Last news in Fakti

1 Октомври, 2018 09:45 2 874 15

Лондон: ЕС е като затвор от времето на СССР

  • брекзит-
  • ес-
  • затвор-
  • ссср-
  • великобритания-
  • джеръми хънт

Напрежение между Лондон и Брюксел

Лондон: ЕС е като затвор от времето на СССР - 1
Снимка: БТА/ AP

Великобритания ще напусне Европейския съюз "фактически, не само формално", пише в речта на министъра за Брекзит Доминик Рааб, предаде Ройтерс. Рааб предупреждава, че британската "готовност за компромис не е безгранична" и има голяма вероятност Великобритания да напусне ЕС без споразумение. При откриване на четиридневния конгрес на Консервативната партия в Бирмингам британският премиер Тереза Мей отхвърли твърденията, че не вярва в Брекзит и настоя, че ще направи успешно излизането на Великобритания от Европейския съюз, независимо от изхода от преговорите.

Министърът на външните работи Джеръми Хънт сравни ЕС със "затвор от времето на Съветския съюз" в опита му да предотврати страни-членки да го напуснат. Хънт предупреди Брюксел "да не отхвърля протегнатата от Тереза Мей приятелска ръка". Британският дипломат номер едно Джеръми Хънт отправи изключително остри думи по адрес на ЕС: "Какво стана с вярата и идеалите на европейската мечта? ЕС бе създаден да защитава свободата, Съветският съюз бе този, който спираше хората да напускат", каза Хънт, който използва речта си и да призове за единство на Консервативната партия, защото в противен случай може да има "грешен Брекзит", "Брекзит в стил Корбин" или дори изобщо да няма Брекзит.

Въпреки че подкрепи кампанията за оставане в ЕС в референдума през 2016 година, Хънт сега твърди, че ако трябва да гласува, отново ще подкрепи излизането заради "арогантността на ЕС по време на преговорите по развода". Външният министър бе бурно аплодиран в конгресната зала, но бившият лидер на либералдемократите Тим Фарън, който подкрепят повеждането на втори референдум за Брекзит, заяви, че сравнението на ЕС със Съветския съюз е било "необмислено и глупаво" и "крайно обидно".

По-рано Тереза Мей заяви, че не изключва да направи компромиси, за да постигне заключителна сделка с ЕС, но отхвърли нападките на бившия външен министър Борис Джонсън, че не вярва в Брекзит и отправи призив към делегатите на партийния конгрес: "Посланието, което искам да отправя към партията ми, е: нека да се обединим, за да имаме най-добрата сделка за Великобритания!", съобщи БНР.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реално

    35 5 Отговор
    Атакаааа..еми сега какво стана--тотално разединение на западният свят-факт!!! В едно са прави наглите англета-Е.С. наистина надмина СССР ...
  • 2 А стига бе

    27 3 Отговор
    А здрасти-бюрокрацията и тоталитаризма на Брюксел вече са пословични.Явно дебилите от острова са го видяли това.

    Коментиран от #3

  • 3 бг дебил

    18 2 Отговор

    До коментар #2 от "А стига бе":

    Ама нашите не са още го видяли или се навеждат така ниско да отмине вятъра
  • 4 Пешо

    18 4 Отговор
    Значи всички останали са по-дебилни от тия от острова - щото не разбират в какво са замесени - тотално бюрократична система , която ще се срине именно заради тежката си и скъпа бюрокрация / за сведение - само преводите на документи на разл. езици струват на ЕС годишно къде 2 млрд евро/.Едни лешпери - чиновници живеят на гърба на европейците с огромни заплати за няма нищо - какво направиха за нашата държава т.нар. евродепутати....получаваха заплати - все едно имаха доходи от бизнес, някои така са се вкопчили , че не искат на каквато и да е цена да се простят с това евродепутатство...

    Коментиран от #15

  • 5 Така де

    17 2 Отговор
    А ние тъпите българи както винаги се самопрецакваме!!! Евро Съюза това е Германия, Франция, Белгия, Дания, Холандия - страните с големите богаташки династии служещи на САЩ!!! БГ е част от Евро Съюза като техен роб!!! В момента печалба от Евро Съюза има само БГ мафията, но и това ще е до време. Евро Съюза няма търпение да унищожи БГ

    Коментиран от #8, #14

  • 6 слави

    16 2 Отговор
    Щом това го видяха от пропаднала англия значи сметайте
  • 7 Обикновен Бг

    9 2 Отговор
    А ДОБРО УТРО
  • 8 ГосТ

    4 12 Отговор

    До коментар #5 от "Така де":

    Пропусна Люксембург, Италия, Австрия, Швеция, Испания. Това трябва да остане като ЕС. Такива като България, Румъния, Гърция най добре да се разкарат сами. Да служат на руската мафия и да е доволен народа. Англичаните нека продължават да се правят на интересни. Това си е за тяхна консумация.
  • 9 Bahti

    11 2 Отговор
    Плъховете напускат кораба.
  • 10 Румяна Костова

    10 2 Отговор
    Да ,ама когато бившите съветски републики напускаха СССР не им искаха пари,нито пък много усилено или военно ги спираха да го сторят.

    Коментиран от #11

  • 11 ГосТ

    3 8 Отговор

    До коментар #10 от "Румяна Костова":

    Бихте ли споделили къдеизкарвате парите си?
    Останал съм с впечатлението че е в Германия, или се лъжа? Не прави добро впечатление, ако човек се възползва от благата на някоя страна или формация да плюе срещу нея и да желае разпада и. Това важи и за англичаните.
  • 12 Plovdiv

    2 1 Отговор
    Щом "дебилите" от Острова са го видяли, тогава какви, за Бога, сме ние, че още не го виждаме????

    Коментиран от #13

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ес форевър

    1 3 Отговор

    До коментар #5 от "Така де":

    ЕС ли ти създаде мафията? ЕС ли гласува за БСП и комунистите?
    БСП е комунистическата партия, която всъщност е въпросната Мафия.
    Какво общо има западният капитализъм с постоталитарния мутро-комунизъм в България?
    Освен да вземат да дойдат да ти оправят държавата от Запад, да ти направят протести, гражданска война, да свалят комунистите вместо теб, а ти после пак да плюеш ръката, която те храни, щото червените боклуци 90-те години не оставиха абсолютно нищо и добре, че е валутния борд, който все си стои. Много бързо забравихте глада, това не е хубаво другарки и другари.
  • 15 ес форевър

    1 3 Отговор

    До коментар #4 от "Пешо":

    Пешо, много си прост, направо вдлъбнат, вземи си тегли въжето да ни отървеш от жалкото си съществуване, даже няма нужда от аргументи за твоите глупости, толкова си елементарен.
Новини по държави: