19 Ноември, 2018 20:00 1 584 2

Тереза Мей убеждава бизнеса

  • тереза мей-
  • брекзит-
  • великобритания-
  • бизнес-
  • премиер

Бизнесът продължава да е загрижен от игрите на политиците

Тереза Мей убеждава бизнеса - 1
Снимка: БТА/ AP

Британският премиер Тереза Мей продължи с опитите си да убеди британското обществено мнение, че нейната сделка за Брекзит е по-добра от излизане от ЕС без сделка. На годишната среща на Конфедерацията на британската индустрия Тереза Мей заяви, че сделката по развода с ЕС е напълно договорена и тя дава необходимите гаранции на бизнеса. Много от представителите на бизнеса във Великобритания постоянно предупреждават за опасностите, ако страната излезе от ЕС без сделка. Положението с имиграцията след Брекзит също е един от големите въпроси, които вълнуват работодателите.

Преди година на тази среща Тереза Мей бе посрещната доста хладно. Днес бе по-различно, като се оправдаха очакванията, че тя ще разчита на бизнеса да свърши своята част от работа по пътя на убеждаването на общественото мнение Великобритания да не излиза без сделка, предаде БНР.

„Моята работа е да сключа най-добрата сделка. След това парламентът да я разгледа и да реши какво е най-доброто за националните интереси“, заяви Тереза Мей пред представители на бизнеса, които като цяло подкрепят премиера в усилията ѝ да осигури сделка.

Бизнесът обаче продължава да е загрижен от игрите в политическия елит, което бе изразено от генералния директор на Конфедерацията на британската индустрия Каралайн Феърбеърн: „Докато останалите страни коват планове за конкурентоспособно бъдеще, Уестминстър изглежда продължава да живее в ограничения си свят. Изглежда играе игра с големи рискове, в резултат на което, макар и случайно, може да се стигне до излизане без сделка“.

Тереза Мей има едно голямо предимство пред критиците си – тя има ясен план, добър или лош, към какво се стреми. Това не може да се каже за нейните противници, които изглежда дори не могат да съберат необходимите 48 писма за искане на вот на недоверие. Друг важен момент е, че екипът на Тереза Мей се опитва да каже на законодателите и политическия елит да забрави за споровете на дребно, за теоретизирането на Брекзит и суверенитета, а да мисли за работните места, за живота на хората, да се фокусира върху нещата, които наистина са от значение за тях, да помислят за бизнеса и за общините, които представляват.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванов

    7 0 Отговор
    Нее, няма да напиша нищо срещу рептилиите, снимката е красноречива!
  • 2 Bahti

    2 0 Отговор
    Да се чете. Корпорацията има неква дърта.
Новини по държави: