Last news in Fakti

23 Октомври, 2018 15:08 2 727 23

Германия ще приема газ от САЩ

  • германия-
  • газ-
  • сащ

Страната ще съфинансира транспортен коридор

Германия ще започне да приема доставки на втечнен газ от САЩ, съобщи в-к „Уолстрийт Джърнал“.

Германският канцлер Ангела Меркел е заявила пред депутати, че страната й ще съфинансира транспортен терминал за втечнен газ. Стойността на проекта е 500 млн. евро и той ще бъде изграден в северната част на страната.

Меркел смята, че този план не представлява цялостна промяна в енергийната политика на Германия. Тя го определи като стратегическо решение, което ще се изплати в дългосрочен план.

Американският заместник – секретар по енергетиката Дан Брюел заяви, че е само въпрос на време американският втечнен газ да достигне до Германия. Вече има подобен договор с Полша.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СССР

    13 31 Отговор
    Дрогари и дрогарки сега я фтасахме … :(

    Коментиран от #10

  • 2 Барчо

    37 8 Отговор
    Ако е по-евтин от друг внасян там, разбирам. Но ако е по-скъп, това не го разбирам като държавническо решение. Разликата ще плаща цяла Европа, включително и ние.

    Коментиран от #3

  • 3 ivan4o

    27 10 Отговор

    До коментар #2 от "Барчо":

    Преди да я махнат от власт се опитва да направи сичко за сащ! Тя е агент на сащ бре!

    Коментиран от #18

  • 4 kjl

    30 5 Отговор
    500 милиона евро е нищо. За една година ЕП ги изяжда и изпива. И на фона на 8 милиарда стойност на северн поток 2, това няма как да бъде алтернатива. Бабата им замазва очите. Колкото да спрат да мрънкат.
  • 5 Русенец

    24 7 Отговор
    Интересно коя газ ще е по-евтина,руската или американската ? Ако газта от САЩ е по-скъпа, това няма ли да отвори врата на Газпром да вдигне и руската газ ? Май руснаците и американците ще се окажат от един отбор, а ЕС ще плаща гяволука си !

    Коментиран от #9

  • 6 тито

    17 2 Отговор
    и тая като наш валери
  • 7 Хасан

    23 6 Отговор
    Доят Германия като крава ..и покрай нея и нас
  • 8 Реално

    24 5 Отговор
    Меркел тук играе хитро-прави един хъб за втечнен газ та да мирнат малко американците-и си продължава СП2. Това е реалито.
  • 9 Д'мин

    12 7 Отговор

    До коментар #5 от "Русенец":

    Щaтcĸият гaз изиcĸвa cпeциaлни тepминaли, в ĸoитo дa бъдe пaзeн и пpeвpъщaн oтнoвo в гaз. Cлoжният пpoцec oзнaчaвa, чe тoй ocтaвa c oĸoлo 20 пpoцeнтa пo-cĸъп oт pycĸия гaз, ĸoйтo диpeĸтнo бивa дocтaвян чpeз "Ceвepeн пoтoĸ".
    Mepĸeл e зaявилa, чe нe cмятa, чe тepминaлът щe ĸoмпeнcиpa paзxoдитe пo нeгo в paмĸитe нa пoнe дeceтилeтиe и щe изиcĸa дългocpoчнa дъpжaвнa пoмoщ.
  • 10 ДРОГАРИ Е МОЯ ИДЕЯ И КАСАЕ

    5 10 Отговор

    До коментар #1 от "СССР":

    ЗАПАДНАТА ГНИЛОЧ. ИЗМИСЛИ НЕЩО НОВО АКО МОЖЕШ. ВЕЧЕ Е СИГУРНО ЧЕ НЕ МОЖЕШ ДВА ЛАФА ДА ИЗМИСЛИШ САМ ЗАЩОТО МА ПОВТАРЯШ И КОПИРАШ НЕПРЕКЬСНАТО. ТАКА ДЕЦА ТА ТИ И ТЕ ША ПОВТАРЯТ СТО ПЬТИ ПЬРВИ КЛАС....
  • 11 стоян

    8 12 Отговор
    До путинофилите =А тръбата без платна ли е ,някой от вас може ли да познае колко милиарда струва изграждането на сев. поток 2 Ама нали трябва да плюете по Америка Тази тръба не оправя ли инатлъка на Путин газ да не минава през Украйна и за нея бедните руснаци ще платят

    Коментиран от #13, #19

  • 12 Бесен Язовец

    6 11 Отговор
    Американския газ е най евтин и най качествен, и заради това американците, полека-лека ще избутат другите големи газови износители малко по нестрани и ще си вземат своя дял на газовия пазар !

    Коментиран от #16

  • 13 Румяна Костова

    8 4 Отговор

    До коментар #11 от "стоян":

    Много сте прав друже Стояне, тръбопровода ще го плати народа, а каймака ще го събират олигарсите на Жужи, 100 % !!
  • 14 ЦРУ

    8 7 Отговор
    Айдееееее……..Раша утече у канала ! Ще има корекция от Жужи - пенсионната възраст става не 65 год. а 75....а мин работна заплата ...не равност. на 270 лв....а 170 лв. ! Денги Нет....но вие се дръжте ….а й Крим наш.
  • 15 ****

    7 5 Отговор
    Само руснаците да не забранят на краварите да доставят ВГ,от терминала в Ямал,че тогава краварите ще я втасат.
  • 16 Нормален Язовец

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "Бесен Язовец":

    Ще побеснея. Много си умен. Побеснях. Вече сме двама.

    Коментиран от #17

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Барчо

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "ivan4o":

    За САЩ може да е подлога, на за германците е нещо друго......
  • 19 Барчо

    5 1 Отговор

    До коментар #11 от "стоян":

    Стойчо! Нищо безплатно няма. То е ясно на всеки. Въпроса е в количеството пари. Баланса накрая е важен. Като се тегли чертата. Колко ще струва литър газ от руснаците и колко ще струва литър газ от американците. Щото като се дигнат там цените заради американския газ, нали се сещаш че и тук ще отзвук.

    Коментиран от #20, #21, #22

  • 20 гост

    1 3 Отговор

    До коментар #19 от "Барчо":

    В следващите 10 години се очаква 50% от пазара да е за ВТЕЧНЕН газ , за крайни клиенти говоря !!! Всички кораби и голяма част от камионите ще преминат на газ , а търговците на едро така ще могат да избегнат монопола на тръбопроводите на големите компании !!! Шел и БП имат вече по десетина газстанции за продажба на ВТЕЧНЕН газ , на компресиран като нашите метанстанции !!! И смятат да преоборудват поне половината си бензиностанции в Европа !! Така че и любимите ти руснаци ще трябва да втечняват , ако не искат да са тотално не в час !!! И като прибавиш към разходите за "патоците" и втечняване след това , отиде та се не видя !!! А ако втечняват в Русия , оти ги ручахме жабетата , бе будала , хахахах !!!!

    Коментиран от #23

  • 21 гост

    1 1 Отговор

    До коментар #19 от "Барчо":

    Понеже бавно схващаш , да дообясня !!! Газа няма да се регазифицира на приемните терминали , а направо ще се транспортира втечнен до клиента с влакове , по-малки кораби и специални цистерни камиони !!! В Русе Булмаркет почти завършиха такъв терминал за съхранение и имат договор за доставка по Дунав -Рейн-Майн !!!!
  • 22 гост

    1 3 Отговор

    До коментар #19 от "Барчо":

    Тоест втечнен газ вече може да се транспортира като петролните продукти , със почти същите разходи но няколко пъти по-ниска цена за литър !!!! Примерно всяка топлофикация може да си направи резервоар за месечното количество и да си поръчва от който си иска търговец в Европа !!!! Няма Булгаргаз , няма праз !!! Отделно останалите фирми !!
  • 23 един от всички

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "гост":

    Видно е,че нищо не разбираш от газ,нито от физика.
Новини по държави: