13 Октомври, 2018 11:47 3 518 4

Моят живот не е вашето порно

  • жени-
  • порно-
  • протест-
  • видео

Протест

Митинг под наслов „Моят живот не е вашето порно” проведоха за втори път в рамките на седмица представители на нежния пол в Сеул. Жените в Южна Корея – страната, която е на първите места в света по най-бърз Интернет, се измориха от това непрекъснато да бъдат снимани и след това видеото да бъде качвано в порно сайтове, съобщава германското издание Die Zeit.

По думите на жените, те буквално се намират под 24-часово наблюдение. Не могат да се почувстват сигурни на улицата, обществените тоалетни и плажа. В страната, която е на първо място по брой мобилни устройства на глава от населението, камери са вградени не само в телефоните, но и в писалки, флашки и дори бутилки за минерална вода. Придобиването на такъв уред с камера не представлява никаква трудност.

Жените в Южна Корея все по-често намират видеа със свое участие в порно сайтове. „Става дума за заснемането не само на полови катове и интимни части от женското тяло, но също така и снимането на къси поли или бански костюми”, уточнява следовател от полицията, който разследва един от хилядите подобни случаи.

По данни на полицията, за последните 5 години ежедневно е имало над 6000 инцидента със скрити камери. В 90% от случаите жертвите са жени.

През 2006 г. 3.6% от извършените в страната сексуални престъпления са били свързани с използването на скрита камера. През 2015-а този процент вече е 25%.

Властите в Сеул съобщават, че са изпратили 8000 служители да претърсват обществените тоалетни за скрити камери, но жените смятат, че това не е достатъчно. Те искат да бъде ограничена продажбата на скрити камери и да бъдат въведени по-строги наказания за незаконно снимане.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 no name no face no number

    17 5 Отговор
    Като си лягате с кой ви падне за некой и друг долар така ще е. Феминизма съсипа света

    Коментиран от #4

  • 2 Bubbles

    13 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Жените в Южна Корея все по-често намират видеа със свое участие в порно сайтове.

    А те щу щат у такива сайтове?

    Коментиран от #3

  • 3 Феминизъм.Женска солидарност.

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "Bubbles":

    Каквото искат.Да не забранено
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.