1 Ноември, 2018 12:35 4 432 4

260 хиляди са се върнали в Северна Сирия

  • турция-
  • сирия-
  • ефратски щит-
  • башар асад-
  • кюрдска работническа партия-
  • ислямска държава

Турция понастоящем приютява над 3,5 милиона сирийци, избягали от войната в родината си

260 хиляди са се върнали в Северна Сирия - 1
Снимки: БТА/АР

Общо 260 хиляди сирийци са се върнали в район в Северна Сирия, където Турция осъществи трансграничната операция "Ефратски щит", предаде Reuters, позовавайки се на министъра на отбраната Хулуси Акар.

Турската армия започна на 24 август 2016 г. "Ефратски щит" в Северна Сирия, целяща да прочисти района на границата от бойци от "Ислямска държава" и от сирийските кюрдски милиции. Операцията завърши на 29 март 2017 г.

Турция понастоящем приютява над 3,5 милиона сирийски бежанци, избягали от конфликта в родината си.

"В резултат на работата по инфраструктурата и на сигурността и стабилността в региона, осигурени от турските въоръжени сили, около 260 хиляди сирийски граждани са се върнали в района на операция "Ефратски щит", каза Акар.

Министърът добави, че операциите на Анкара в Северен Ирак ще продължат, докато не приключи терористичната заплаха спрямо турска територия.

260 хиляди са се върнали в Северна Сирия

Акар говори след седмица на въздушни удари срещу бази на Кюрдската работническа партия (ПКК) в Северен Ирак.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хихихии

    11 4 Отговор
    Един час, откакто е пусната темата, а от козяшките тролове ни следа, само скърцане на биберони!

    Коментиран от #3

  • 2 ПЕНКО

    1 6 Отговор
    ХИ-ХИ-ХИ-ХИ Е ЖЕНСКИ СМЯХ !!! МЪЖКИЯТ СМЯХ Е ХА-ХА-ХА-ХА-ХА !!!
  • 3 стоян георгиев

    1 8 Отговор

    До коментар #1 от "хихихии":

    ердоган прие тактиката на другаря путин да лъже като дърт циганин в подопечните му медии.що ердоган не обясни къде е настанил въпросните 260 хиляди човека?и колко кюрди е изселил от африн за целта.всъщност няма вълна от турция към сирия ,а изместване на бежанци от идлиб и зоните които завладя асад към африн.явно обаче на българските безродници тва много им харесва!та другари одобрявате ли турското етническо прочистване в африн?нали преди плашехте сегашния ви приятел с кюрдите?сега като ердоган е приятел на путин,решихте че е нормално кюрдите да бъдат избити,а другари?

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: