Last news in Fakti

24 Октомври, 2018 14:56 2 802 42

Полша: Германия да се откаже от "Северен поток - 2"

  • германия-
  • северен поток-
  • полша

Анджей Дуда разговаря с Франк - Валтер Щайнмайер

Президентът на Полша Анджей Дуда призова Германия да се откаже от проекта „Северен поток – 2“, съобщи „Укирнформ“.

Дуда разговаря с германския президент Франк – Валтер Щайнмайер. Той заяви, че руският газопровод ще наруши енергийния баланс в Европа. Според него проектът би представлявал заплаха за страни от Централна и Източна Европа. Той подчерта, че в този случай не става въпрос за икономически, а за геостратегически проект.

„Този проект не трябва да бъде реализиран. Това е стратегическо и политическо решение. Германия може да купува втечнен газ от САЩ“, заяви Дуда.

Самият Щайнмайер е възразил, като е заявил, че става въпрос за изцяло икономическо решение. Дуда допълни, че е останал изненадан от решението на ЕК да не излезе с изцяло негативна оценка за проекта на Русия.

Според него той засилва водещото положение на „Газпром“ на европейския пазар.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КГБ Териер

    67 13 Отговор
    Я ги гледай поляците как са се загрижили за инрересите на Шеврон и Сорос! А през ВСВ руснаците ги спасиха от изтреблени!

    Коментиран от #6

  • 2 Перър

    62 3 Отговор
    нас ни накараха да се откажем че да спечели Турция да видим Германците дали ще се откажат
  • 3 САП

    52 9 Отговор
    Поляците тука не познаха. Баба Меркел си знае интереса.
  • 4 ей сега

    33 2 Отговор
    специално за вашия кеф и тия да си намажат анала с вазелин... дей тя )))
  • 5 666

    53 4 Отговор
    Ниска цена на газта = ниска себестойност на продукта = конкурентна цена. Германците да нямат говедо за премиер, че да се откажат от икономиката си и да минат на 300 евро работна заплата?
  • 6 Истината е

    16 49 Отговор

    До коментар #1 от "КГБ Териер":

    че Германия и русия си разделиха Полша а след това руснаците извършиха военно престъпление като разстреляха 22 000 полски военнопленници неграмотнико.

    Коментиран от #8, #23

  • 7 Комуниста

    43 6 Отговор
    Полски пянски слугинаж, те щото се пре... със скъпата газ искат сега и др. да се прецакат като тях! Сталин е бил прав за тях от край време са пиандурско мързеливо племе!
  • 8 КГБ Териер

    44 7 Отговор

    До коментар #6 от "Истината е":

    А поляците колко милиона евреи подариха на Хитлер? Само във Вършавското гето са били 300! 000

    Коментиран от #21

  • 9 гост

    11 41 Отговор
    Евала на поляците - Браво !
  • 10 Шеврон

    22 3 Отговор
    Браво - да живеят балъците!! браво още $$за банката
  • 11 гост

    8 35 Отговор
    В следващите 10 години се очаква 50% от пазара да е за ВТЕЧНЕН газ , за крайни клиенти говоря !!! Всички кораби и голяма част от камионите ще преминат на газ , а търговците на едро така ще могат да избегнат монопола на тръбопроводите на големите компании !!! Шел и БП имат вече по десетина газстанции за продажба на ВТЕЧНЕН газ , на компресиран като нашите метанстанции !!! И смятат да преоборудват поне половината си бензиностанции в Европа !! Така че и любимите ти руснаци ще трябва да втечняват , ако не искат да са тотално не в час !!! И като прибавиш към разходите за "патоците" и втечняване след това , отиде та се не видя !!! А ако втечняват в Русия , оти ги ручахме жабетата , бе будала , хахахах !!! Газа няма да се регазифицира на приемните терминали , а направо ще се транспортира втечнен до клиента с влакове , по-малки кораби и специални цистерни камиони !!! В Русе Булмаркет почти завършиха такъв терминал за съхранение и имат договор за доставка по Дунав -Рейн-Майн !!! Тоест втечнен газ вече може да се транспортира като петролните продукти , със почти същите разходи но няколко пъти по-ниска цена за литър !!!! Примерно всяка топлофикация може да си направи резервоар за месечното количество и да си поръчва от който си иска търговец в Европа !!!! Няма Булгаргаз , няма праз !!! Отделно останалите фирми !!

    Коментиран от #14, #22, #27, #39

  • 12 cactus

    29 2 Отговор
    "Дуда допълни, че е останал изненадан от решението на ЕК да не излезе с изцяло негативна оценка за проекта на Русия"

    Това не е първият път, няма да е последният път. От вчера Турция заплашва Гърция с война, ако упражни законното си право да разширява териториалните си води от 6 на 12 мили, както са правили всички страни по света. Какво каза ЕК по въпроса? Нищо.
  • 13 ГосТ

    27 6 Отговор
    Като почнат тея въшкари да внасят колкото Германия в ЕС, тогава да си отварят миризливите усти. Сульо и пульо почнаха претенции да имат.
  • 14 Русенец

    33 5 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Руснаците имат 9 танкера за втечнен газ и в основното им находище на п-ов Ямал станция за втечняване. Тази газ през северния ледовит океан се насочва към Китай и Индия и ЕС няма да бъде интересен пазар за Газпром. При тези цени на петрола Европа е обречена на енергийна бедност без Русия и скоро ще го почувства това !

    Коментиран от #25

  • 15 Тъп

    13 0 Отговор
    Шляхтичи ,сър !!
  • 16 стоян

    5 24 Отговор
    Браво на 11 коментар =от тази информация путинофилите няма да заспят

    Коментиран от #20

  • 17 куку руку ку

    10 1 Отговор
    Май пак плачат за операция "консерва"...
  • 18 Кабагайдаров

    27 1 Отговор
    Значи полския президент не е разбрал добре......щом става дума за интересите на Германия ,Франция и други Европейската комисия не трябва да се намесва.........Виж ся ако става дума за интересите на България ,Румъния и други втора ръка хора тогава е друго и тогава трябва да има забранителни клаузи........Ей тва е Европа.
  • 19 Хахаха

    19 2 Отговор
    Да си поляк е хубава професия
  • 20 Роги

    10 2 Отговор

    До коментар #16 от "стоян":

    Пак някой не е разбрал нещо.Само 20-30% втечнен газ се ползва като такъв в индустрията и бита се ползва газова фаза.А и германците си имат няколко установки за втечняване на газ за когото и където трябва.

    Коментиран от #26

  • 21 Истината е

    4 20 Отговор

    До коментар #8 от "КГБ Териер":

    че освен руска пропаганда нищо друго от историята не знаеш.

    Коментиран от #24

  • 22 Ахмак

    25 2 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Евала брат,уникален си!
    Явно е , че си по-умен от всички мозъчни тръстове ,които управляват световният пазар на горива!
    Браво!
    Завий се , и си лягай!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 гост

    5 14 Отговор

    До коментар #14 от "Русенец":

    Само забрави да споменеш , че вече 50% от собственоста в ДВАТА завода в Ямал е на французи , китайци и араби , демек и половината от бъдещите печалби , когато се появят , щото в близките поне 5 години не се очакват !! Освен това пропусна , че в Китай и Индия върви втората шистова революция , а Китай вече пусна завод за добив на газ от океански газови хидрати , който е в пъти по-евтин от руския !!! И въобще не смята да си остане с един !! Та и Щатите от вносител станаха износител на газ , а пък какво остава за Китай , хахахха !!! И последно за десерт Туркменистан тази година ще завърши тръбата Пакистан Индия , Китай и се разбра с Иран да инвестира в удвояването и да даде допълнително газ , а ако си мислиш , че руския е по-евтин , пак си помисли , хахахах !!!!

    Коментиран от #28

  • 26 гост

    6 9 Отговор

    До коментар #20 от "Роги":

    Я пак да ни светнеш къде са УСТАНОВКИТЕ на германците за ВТЕЧНЯВАНЕ , ахахахах !!! Бива ли толкова левашки да лъжеш , че то циганите ще се засрамят , ахахахх !!! И какво викаш , ще докарат от 4000 км газ по тръбички под морето и после ще го втечняват , а , ахахаххаха !!! И ша го продават после на други , а , ахахахахха !!!! И "само" 20-30% , а , ахаха ??? Това от Кремъл ли го отпуснаха , квота , а , ахахахха !!!!

    Коментиран от #29

  • 27 Пешо

    12 1 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Една камара глупости. Те Германия и Русия са луди да строят газопроводи. Как не са се сетили тебе да питат да ги светнеш. Пък и си вярваш.

    Коментиран от #41

  • 28 Иван Гешев

    11 0 Отговор

    До коментар #25 от "гост":

    Човек имаш нужда от психиатър и то спешно. Как не те домързя толкова измишльотини и простотии да напишеш. Той е много евтин американския втечнен газ и затова никой не иска да го купува.

    Коментиран от #32

  • 29 Иво

    15 2 Отговор

    До коментар #26 от "гост":

    Ти си типичния пример за антибългарско соросоидно изчадия. Никой не иска краварски газ не само заради цената, но и за идиотската им търговска война с Европа.

    Коментиран от #33

  • 30 ТОЧКАТА

    9 1 Отговор
    Боже...и те си имат Плевнелиев.....Изглежда америчка бая клонинги е направила.И няколко е пуснала и тук.
  • 31 ТОЧКАТА

    6 1 Отговор
    Май забравихте историята...Те,руснаците могат и спрат газът,но по-лошото е ако германците ви го пуснат...А както лаете поамерички,нищо чудно и да стане.
  • 32 гост

    2 7 Отговор

    До коментар #28 от "Иван Гешев":

    За слепците и русофилите всичко е измишльотина , което не им отърва , ама то времето идва , ще те питам след 2-3 години кое е измишьотина !! Да не почвам какво се задава в източното Средиземноморие , че такива като тебе направо трябва да си окачват въжето , ахахха !!!
  • 33 гост

    2 12 Отговор

    До коментар #29 от "Иво":

    Къде точно в коментарите ми видя думичката "американски" или вече имаш кошмари от нея , ахахахахх ??!! Ако за тебе втечнен значи американски , добре , само че аз нямам такива претенции , само казах , че бъдещето е за него , от всички краища на света , естествено И американски !!! Но в никакъв случай на тръбички и пишман монополисти , особено руски !!!! А относно втечнения , любимците ти са много назад , не само от американците , а от катарци , австралийци и даже ЕГИПЕТ , ахахахах !!!!

    Коментиран от #34

  • 34 Д'мин

    11 2 Отговор

    До коментар #33 от "гост":

    Цената на газа, колкото и да ти звучи невероятно не се определя само от Русия. Тя е член на т.н. Газов форум в който участват дори и Катар и Египет, а Холандия и Норвегия са със статут на наблюдатели, но изпълняват неговите решения. Та за цената на газа, тя е свързана с цената на петрола, така са го решили всички участници в този форум, не само руснаците! Познай Катар за колко ще ти го продава? Друг е въпроса, че ние не купуваме газ директно от Газпром, има един посредник с немско-руско участие, каза се Винтерхал и той си слага надценка. Питай защо купуваме от него а не директно? Ама питай, който трябва, а не да ти е крив Газпром и Путин! Изобщо темата, която дискутира ти е "мътна Индия", единствената смислена част от поста ти е-ахаха ах! Но затова си има специализирани медици!

    Коментиран от #35, #36

  • 35 гост

    2 10 Отговор

    До коментар #34 от "Д'мин":

    А от твоя коментар какво трябваше да разбера , освен че ако купувам втечнен газ цената щяла да е една от всички ??? Една ама друг път , на кукуво лято , ша имаш да взимаш !!! Искаш да ми кажеш , че един руски танкер , дето трябва да прекоси целия Северен океан , барабар с ледоразбивача дето трябва да го води , щото иначе там ще си остане , след това целия Тих океан , Индийския океан , Суецкия канал , та най-накрая да стигне до Гърция или Италия или Хърватия (където са терминалите) в СЪЩОТО като това един танкер да измине ОГРОМНИТЕ 200-300 км от Египет до същите през САМО Средиземно море , едно от най-спокойните в света ?? И терминалите в Египет , построени и ВЕЧЕ изплатени преди години ще имат по-висока себестойност от Ямалските , единия само от които струва над 25 милиарда , които на всичкото отгоре ще делят между френски , китайски и арабски акционери ??? Или от Алжир или Катар или даже Австралия , даже тя е на една трета от разстоянието , да не говорим за условията !!! Да не говорим колко струва още преди втечняването газ добит ЗАД полярния кръг !!! Единственото за което драпат от любимия ти Газпром е тръбички с договори за по 15-20 години , та да вържат някой балък , ама свърши тая !!!

    Коментиран от #37, #42

  • 36 гост

    2 11 Отговор

    До коментар #34 от "Д'мин":

    Само си отвори чичко гугъл и погледни къде е Ямал и къде Флорида и Луизиана и къде са Испания и Франция със 11 съществуващи терминала и още толкова в проект !! Щото сега ще ми кажеш , че руснаците ще карат в Северна Европа !! Ще карат , ама в сънищата си , ахахах !!! Търговец който се отнася с клиентите си като с балъци е най-големия балък и когато го осъзнае ще е прекалено късно !!!
  • 37 Д'мин

    8 3 Отговор

    До коментар #35 от "гост":

    "Публикувано във факти.бг: драпат от любимия ти Газпром е тръбички с договори за по 15-20 години , та да вържат някой балък , ама свърши тая !!!" Умнико, тази година какъв газ ще ползваш? А догодина?

    Коментиран от #38

  • 38 гост

    2 6 Отговор

    До коментар #37 от "Д'мин":

    Ами именно , ще "ползвам" такъв "договорен" преди 15 години , под масата естествено на двойна цена или забрави преди 2-3 години кой плащаше над 500 долара при средно за Европа 200-250 !!! Ама ако си мислиш , че още 15 ще е така , не си познал !!! А любимците ти още по-малко !!
  • 39 ПЕШО

    2 2 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Бричет ти да не си по умен от немските стратези .Я марш в каруцата.

    Коментиран от #40

  • 40 гост

    2 2 Отговор

    До коментар #39 от "ПЕШО":

    Немски стратези НЯМА , умнико !!! Фирмите дето участват в тръбичката ще си изплащат инвестицията от ТРАНСПОРТА и не ги интересува Газпром на печалба или на ЗАГУБА продава газ !!! А той ще трябва да продава , ако ще и на загуба , щото други приходи няма , а кредиторите не чакат !!!! След всичкото натискане за пустите "патоци" , любимците ти трябва да продават , на каквато и да е цена и то на същите тия фирми , дето уж са им съдружници , щото вече акциите и на ДВАТА потока са под запор и ако не си плащат , някой ще ги изкупи за без пари и после транспорта може да излезе повече от газа , хахахахха !!!
  • 41 Българин

    0 1 Отговор

    До коментар #27 от "Пешо":

    Браво на Дуда. Поляците са умни. При тях компромиси нема. Заедно с украинците ще изметат руската пияна сволоч. Спрете газта на Путин. Нашите русофили скоро ще отговарит пред бай Дончо.
  • 42 охо бохо

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "гост":

    За съжаление тъпите и фанатиците са най ентусиазирани и продуктивни. Този "гост", който не смее да си избере ник пише километрични коментари и нито ред истина ! Жалко !
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания