Last news in Fakti

2 Октомври, 2018 08:35 22 123 56

Валери Симеонов „захапа“ „Господарите на ефира“

  • димитър върбанов-
  • журналист-
  • нова телевизия

Вицепремиерът зададе 7 въпроса, усъмни се в укриване на данъци

Случаят "Върбанов" от „Нова телевизия“ замеси премиерът Бойко Борисов. Той беше принуден от Ню Йорк да се обяснява, че е бил пресиран от медиите да вземе отношение.

В казуса се включи и вицепремиерът Валери Симеонов. В социалните медии той попита защо е освободен само журналистът Върбанов, но не и операторът, който е бил с него и е бил непосредствен наблюдател на случката.

Повод за коментарите на Валери Симеонов стана интервюто на Джуди Халвалджиян.

Впечатли ме, че навсякъде се говори, че репортерът е освободен, а не уволнен. Освобождава се човек, който не е на трудов договор, което подсказва за укриване на данъци и осигуровки, посочи вицепремиерът. Валери Симеонов посочи, че тази позиция говори, че се крият данъци и осигуровки.

Ето какво написа Валери Симеонов в профила си във „Фейсбук“( без редакторска намеса ):

Няколко дни в медиите клокочи недоволство и възмущение от поведението на един репортер на "Господари на ефира", който използва предаването, за да извърши срамна и грозна манипулация, нямаща нищо общо с обективната журналистика.

Нямаше да взема отношение към случая, ако в обширно интервю продуцентът на предаването Юлиан Халваджиян (с нежния прякор Джуди) нагло и арогантно не се беше обяснил, упреквайки за гафа всички други, само не и себе си. Според него, "от ръководството на Нова Телевизия действали първосигнално като позвънили на репортера", "излезли с прибързана позиция", "медиите подвели обществеността, че репортерът е бит", моноспектакълът на Върбанов бил "само една глупост", "ако хората имали акъл в главата си, не би трябвало да загубят доверие в "Господари на ефира", много хора "станали големи философи", а "много журналисти са яхнали метлата". Нито дума за собствена вина, нито дума за извинение, а само мантри, че "служели на истината"!

Няма как като обикновен зрител да не задам няколко въпроса, на които отговорите се носят от вятъра.

1. За първи път ли Върбанов грозно манипулира репортаж и какво би станало, ако нямаше охранителни камери в склада? Какви са критериите за подбор на репортерите в предаването и има ли други такива като Върбанов? Задължително изискване при подбора ли е

(1) нестандартна сексуална ориентация,

(2) природна наглост и амбициозност,

(3) да си подлец и манипулатор,

(4) известно ли ви е, че ръководителят подбира изпълнителите по свой образ и подобие? Ако това са критериите, които налага продуцентът на предаването, дали самият той не е такъв?

2. Защо не е "освободен" и операторът? В интервюто си Юлиан твърди, че е бил подведен до последно от репортера Митко Върбанов. Не му вярвам. Той ли не знае, че истината винаги е в кадрите? Като колега телевизионер на него ли да обяснявам, че ако те интересува истината за едно събитие, първата ти работа е да прегледаш суровия материал на оператора? И защо фигурата на оператора някак остава извън неговото полезрение? На кадрите на охранителната камера се вижда театралната манипулация на точно толкова виновния, колкото и репортера, оператор. Ако бе поискал кадрите, би ги получил по интернет за броени минути, при това нередактирани. Сигурен съм, че това е направено, но е извършен опит да покриване на истината. Защо нищо не се случва с оператора, който е съучастник в деянието? Защо и той не е "освободен" (явно уволнен не може да бъде, поради липса на трудови правоотношения)?

3. В какви трудови правоотношения са репортерите и операторите на високо-бюджетното предаване "Господари на ефира"? Имат ли трудови договори, имат ли социални осигуровки или им се плаща "на ръка" за всяка "бомба"?

Впечатли ме, че навсякъде се говори, че репортерът е освободен, а не уволнен. Освобождава се човек, който не е на трудов договор, което подсказва за укриване на данъци и осигуровки.

4. Защо от предаването твърдят, че термините "жестоко пребит" и "тежък побой" са измислени от другите медии и сайтове, а те никога не са го казвали? Дори да е така, не е ли морално задължение при изнасяне на неверни факти, една почтена медия да ги оспори публично? Дори, когато се отнася за нейни репортери.

5. При такъв екип, колко души е "изгорило" "Господари на ефира" със скалъпени пошли обвинения и очерняне на лични и фирмени репутации, включително и на политици? Не се ли превърна това предаване в трибуна за оплюване с палячовски провиквания, дърварски карикатури със закачени към тях лица и приписване на всички недостатъци на човешкия характер без връзка с действителността? Именно това се случи и в петък вечерта, когато политици бяха наричани "магаре", "муле" и "кон", а на главите на недодяланите карикатури бяха поставяни кофи и нощни гърнета – няма що, изключително високо ниво на интелигентен хумор и сатира.

6. Защо ръководството на Нова Телевизия бездейства? Какво означава, че се "разграничават"? По Закона за радио и телевизия, за тази манипулация солидарно вина носи и разпространителят? Става въпрос за разпространяване на лъжа и манипулация в милиони български домове? Коя уважаваща себе си телевизия ще продължи да плаща, за да бъдат манипулирани зрителите им?

7. Къде е СЕМ? Или "Господари на ефира" не е лъжица за техните усти? Както и "Шоуто на Слави", впрочем? Докога с манипулации, крясъци, подвиквания, дебелашки шеги и порно балет ще ни внушават ежедневен нихилизъм, че България е "уникална държава" и едва ли не, най-доброто, което всеки човек може да направи, е да я напусне? Докога нагло, самодоволно, хора без грам морал ще претендират да са единствените блюстители на истината и кръстоносци на справедливостта? В интервюто си Юлиан казва "Нашата философия е една, на повечето медии е друга". Не, Юлиане, вашата философия е "друга". Философията на скункса. Философията на подлостта, безсрамието и лъжата!

Без уважение,

Валери Симеонов


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    127 29 Отговор
    Ммм добре, хареса ми поста му.
  • 2 Шпек народен

    128 28 Отговор
    Валерка, ще взема да започна да си мисля, че става човек от теб! Браво! Само така! Продължавай смело!
  • 3 666

    53 18 Отговор
    Президент - или по-скоро Цар !
  • 4 Сссерем

    99 26 Отговор
    Евала на валерката,много точно и на място.
  • 5 гост

    101 16 Отговор
    Арменците си намериха майстора. Валери ще ги умори сега
  • 6 Чуек

    121 5 Отговор
    Със сигурност мога да твърдя, че "Господари на Ефира" не са предаването за което се представят. Много угодно си "избират" за кого и какви материали да пускат. Аз ЛИЧНО съм подавал няколко пъти сигнали със снимки и клипове, относно обгазяването на Гълъбово, Стара Загора и региона от стария ТЕЦ "Брикел" собственост на Христо Ковачки - обаче нито отговор, нито материал. Защо ли?

    Коментиран от #39

  • 7 гост

    74 15 Отговор
    Ако ги победи ще гласувам само за него. Браво Симеонов
  • 8 Шляхтиц

    59 22 Отговор
    Моите уважение и почитания към Валери Симеонов. Отдавна не гледам предавания като господари на ефира. Не може да се осмиват и окарикатуряват уважавани от мен хора.
  • 9 ей хора

    34 36 Отговор
    Всеки който показва грешките и престъпленията на властта е притискан и изнудван,ето поредния пример....
  • 10 hold up

    43 4 Отговор
    Доста сериозно го раздава Валката...!
  • 11 Господин

    45 41 Отговор
    Тоя е един нагъл смешник.
    То в парламента само такива.
    Трябва да се направи референдум дупедатите да са като президента, два мандата и вън
  • 12 Мъка

    55 7 Отговор
    Господарите да не се правят, актьорчета си имат, а не журналисти. Това което направи този Върбанов е жалко, грозно, просто, отвратително. Гледаше ги цяла България и сега край. То според мен от лакомия се стИгна до тУка. Достатъчно беше бутането във склада и снимането на преетикирането, ама на, я са ти да видиш магаре, кон боб яде ли.
  • 13 да се вземе предвид че

    33 28 Отговор
    Валерито сега ще се напъва да обяснява и чете морал, че малко от малко да си позаглади силно пострадалия имидж от присъствието си във властта. Да ама ние вече го видяхме кво представлява и колкото и да плямпа вече все тая! Ще се опитва с коментари за разни подобни случки и събития, с празни приказки за велик патриотизъм, изобщо ще лъже и ще маже само и само да го изберат пак на следващите избори, които явно ще са скоро.
  • 14 джи пи

    33 4 Отговор
    Както обикновено става Които плаща тои порьчва музиката К една дума хоремашка журналистика
  • 15 Прависта

    38 9 Отговор
    Много качествен пост и на място срещу арменските лапачи , но да видим и другата страна - мотеля в Малко Търново - там и с конкурс да обявиш 5 туриста няма да събереш , а сега 100 полицаи спят и ядат и Валерката прибира парите от държавата , в ТВ СКАТ -заплати мизерия , предавания смях технически и съдържателен - подкрепаджия или крадец на метали от Дебелт е Симеонов .Без да се заяждаме за едно от тия прегрешения човек в развитите страни го изхвърлят от политиката -тук си остваш лапач до края.Вижте тримата глупаци коалицията -Дебелия лапач, псевдо Лудия интернационалист и Смешния амбициозен малък човек и коментарите са излишни
  • 16 Живите мъртви на България

    48 4 Отговор
    Има резон в тези въпроси, но и ние имаме два: (1) какво се прави за развалената храна, която е давана с години на децата? Защо сега се прави нещо (ако се прави), а не преди това? (2) какво означава политическа отговорност за убийства по служба като това при Своге, Хитрино и сега с храната за децата? Защо няма вкарани политици в затвора?
  • 17 Бай Благой

    34 14 Отговор
    Правилни въпроси е задал Валери. Взе да ми се издига в очите.
  • 18 Кълвач

    42 7 Отговор
    Тия от СЕМ няма ли теглят една яка глоба на Нова тв, а още по добре да им отнемат лиценза, е така за цялостното им творчество?! Много е прав Симеонов да ги пита, какво се почесват.
  • 19 Обикновен Бг

    44 9 Отговор
    Какво може да се каже освен БРАВО.БРАВО. Айде сега да видим кон боб яде ли , Неуважаема арменска фамилия.
  • 20 .....

    37 6 Отговор
    Симеонов защо не напише такъв коментар и за въпросните складове? И вие всички се хващате за Господарите, а явно не ви интересува за какви боклуци ди давате парите. В никакъв случай не ги защитавам, даже смятам, че са доста “ избирателни” и некоректни в много случаи, но дистанционното е за това. Обаче от отровните храни трудно може да се избяга.
  • 21 CUKOVSKI

    21 10 Отговор
    GOSPODARI NA LAINATA TREBVA DA BADE ZAKRITO I PRODUZENTA MU DA BADE RAZSLEDVAN OT NAP.
    UVEREN SAM,CE KRIYAT DANAZI.DA SE PROVERYAT DOHODITE NA PRODUZENTA I SHTE VIDIM OGROMNI RAZLIKI.

    Коментиран от #23, #26

  • 22 Айшето

    34 5 Отговор
    Да идат да си правят предавания с Маргините, Маджо и други знайни и незнайни мутри, но не смеят.Защо?Нали са големи борци за справедливост.Смешници.
  • 23 гост

    30 6 Отговор

    До коментар #21 от "CUKOVSKI":

    Валери закрий я направо тая арменска телевизия!
  • 24 Морук

    11 12 Отговор
    С бай Доньо сте си лика прилика,боклук
  • 25 Запознат

    38 1 Отговор
    Няма да излезе заек от тази шапка. Във фирмите на арменците масово се практикува плащане на пари по граждански договор или договор за поръчка. Това са оператори, сценични работници, осветители и пр. персонал. На реален трудов договор са много малко хора, най-вече приближени и роднини. Валерка, не знам защо се правиш на луд, като и в твоята телевизия работите по същия начин.
  • 26 Богатов велик сценарист

    33 7 Отговор

    До коментар #21 от "CUKOVSKI":

    Защо ми се струва, че докато лъвовете (котките) се боричкат мишоците продължават да си пакетират стоки с изтекъл срок.
    Май пак се отклони вниманието от основната тема.
  • 27 GRAJDANIN NA BG

    10 4 Отговор
    Opravete darjavata kreteni valeri boiko korneliqa Дпс smotani NARODA GLADUVA
  • 28 Bubbles

    19 3 Отговор
    Въпреки че ми е някак антипатичен често пъти е много прав в изказванията си както и в случая.
    А ако властите се огледат но безпристрастно и без проверяващите да прибират пари под масата, ще установят че повечето работодатели в България или плащат много повече на своите служители а ги осигуряват върху МРЗ или изобщо не ги осигуряват.
    Колкото до "Господари на ефира" - Все пак шефчето е арменец, тъй че нищо чудно!
  • 29 Иван Генов

    24 4 Отговор
    Поздравления за позицията на Валери Симеонов.
    Какво стана с забраната на реклама на хазарт?Защо се мълчи вече толкова време?НФСБ не трява да дава заден ход за промените в хазарта!
  • 30 меймед

    6 2 Отговор
    Аз пък харесвам строгите мъже ,но не лошите!
  • 31 Харизанов

    21 3 Отговор
    Тия арменчета из телевизийте нещо взеха да се вземат на сериозно набутаха им едни пари от вън и се почнаха да се правят големи далавери няма ли кой да ги провери има ли държава
  • 32 100 процента

    14 1 Отговор
    И сега Върбанов се оказва че е с нестандартна сексуална ориентация
  • 33 Гост

    23 3 Отговор
    Постъпката на малкия репортер от Търново е недостойна, но неможе заради един гаф, да се отричаме от напористи журналисти, които имат смелостта да ни покажат своеволията на властта.
    Да не забравяме основните стълбове на демокрацията. Разделение на властите, свобода на словото и печата и гражданско общество. разделение на властие няма, гажданско общество няма сега и свободата на словото да я няма, тогава Валери да каже в каква демокрация живеем.
  • 34 Напористи?

    19 1 Отговор
    Арменец морен воДа не пие!
  • 35 браво Валери

    13 5 Отговор
    Този път напълно съм съгласен с казаното от теб.
  • 36 СЪДИЯТА454

    14 4 Отговор
    НОВОТО ИМЕ НА ПРЕДАВАНЕТО Е: ГОМНАРИ В ЕФИРА.
  • 37 петър

    21 7 Отговор
    Валерката ли ще се явява морален стожер на народа. Пази боже. В момента играе такава роля иначе само да се вгледаш в лицето му и всичко ти става ясно.
  • 38 гнида

    20 5 Отговор
    Като е толкова принципен , кога ще провери разходите за саниране и магистрали , кога ще провери как се финансират болници и здравеопазване ?
  • 39 Журналист

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "Чуек":

    Ти едва сега ли разбра ?
  • 40 РАЗПРОДАЖБА

    14 3 Отговор
    На всички "желаещи" коментиращи трябва да се полага безплатно нахранване със стоките от склада с изминал срок на годност.. до обриване или сверяване на главния процесор : )
  • 41 Иван Шопа

    13 6 Отговор
    Валерката много добре знае отговорите на въпросите,които е задал. Защо обаче не ги попита по-рано?...Аз вече се сещам защо...
  • 42 Турция вън от Европа

    10 8 Отговор
    Валери Симеонов = Професор Вучков 2
  • 43 Бг.реалност

    17 4 Отговор
    Ами путьо маринкин,
    Вместо да ми се обесняваш в
    сорат-тефтера,да беше заповядал финансова проверка и затваряне на предаването до изясняване на случая от комп.органи.
    Ти част от управлението на държавата ли си или чистиш улицата нощно време? !
    Ама се ограничаваш само с бъра-бъра и защо?
    Щото мазния арменец снася здраво манги под масата и затова дай сега поредната просташка сензация да направим,за да не се сеща народа за престъпленията които правителството всеки ден прави с/у народа + изродската спекула с цени и надценки отново благодарение на държавата.
    Обичам природата в България,но ненавиждам абсурдистан!
  • 44 AK47

    16 3 Отговор
    И къде бяха господарите на ефира когото преди 3год.ги търсихме под дърво и камък по повод финансова измама спрямо държавен култ.институт в която беше замесено и едно от министерствата?
    Къде бяхте бе подлоги ?
    Намаше и следа от напористите ви репортери,от сарказма и иронията ви,от остроумните ви коментари.
    НЯМАШЕ ВИ НИКАКВИ!
    И защо?
    Защото същото това министерство леко ви посъветва да не пипате там и вие от страх ожълтихте гащичките, че чак потече през крачола.
    Оня джуди ли е,джендър халваджян ли е,той къде беше ?!
    Ама иначе на палячовците като Вучков или на разни улични амеби чието IQ започва с минус отпред раааавни нямате.
    Една огромна част от облика на абсурдистан го правите точно вие.
  • 45 AK47

    11 2 Отговор
    И къде бяха господарите на ефира когото преди 3год.ги търсихме под дърво и камък по повод финансова измама спрямо държавен култ.институт в която беше замесено и едно от министерствата?
    Къде бяхте бе подлоги ?
    Намаше и следа от напористите ви репортери,от сарказма и иронията ви,от остроумните ви коментари.
    НЯМАШЕ ВИ НИКАКВИ!
    И защо?
    Защото същото това министерство леко ви посъветва да не пипате там и вие от страх ожълтихте гащичките, че чак потече през крачола.
    Оня джуди ли е,джендър халваджян ли е,той къде беше ?!
    Ама иначе на палячовците като Вучков или на разни улични амеби чието IQ започва с минус отпред раааавни нямате.
    Една огромна част от облика на абсурдистан го правите точно вие.
  • 46 Бате Гойко Индианец

    13 4 Отговор
    Да закриват Нова и да сложат Скат на нейно място. Най ме кефят предаванията на Касабов пиянката. Абе тоя толко нагъл че не е истина. Що не извади суровите материали на репортера га дърпаше баби по границата.
  • 47 Ха ха ха

    9 8 Отговор
    Абе погледнете му мутрата на тоя бе!
    Че на челото му стои татуиран надписа:
    корумпиран доказан престъпник.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Бати Злати

    8 8 Отговор
    Ммммм даааа... Нормално.
    Валерчо представлява мощна медиина група... и друга медиина група явно му е бръкнала в джоба...тааа за пари става въпрос майна...
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Стоян Михалев

    8 4 Отговор
    Ето ти типичен пример за преиграване . Първо репортера Върбанов преигра ,сега и Валери Симеонов и той . Проблемът ни е ,че като захапем нещо и не го пускаме . Валери доста е набрал на много медии ,които поръчково преиграват ,пишат неверни и изопачени неща и го разбирам. Ама тук вече задава много глупави въпроси и сипе излишни обвинения.
  • 52 Българин

    9 1 Отговор
    Истината е че Валери е повече българин от многото наши политици и се опитват да го чернят и усмиват! Не така българи. Нека има повече такива политици, а после ще правим рекапитулацията .... кой е по
  • 53 Той

    11 2 Отговор
    Що за арогантно име имат тези- ГОСПОДАРИ.? И по кой закон за ефира им е позволено да дърпат врати на коли и частни. имоти? Защо всички са длъжни да разговарят с Лайнарите на ефира?

    Коментиран от #54

  • 54 Ancient evil

    0 0 Отговор

    До коментар #53 от "Той":

    Антирекламата също е вид реклама, колега. Затова.
  • 55 якудза

    2 3 Отговор
    Валери го е страх да не го напънат за хотелите по границата! И за това че задалжава нашите военни който са по границата да нощуват само там!
  • 56 Симеонов,

    0 1 Отговор
    когато престъпниците в БГ като теб и онези 240 в парламента увиснат по дърветата, тогава може да спре Господари на Ефира. Дотогава ще гонят престъпни схеми в държава, изоставена преднамерено и некадърно от управляващите я, за да могат дребни и големи мошенници да я опоскват безнаказано
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове