Last news in Fakti

28 Септември, 2018 17:57 19 040 45

Уволниха Димитър Върбанов от "Господари на ефира"

  • господари на ефира-
  • димитър върбанов

Нова тв се разграничи от "Господарите"

Уволниха Димитър Върбанов от "Господари на ефира" - 1

Журналистът Димитър Върбанов е отстранен от "Господари на ефира". Това стана ясно от съобщение на предаването.

Ето какво още се казва в съобщението:

До този момент нито „Господари на ефира“, нито Димитър Върбанов са твърдели, че Върбанов е бил бит по време на разследване в склад за хранителни стоки. При разпространение на информацията по случая, в медиите бяха употребени много сензационни изрази като „жестоко пребит“ и „тежък побой“, които за щастие се оказаха силно преувеличени, което заявихме още вчера. Това по никакъв начин не омаловажава факта, че е имало физическо насилие, макар и не в такъв размер.

Вярваме и ще работим за това тази тема, да не измести фокуса от 3-месечното ни разследване, което безспорно показа закононарушения от страна на недобросъвестен търговец, създали опасност за здравето на хората.

Въпреки това, осъзнавайки отговорността, която носим пред българското общество заради огромното доверие в предаването, доверие, за което сме работили и градили през цялата 16-годишна история на „Господари на ефира“, считаме за редно да оповестим следното:

Заради съзнателния или не опит на репортера да подведе обществеността с действията си след приключване на репортажа излъчен в предаването, продуцентът Джуди Халваджиян отстранява Върбанов от екипа на предаването.

„На нас от „Господари на ефира“ в този момент повече от всякога ни се налага да бъдем безкомпромисни в ситуация като тази и независимо от това, че имаме дълга история с Димитър Върбанов и неговата професионална работа до момента, единственото възможно решение за нас е да се разделим с него. Търсенето и защитаването на истината е най-важната ценност, която „Господари на ефира“ отстоява, това е в основата на всичко, което правим.“

Междувременно от Нова Броудкастинг Груп се разграничиха от продукцията "Господари на ефира". Ето каква е тяхната позиция:

В контекста на събитията, свързани с репортера на „Господари на ефира“ Димитър Върбанов, Нова Броудкастинг Груп е силно обезпокоена от погрешното внушение, което журналистът е създал.

Въпреки че „Господари на ефира“ е външна продукция с изцяло независима редакционна политика, Нова Броудкастинг Груп не приема подобни методи, несъвместими с принципите на професионалната разследваща журналистика. Медията се разграничава от случилото се и ще потърси отговорност от продуцента, се казва позиция на медията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 -123-

    65 33 Отговор
    Вече не може да работи и не им трябва. Нещастници.
  • 2 А сега де

    37 1 Отговор
    Последно Тодор или Димитър. ...
  • 3 Коментар

    74 2 Отговор
    А ЦЯЛАТА НОВА КОГААААА.😆
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Боби

    130 8 Отговор
    От години се опитвам да обясня, че това предаване е пълен цирк и се занимава само с дребни далаверки. Лично съм ги сигнализирал за сериозни злоупотреби в БДЖ и МОСВ - нищо! Ама те знаят къде не бива да се ръчка, да не се изгорят. Изключително съм доволен, че най-сетне се видя какви палячовци са!

    Коментиран от #8, #9, #10

  • 6 Антисоциалист

    64 10 Отговор
    Господа, няма закон, който да дава право на журналисти да разследват. В този случай има нахлуване в чужда собственост, което следва да се разаследва, а нарушителят да бъде задържан, съден и осъден на принудително изтърпяване на наказание.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 да да

    47 4 Отговор

    До коментар #5 от "Боби":

    Така си е има мини, които не искат да настъпват ! Преди години и аз се сблъсках с този им"професионализъм" ! А изявлението е некоректно да прегледат изявлението /интервюто/, което този "журналист" даде вчера по ТВ-тпи. Там ясно си го казва, как си бил ударил главата пък се замаял и т.н. !
    Връчете си Златния скункс сами на себе си !
  • 9 robin

    53 4 Отговор

    До коментар #5 от "Боби":

    Изпълняват само поръчки,то е ясно.
  • 10 куку руку ку

    50 4 Отговор

    До коментар #5 от "Боби":

    Какво да се очаква от медия, лижеща г*з@ на силните на деня...
  • 11 Асан

    38 5 Отговор
    господари на ефира направо да сложат в една туба А95 и да се полеят.
  • 12 ЗЕВС

    48 6 Отговор
    Задачата на "независимите" медии е да промиват мозъците на читателите и да бъдат държани в сънливо равнодушие. Истински журналисти, като Васил Иванов ,Димитър Стоянов, Стоян Тончев, Ася Пенчева, Валя Ахчиева, Димитър Илиев, Марин Николов, Димитър Върбанов и др. в България биват заплашвани, нападани, взривявани, заливан с бензин,съдени и обект на всякакви опити да бъдат смазани.
    От 35-то място през 2007г. по свобода на словото за десет години, България вече заема 113-то място и
    една от причините е "Нова телевизия".

    Коментиран от #24, #43

  • 13 Пламен

    17 2 Отговор
    Тодор=Димитър. Ай наздраве Свети!
  • 14 ИЯО

    21 6 Отговор
    Станалото-станало,но този папагал посмъртно няма да може да си намери работа в Търново.

    Коментиран от #20

  • 15 за пореден път

    44 4 Отговор
    Точно така, нека събират храни с изтекъл срок, нека сменят етикета, нека ни ги пробутват. Лесната печалба е велико нещо, ама била за сметка на здравето на хората? Какво от това, ние хора ли сме? Тодор-Димитър Върбанов е лошият, разпространителите на храни с изтекъл срок са добрите. ТОЙ ЛЪЖЕ, НО ТЕ - НИКОГА! Така е в България, горките момчета търговчета. Поне са си намерили лесен бизнес. Наздраве с некачествените храни и тези с изтекъл срок на годност. Приятен апетит, уважаеми от Нова телевизия. Или вие сте на специални доставки, че като гледам, сте едно голямо семейство, имате си и постоянни почитатели, от време на време им организирате предавания да спечелят някой лев, че са беднички. Петко мутрата например е беден, парите не му стигат. и РАЗНИ ДРУГИ ДЕЖУРНИ ПАЛЯЧОВЦИ СЪС САМОЧУВСТВИЕ ДО НЕБЕТО. БРАВО НА ВАС!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 сем

    35 8 Отговор
    Пълни тъпанари - човека е пребит заради гнусното им рейтингджийско предаване и накрая го и уволняват. Абе Халви, повервахте си много май! И земи уволни мазния Рачков, че ми се плаче като го гледам. Изчерпа се яко. Чичак да се прави на тийн с глупости - някак си не му Утива да се каламбури така. Може да си смешен и само с мимика и без да се излагаш и преиграваш, ама оди му обясни на тоя шут!

    Коментиран от #22

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Bubbles

    28 5 Отговор
    Бравом момчето си рискува задника за да си свърпи работата, пратиха го в болница, а шефовете му биха шута!
    Закривайте я тая кочина вече!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Голям прос

    18 1 Отговор
    В България хората се назначават да вземат заплати, не да вършат работа
  • 22 056

    11 4 Отговор

    До коментар #17 от "сем":

    За Рачков съм за. От Бс съм, ама този се престара.
  • 23 89865

    22 8 Отговор
    Видяхме какви боклуци сте от "Господари на ефира"
    Повече аз и моето семейство няма да гледаме "Господари на ефира"
    Гнусно е да набеждавате невинни хора, че са ви пребили от бой.
    Отвратен съм от българските журналисти .
    БОКЛУЦИ.
  • 24 Плащат им

    9 1 Отговор

    До коментар #12 от "ЗЕВС":

    Не всички изброени са истински журналисти.Някой бяха но вече са поръчкаджии.
  • 25 Тоя

    13 1 Отговор
    Халваджията е подлога на Оня......

    Коментиран от #39

  • 26 Фен на България

    6 2 Отговор
    Кои са невинни?Със такива боклуци така трябва да се действа.Малко е преувеличил но като гледате и слушате от години номоже да им се направи нищо.А и да Ви кажа някой ако така ме бута един от тях или Аз няма да оцелее.Хората са казали каквото повикало такова се обадило.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 среднощен

    10 2 Отговор
    Относно инцидента с "пребиването" на Върбанов - "Господари на ефира" да се самосезират..!? Когато стане трудно, гущерът сам си откъсва опашката...! Парите винаги оставят следи и винаги идва "видов ден"...!
  • 29 Хосе

    15 2 Отговор
    Тва нещо "Гнусари на ефира" съм го затрил отдавна..няма толкова много жмел..
    Вън арменците от България
  • 30 Чичо АДИ

    8 6 Отговор
    Редка тъпотия за чиии махат човека ,помага все пак !! Ма Арменската мутра нали е интернационалист .................. без коментар
  • 31 Толи

    8 1 Отговор
    Добре де,кой разпространи,че е побой.Журналистът каза,че е изхвърлен.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Коментатор

    6 1 Отговор
    Защитавах журналиста тук, защото по принцип е редно така. Тези, които лъжат обаче не са журналисти, а лъжци и н никакъв случай не трябва да продържат да упражняват тази професия. В противен случай означава, че оцществото ни е повече от гнило...

    Коментиран от #44

  • 35 250

    8 0 Отговор
    "журналистиката" в България е поръчкова, чухте и видяхте какъв балон се наду актьори аматьори.......
  • 36 аката

    4 1 Отговор
    Ако се бяха намесили компетентните органи още първия път нямаше да се стигне до тук,но всички администратори дремят,каквото им заповядва човека с изпросения генерал-лейтенантски пагон това правят иначе си дремят по кабинетчетата или се чифтосват.
  • 37 Улуври

    4 5 Отговор
    Турция е преди нас по свобода на словото .
  • 38 Много

    6 0 Отговор
    Е нагло, да се определиш на госпо- дар! Кога господ ги дари! Свидетели има ли? Наивният народ им вярва. А те са си бушон и интересчии, чрез изнудване. Арменец миньор?
  • 39 Зайко Байко многознайко

    4 0 Отговор

    До коментар #25 от "Тоя":

    Абсолютно прав си! Критика с мярка, колкото да хвърлят прах в очите на електората! Мизерници! Кой получи държавни грантове за 700 000 лв. Мгърдича разбира се, оня Хампарцумян от БНБ и той мазен, като турски пехливанин, виждате ли връзката? Навързани са, като свински черва.
  • 40 Зайко Байко многознайко

    5 0 Отговор
    Всички колективно участват в лизането на Тиквоций Едно!
  • 41 КРЪСТНИКА

    7 0 Отговор
    ЗАКРИВАНЕ НА ГОСПОДАРИТЕ НА ЕФИРА Е РЕШЕНИЕ ПО СЛУЧАЯ, ДА ИМ СЕ ВЗЕМЕ ЛИЦЕНЗА ИЛИ РАЗРЕШЕНИЕТО КАКВОТО Е ТАМ... СЛУЧАЙТЕ СА БЕЗБРОЙ И СЕГА ЧАШАТА ПРЕЛЯ... гОсПоДаРи...
  • 42 чичо

    6 0 Отговор
    ПРОМИВАТ МОЗЪЦИТЕ НА ХОРАТА!!!!!!! ХА ХА ХА ПРОСТО НЯМАМ ДУМИ ЗА ТАКИВА ЦИРКАДЖИИ!!!!! ТРЯБВА ДА ГО ОСЪДЯТ ЗА ИЗМАМА В МЕДИИТЕ !!СРАМ !СРАМ! ВСИЧКО Е ЛЪЖА И ИЗМАМА!!!!!!!!!!
  • 43 Пешо

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "ЗЕВС":

    Браво, възхитил си се от всички мърши, които правят поръчкова журналистика.
  • 44 Напред - назад!

    2 1 Отговор

    До коментар #34 от "Коментатор":

    По-добре си мълчи! Да не си от ГЕРБ - сутринта си на едно мнение, а до вечерта си на противоположното мнение.
  • 45 Хасан

    1 0 Отговор
    Аз пък следващата седмица възнамерявам да осъдя Господарите за етническа и езикова дискриминация. Имам много големи досиета с доказателства. Ще се видив в съда
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове