13 Март, 2012 10:34 1 042 0

Израел и палестинци в примирие

  • израел-
  • примирие-
  • ислямски джихад
Израел и палестинци в примирие - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Израел и палестинските групировки от ивицата Газа се договориха за прекратяване на огъня. Примирието е влязло в сила в 1,00 ч. местно време. Съобщението, че двете страни са се съгласили да сложат край на сегашните операции е съобщено по телефона.

Решението е било потвърдено официално от израелския министър по пасивната отбрана Матан Вилнай и говорител на групировката „Ислямски джихад”.

Замлъкването на оръжията слага точка на избухналия миналия петък конфликт, при който срещу Израел бяха изстреляни около 150 ракети „Касам“ от Автономните територии.

Най-малко 25 палестинци са загинали при въздушните бомбардировки на Израел от петък досега. Ответната страна съобщава, че дадените от нея жертви са 35 души.

Представителят, който пожела да остане анонимен, обеща, че Египет ще гарантира продължаването на прилагането на споразумението. ХАМАС, който управлява в ивицата Газа и от няколко дни води преговори с египетските разузнавателни служби, отказва всякакви изявления.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА