11 Ноември, 2018 16:35 3 184 8

САЩ забраняват ароматизираните електронни цигари

  • цигари-
  • сащ-
  • електронни-
  • употреба-
  • забрана

Рязко се е повишила употребата им от страна на деца

САЩ забраняват ароматизираните електронни цигари - 1
Снимка: Shutterstock

В САЩ забраняват продажбата на ароматизираните електронни цигари. Това възнамерява да обяви през следващата седмица ръководителят на управлението по контрол на качеството на стоки и медикаменти към министерството на здравеопазването на САЩ Скот Готлиб. Причината е, че рязко се е повишила употребата им от страна на деца.

Ведомството възнамерява да забрани продажбата на този продукт, съдържащ никотин, в магазините на територията на цялата страна. Управлението също така въвежда нови правила, задължителна проверка на личните документи при продажбата на електронни цигари, с цел да не се купуват от страна на непълнолетни лица.

Макар от ведомството да смятат, че електронните цигари могат да помогнат на подрастващите да не се пристрастят към класическите цигари и да се превърнат в начин за отказване зависимостта към никотина, са обезпокоени от прекомерно високата им употреба. Готбил заявява, че сред американските ученици е настъпила истинска „епидемия” към ароматизираните електронни цигари. За първото полугодие на текущата година броят на младежите употребяващи електронни цигари е нараснал със 75% в сравнение със същия период на миналата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГАЛЕВ

    14 10 Отговор
    тия американски простаци са били вярно много тъпи та малолетния ще даде пари на баткото и той ще им купи.абсолютни тъпаци също като нашите управници

    Коментиран от #3, #6

  • 2 асддса

    20 5 Отговор
    А няма прблем да си консумираш марихуана на корем ? Кравари....
  • 3 Пич

    12 11 Отговор

    До коментар #1 от "ГАЛЕВ":

    Пич май Америка си я гледал само по телевизията... Недей да се изказваш за нея, че ставаш за смях. Хората там като цяло са отговорни и спазват правилата. Не познавам някой, който ще купи на малолетен цигари или алкохол, първо е неморално и второ много строго се наказва.

    Коментиран от #5

  • 4 Guðmundsson

    12 4 Отговор
    Най-добре се живее в Норвегия, факт. Живота в щатите е съвсем различен от този в Европа. Вечно живеят на кредит.
  • 5 икем

    1 4 Отговор

    До коментар #3 от "Пич":

    Ти живееш в друг свят.
  • 6 Зайко Байко многознайко

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "ГАЛЕВ":

    Ще даде, но като го хванат баткото, няма да го пуснат, като у нас а ще го научат да не купува цигари и алкохол на малолетни. Там имат достатъчно инструментибда го превъзпитат.
  • 7 Последния Май

    3 1 Отговор
    Монопола филипс морис е шарил яко пари на сенатори за да се гласува това. Електронните цигари ще ги изместят от пазара и това е проблема им

    Коментиран от #8

  • 8 Биби

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Последния Май":

    Филип Морис са сред водещите производители на е-цигари, не ги мисли тях...