Last news in Fakti

7 Октомври, 2018 17:23 1 360 3

Втора среща между Тръмп и Ким чука на вратата

  • мун дже-ин-
  • северна корея-
  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • ким чен-ун
Втора среща между Тръмп и Ким чука на вратата - 1
Снимки: БТА/АР

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун и американският държавен секретар Майк Помпео са се разбрали възможно най-скоро да се организира втора среща на високо равнище между двете страни, съобщи днес пресслужбата на южнокорейското президентство, цитирана от Reuters.

Южнокорейският държавен глава Мун Дже-ин се е срещнал с най-висшия американски дипломат след посещението му по-рано в Пхенян, което включваше среща с Ким.

Държавният секретар казал на южнокорейския президент, че двамата с Ким са обсъдили стъпките за ядрено разоръжаване, които ще предприеме Северна Корея. Ким и Помпейо са дискутирали и въпроса за инспектирането на тези действия, за което призова Вашингтон, както и мерките, които ще вземат САЩ, уточни в изявление пресслужбата.

Втора среща между Тръмп и Ким чука на вратата

Помпео и Ким са се договорили също да се създаде работна група за обсъждане на процеса на денуклеаризация и на подготовката на втора среща между Ким Чен-ун и президента на САЩ Доналд Тръмп, допълни прессекретарят на Мун Дже-ин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 а ха ха

    3 1 Отговор
    А ааа ха ха ха Ким ги направи луди и щастливи...
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Националист

    1 0 Отговор
    Ето това е интересна любовна история, а не турските сапунки по Буркиш ТВ.
Новини по държави: