЪТ МАГЪРДИЧ Е НАЙ-КОМЕРСИЯЛНИЯТ В ТВ МРЕЖАТА , ИЗТОЧВАТ И ПОСЛЕДНИТЕ СТОТИНКИ НА ХОРАТА ВЪВ ВИД НА СМС , И СГЛОБЯВАТ ВСЯКАКВИ КОМЕРСИАЛНИ РЕАЛИТА САМО И САМО ДА СТАНАТ ПО-БОГАТИ. ЕЙЙЙЙЙЙ ХОРА СЪБУДЕТЕ СЕ , ТОВА ИСТИНСКИ РАЗСЛЕДВАЩИ ЖУРНАЛИСТИ СА. ............................ ......................................................... ХОРАТА ОТ ЦЕХА ДА ЗАПАЛЯТ ПО ЕДНА СВЕЩ ЗА ЗДРАВЕТО НА ТОЗИ КОЙТО Е СЛОЖИЛ КАМЕРИТЕ , ЧЕ АКО ГИ НЯМАШЕ КАКВИ СЪДЕБНИ САГИ СЪС МАСТИТИ АДВОКАТИ И СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ЛЕВОВЕ И МЕСЕЦИ В АРЕСТА. А НАКРАЯ СЛЕД ВСИЧКО ТОВА ШЕШЕ ДА СЕ СТИГНЕ ДО ИЗВЪНСЪДЕБНО СПОРАЗУМЕНИЕ , И ЩЯХА ДА СА ПРИНУДЕНИ ДА ПЛАТЯТ ОГРОМНИ СУМИ НА " БИТИЯ РЕПОРТЕР , И НАЙВЕЧЕ НА ПРЕДАВАНЕТО Т.Е. НА АРМЕНЕЦА. .............
    ............
    .
    ....
    ......НО ДОБРЕ , ЧЕ НЕСТАНА ТАКА ,
  • 24 Гого

    11 2 Отговор
    За малко да повърне суджука!
  • 25 ivan4o

    4 3 Отговор

    До коментар #20 от "Помаци гнусни":

    Кът не се свири български химн в някоя държава да те гледате кът насрани

    Коментиран от #27, #28, #30

  • 26 Нелсън Мандел

    5 3 Отговор
    Еееее върна се тая вечер можем да спим съблечени
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Помаци гнусни

    7 4 Отговор

    До коментар #25 от "ivan4o":

    Както се казва"Дойде като аслан,тръгна си като насран!!
  • 29 Бай Хой

    4 2 Отговор
    Преса яко жега у Симитли с голямата гега 😁
  • 30 Помаци гнусни

    8 1 Отговор

    До коментар #25 от "ivan4o":

    А ние си имаме държава и химн,помако.Я кажи кой е вашия химн,та не се сещам нещо?!?!
  • 31 Красен Петров

    6 8 Отговор
    Пълна лудница. Не мога да разбера с какво Бат Бойко е сгафил. Някакъв журналист го информира ,че журналист е нападнат и той заявява ,че е наредил да се вземат мерки . Е какъв му е гафа . Нали за това са органите да проверят какво е станало . Ако журналистът нещо е слъгал ами то излезе . Борисов заяви ,че върху журналисти не може да се посяга , но това е по принцип. Какъв е проблема ,има ,мВт има ,следствие ,прокуратура ,съд . Борисов ли трябва да ги съди или да му се търси сметка защо някой е съден или неосъден. Спете с тази малоумна лудница.

    Коментиран от #32, #37

  • 32 Тъп ли си?

    7 6 Отговор

    До коментар #31 от "Красен Петров":

    Да наредиш да арестуват хора за нещо,което не са извършили е не просто гаф, а престъпление.
  • 33 Натурален сок

    3 5 Отговор
    Той е пресиран докрай ... и репресиран ... изстискан лимон ... за отпадък
  • 34 Mai

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Кълвач":

    Е чак пък невинни. Продават стока с изтекъл срок.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 патриотъ

    4 3 Отговор
    Боко ако може да построи едно изречение,но уви-пак не успя!
  • 37 Бай хой

    6 1 Отговор

    До коментар #31 от "Красен Петров":

    А ве аланкоолу, та тиквата обърна полицията и прокуратурата в милиция защитаваща партията му. Как тая противоконституционна прокуратура задържа абсолютно противозаконно двама Български гражданина за 72 часа? При такъв гаф в нормалните държави се подават оставки. А у нас тикви снимани до восъчни фигури. Позор.
  • 38 МУНЬО

    0 0 Отговор
    ТОВА НЕ Е РАБОТА НА ПРЕМИЕРА НА БЪЛГАРИЯ, ИМА СИ ТАМ ЕДНИ ДРУГИ ЧИЧКОВЦИ КЪДЕТО НЕ РАБОТЯТ НИЩО И ВЗЕМАТ ЕДНИ ЗАПЛАТИ А ПРЕМИЕРА ДА ВИДИ И РАБОТИ КОЛКО МУ Е ЗЛЕ И БОЛЕН НАРОДА МУ