19 Ноември, 2018 08:51 1 657 2

Лондон: Брекзит в най-скоро време

  • джеръми корбин-
  • великобритания-
  • тереза мей-
  • брекзит-
  • ес

Премиерът Мей е уверена, че ще успее да сключи споразумението на предстоящото заседание на ЕС

Лондон: Брекзит в най-скоро време - 1
Снимки: БТА/АР

Британският премиер Тереза Мей е уверена, че ще успее да сключи споразумението за Брекзит на предстоящото заседание на Европейския съвет, съобщи Reuters.

Агенциите цитират части от словото й, което тя ще произнесе на Годишна конференция на основната британска организация на работодателите - Конфедерацията на британската промишленост (КБП - CBI).

"Предстои ни напрегната седмица на преговори до извънредното заседание на Европейския съвет в неделя, 25 ноември", ще заяви Мей.

"През това време очаквам напълно и окончателно да финализираме рамковото споразумение, което ще закрепи бъдещите ни отношения и аз съм уверена, че ние можем да постигнем сделка на заседанието на Европейския съвет, която да мога да предам обратно в Камарата на представителите", се казва в текста на речта й.

Британският премиер ще заяви също, че постигнатото миналата седмица между Лондон и ЕС проектоспоразумение за Брекзит е най-добрата сделка за Великобритания.

Лондон: Брекзит в най-скоро време

Лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Джеръми Корбин, който също ще говори на конференцията, ще опише споразумението като "нескопосана, най-лоша сделка" за Обединеното кралство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ****

    6 2 Отговор
    Айде вече приключвайте,че ми писна да чета всеки ден за този брекзит,ще го има,няма да го има!
  • 2 боцмана

    7 1 Отговор
    Голям праз. Затваряйте се на острова , праскаме ви визите и митата и да го духате под вода.
Новини по държави: