Last news in Fakti

7 Март, 2012 18:50 870 1

Искат 28 години затвор за Шешел

  • воислав шешел-
  • хага-
  • трибунал

28 години затвор за сръбския ултранационалист Воислав Шешел поискаха прокурорите на Международния трибунал в Хага. Срещу 57-годишния Шешел бяха предявени девет обвинения за военни престъпления и престъпления срещу човечеството заради ролята му в опитите за създаване на велика сръбска нация в началото, но 90-те години на миналия век чрез избиване или депортиране на хървати, мюсюлмани и несърби в областта.

Шешел, който е определян като "главния пропагандист на Велика Сърбия", е обвинен в пропагандирането на омраза и призоваването на намиращите се под командването му войски да извършват убийства, мъчения и изнасилвания по време на конфликта

Шешел, който на 24 февруари 2003 г. беше прехвърлен в затвора на Трибунала в Хага, не се признава за виновен по обвиненията. Делото срещу него започна през ноември 2007 г.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 жоро

    0 0 Отговор
    Може би вече сте чули за новата интернет сензациа - „WAZZ UB“. За около два месеца сайта събра почти ТРИ милион потребителя и бройката им се увиличава заплашително бързо. Чудите се защо?

    На 9 април 2012 година ще стартира най-съвременната интернет страница .
    Интернет променя света и има достатъчно място за иновативни бизнес модели, които никога не са били направени преди. „WAZZ UB“ е един от тези бизнес модели!

    За първи път „WAZZ UB“ е международен проект за споделяне на 50% от печалбата си със своите членове.
    В действителност, „WAZZ UB“ ще прави точно същото, както компании като „Facebook“, „Google“, „AOL“ и „Yahoo“, които предлагат безплатни услуги и печелят милиарди само чрез показване на реклами. Единствената разлика е, че „WAZZ UB“ ще споделя своите печалби с регистрираните членове преди старта. 

    РЕГИСТРИРАЙ СЕ ВЪВ „WAZZ UB“,
    ПОЛУЧИ ПЕРСОНАЛЕН КОД И ПОКАНИ ОЩЕ МНОГО ХОРА ДА НАПРАВЯТ СЪЩОТО!
    Линк за регистрация: http://signup.wazzub.info/?lrRef=d2937cb6

    За всеки следващ регистриран до 5-то ниво получаваш $ фактор 1. Колкото повече, толкова повече доходи. От 15-ти май „WAZZ UB“ ще разпределя 50 % от приходите си на своите членове съобразно $ фактора. 
    Колкото повече случайни потребители посещават интернет страниците на „WAZZ UB“ след пускането на пазара, толкова повече пари ще се разпределят сред регистрираните членове всеки месец.

    Задължително направете „WAZZ UB“ начална страница на своя компютър, след официалното стартиране на 9 април 2012 година.

    Линк за регистрация: http://signup.wazzub.info/?lrRef=d2937cb6