Last news in Fakti

18 Ноември, 2018 16:16 1 970 2

Тереза Мей: Следващите дни са решаващи

  • брекзит-
  • решаващи-
  • тереза мей-
  • ес-
  • великобритания-
  • преговори

Все още не е съгласувано всичко, посочи тя

Тереза Мей: Следващите дни са решаващи - 1
Снимка: БТА/ AP

Британският премиер Тереза Мей заяви, че следващите седем дни от преговорите по Брекзит ще бъдат решаващи за бъдещето на Великобритания. Следващите седем дни ще бъдат изключително важни за бъдещето на страната, посочи тя днес в интервю за Sky News.

Мей също така отбеляза, че на Лондон и Брюксел им предстоят допълнителни преговори по условията за Брекзит в рамките на извънредно заседание на държавните и правителствените ръководители от ЕС на 25 ноември. "Все още не е съгласувано всичко, нищо не е съгласувано. Преговорите ще продължават", отбеляза тя.

Мей каза също така, че доколкото знае все още няма достатъчно подкрепа за официалното оспорване на председателския й пост в партията, което да предизвика вот на доверие. "Доколкото знам, не, няма", каза тя в отговор на въпрос дали е достигнат прагът за обявяване на официална надпревара за ръководството на партията.

За да започне такава процедура 48 депутати от нейната Консервативна партия трябва да внесат писмо до председателя на комисията, отговаряща за надпреварата за председателството на партията. Бившият министър по въпросите за Брекзит Доминик Рааб критикува Мей за липсата на воля и решителност в преговорите с ЕС по развода.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 660

    11 2 Отговор
    АБЕ ТОА БРЕКСИТ КАТО НЯКАКЪВ АПОКАЛИПСИС БА !!!! Тука отглеждаме 2 милиона северионовци без да се замисляме дори ама по медиите само за Брексита пишат. НЕЗАБАВНА ПРОМЯНА В ЗАКОНА ЗА ДЕТСКИТЕ ПОМОЩИ - ЛИЦА ПОД 18г И БЕЗ ОСНОВНО ОБРАЗОВАНИЕ ДА НЕ ПОЛУЧАВАТ ТАКИВА
  • 2 1122

    6 1 Отговор
    Дърта муцуна.
Новини по държави: