Last news in Fakti

11 Октомври, 2018 17:25 2 726 2

Сърбия загърби Иран

  • сърбия-
  • визи-
  • иран

Страната отмени безвизовото пътуване за иранците

Сърбия е отменила безвизовото пътуване с Иран, съобщи The Seattle Times.

Смята се, че решението е взето по искане на ЕС. Това е станало, след като са били установени злоупотреби с визовата система от страна на имигранти.

Сръбските визи за Иран бяха премахнати през миналия август. От тогава 15 хил. иранци са посетили Сърбия. Много от тях са се насочили към Западна Европа, вместо да се върнат в страната.

Според местни медии полетите между Техеран и Белград пристигат пълни и се връщат празни. Няколко стотин иранци са потърсили убежище в Сърбия.

Решението за отмяна на режима на свободно пътуване е било взето по време на правителствено заседание. То се е провело по-рано през тази седмица. Смята се, че ЕС е заявил, че може да отмени безвизовото пътуване за сърбите, ако не бъде отменено безвизовото пътуване за иранците.

В момента Сърбия е кандидат за членство в ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    9 3 Отговор
    Сърбия НЕ Е ЧЛЕН НА ЕС.Сърбия твърди че Русия е зад нея,а Русия открито подкрепя Сърбия.И ВЪПРЕКИ ТОВА...СЪРБИЯ СЕ СЪОБРАЗЯВА СЪС ЗАПОВЕДИТЕ НА ЕС?!И ще повторя-СЛЕД ПРИЕМА НА МАКЕДОНИЯ В НАТО,ЗАПАДЪТ ЩЕ СЕ ФОКУСИРА ВЪРХУ СЪРБИЯ "СЪС ВСИЧКИ СРЕДСТВА".А какво му остава на Путин?...ами ПРИМИРЕНИЕ!:)

    Коментиран от #2

  • 2 Сръбска скара

    3 4 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Братко да не си кон философ гадаеш ли сънуваш ли дърпаш инструмента ли
Новини по държави: