Last news in Fakti

25 Ноември, 2018 10:13 11 253 27

Русия и Турция - спешно за Сирия

  • сирия-
  • алепо-
  • русия-
  • турция-
  • химическо оръжие

Москва ще обсъди с Анкара обстрела на град Алепо 

Русия и Турция - спешно за Сирия - 1
Снимки: БТА/АР

Русия има намерение да обсъди с Турция извършения от бунтовници обстрел на жилищни квартали в сирийския град Алепо със снаряди, съдържащи отровни вещества, предаде ТАСС, като цитира говорителя на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков.

Двете страни ще обсъдят инцидента като гаранти за спазването на режима на прекратяване на бойните действия в района на Идлиб, заяви Конашенков. Той добави, че руски специалисти следят ситуацията в зоната за деескалация, подчертавайки, че за ситуацията в нея според споразуменията отговаря Анкара.

В резултат на обстрела получиха химически отравяния 46 души, включително осем деца. Оказана им е медицинска помощ, добави Конашенков, като уточни, че стрелбата е водена от 120-милиметрови миномети. Руски военни химици помагат при лечението.

Говорителят на руското министерство на отбраната подчерта, че по-рано Москва предупреди, че организацията "Бели каски" се опитва да организира провокации в демилитаризираната зона около Идлиб, с цел да обвинят правителствените войски в използване на химическо оръжие срещу местното население.

Русия и Турция - спешно за Сирия

"Очевидно е, че "Белите каски" са пряко свързани с терористични организации, действащи на територията на Сирия", подчерта Конашенков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Елизабет Батори

    54 6 Отговор
    Амерското гюбре ИД треябва да бъде изринато от Сирия
  • 2 НКВД

    48 5 Отговор
    Който не слуша Лваров! Ще слуша звукът от Топол-М!!
  • 3 боцмана

    49 2 Отговор
    Би трябвало да се приеме някаква харта за ненамеса във вътрешните проблеми на държавите по света , не може и не е нормално някой дошъл от майната си без да познава вековни традиции и общо приети норми на живот в дадена страна да се опитва да налага ценности които смята за разумни само и само защото тези ценности се котират в неговата държава.

    Коментиран от #4, #18

  • 4 ivan4o

    43 4 Отговор

    До коментар #3 от "боцмана":

    Кви ценности бре, 7 години крадат петрола на Сирия за някакви си оръжия даставени от сащ за терористите Ид и ypg

    Коментиран от #6, #8

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 боцмана

    37 3 Отговор

    До коментар #4 от "ivan4o":

    Точно за това става въпрос , да крадат от цял свят , точно това са ценностите за краварската нация.
  • 7 Ристе

    4 33 Отговор
    Масква ще се дагаваря с резаците :) направиха ердо голям играч, но истината е че той няма да ги подкрепи тъй като вече се дагаварил със задокеанските каубои и скоро асад ще е пътник, а после и вова.
  • 8 Монголски мършояд

    5 22 Отговор

    До коментар #4 от "ivan4o":

    А Турция пари не признава тя след Хатай сега си присвоява Идлиб и Африн. Ако не са УСА досега да е взела и на изток от Ефрат цяла Сирия до Рака. УСА ще стои най-малко 10 години докато Сирия си стъпи на краката и изгони мършоядите от Турция. Кюрдите 100 пъти казаха че искат да са една държава и един флаг на име СИРИЯ. Обаче като видяха как Путин спазари Идлиб и Африн за малко пари никога няма да се обединят с Асад което ще доведе оттегляне на САЩ и Турция с мощен удар ще разсипе цялата държава.

    Коментиран от #9

  • 9 ivan4o

    16 4 Отговор

    До коментар #8 от "Монголски мършояд":

    Ти на кви хапове си?

    Коментиран от #10, #19

  • 10 Монголски мършояд

    8 16 Отговор

    До коментар #9 от "ivan4o":

    Хасане я виж къде е строена Турската армия чака само УСА да се откаже от Кюрдите. Турците обаче избраха Русия е Путин ви се наведе защото досега да беше изравнил целият Идлиб със земята. Да ни е честито новото джихадиско поколение растящо в Идлиб с промити мозъци и експлозиви под ръка. И престани да използваш Българско име понеже е гнусно това което правиш.

    Коментиран от #11, #15, #24

  • 11 ivan4o

    4 11 Отговор

    До коментар #10 от "Монголски мършояд":

    Не те знам на какви хапове си,ама и не ме интересува. Важното е,че ще ходя там щото обичам да ми разпорят задника онея мои братя.

    Коментиран от #12

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 СссереМ

    3 21 Отговор
    Руските военни химици помагат на цивилното население с новичок.
  • 14 Майтапчия

    10 2 Отговор

    До коментар #5 от "Анти седераст":

    Колко еврейски самолета летят извън границите на Израел. Свили са се и лепят железния купол с каквото имат.
  • 15 ХАСАН

    6 4 Отговор

    До коментар #10 от "Монголски мършояд":

    Аз не ползвам българско име! Нямам нищо с иванчо...какво му е лошото да има турски пакт в Сирия!? 3 милиона сирмйци са приютени в Турция!

    Коментиран от #17, #20

  • 16 ПЕНКО

    4 3 Отговор
    НАЙ ИСТИНСКИЯ И ЗНАЧИМ ПОЗДРАВ МЕЖДУ ХОРАТА НА ЗЕМЯТА Е ТЕМЕНЕТО !!! ОЗНАЧАВА : " В СЪРЦЕТО И В МИСЛИТЕ СИ МИ " !?!? АРАБСКАТА НАРОДНА МУЗИКА И ПЕСНИ СА БЕЗКРАЙНО КРАСИВИ И МЕЛОДИЧНИ И УНИКАЛНИ !!!!!
  • 17 Другият

    4 4 Отговор

    До коментар #15 от "ХАСАН":

    И работят най-мръсната робска работа султан Ердоган за без пари.
  • 18 Българин

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "боцмана":

    Не, проблема е по засукан. Според правилата на ООН има възможност за военна намеса в суверенни държави. Тоест сега суверенността на всеки не е абсолютно и неотменно право, а само докато ООН не реши, че нямаш това право, щото си направил нещо си дето не му харесва. А оценката за това се дава от ООН, доминирано от англосаксонската измет, която както доказа историята отправя измислени обвинения. Така, че трябва да се разтури ООН като доказано вредно образувание и да се създаде нова организация по нови правила. И пак няма гаранция за справедливост защото се учредява от правителствени представители, които никъде по света де факто, не представят интересите на обикновените граждани и ще си измислят пак правила, за които им е платено.
  • 19 Българин

    3 3 Отговор

    До коментар #9 от "ivan4o":

    На зелени, шумолящи хапчета. Раздават ги от козяк.
  • 20 Монголски мършояд

    3 6 Отговор

    До коментар #15 от "ХАСАН":

    Лошото е че където стъпи Турски крак той не си тръгва доброволно. Затова Асад покани Русия а Кюрдите САЩ защото всеки го е страх от Турция. И Русия ще си тръгне(освен от базите си) и САЩ(освен от базите си) но Турция направо удря със секирата геноцит и преместване на хора след това скалъпен референдум и заграбване на територия.

    Коментиран от #21, #22

  • 21 ХАСАН

    5 10 Отговор

    До коментар #20 от "Монголски мършояд":

    Сащ идват в Сирия заради петрола и газта и няма да си тръгнат,Русия идва като окупатор..а само Турция си идва...у дома си!

    Коментиран от #23

  • 22 ХАСАН

    6 4 Отговор

    До коментар #20 от "Монголски мършояд":

    А защо три милиона сирийци идват в Турция ако има геноцид??
  • 23 Монголски мършояд

    5 6 Отговор

    До коментар #21 от "ХАСАН":

    Ето виждаш ли Турция си идвала у дома в Сирия, на такъв човек какво да му кажа?????
    И България и тя ви е у дома ама защо бе хора имате си толкова територия имате си хора защо вместо да мислите за наука и култура все за рязане на глави и геноцид мислите. Отивай си в Турция там ти е по добре остави ни нас признаваме по-слаби сме от вас, някакви комплекси ли избивате какво ви става, след Българи и Арменци сега е наред Кюрдски геноцид трепене до крак като мравки колко хуманно само.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Бот

    4 3 Отговор
    Кюрдите започнаха тази война а турците ше я довършат помислиха си че турция е както преди 100години да ама не е правят свой танкове хеликоптери оражия сега правят и истребители незнам вобще на ко са надяват
  • 26 Монголски мършояд

    1 4 Отговор
    Хасане съвсем сериозно ти нямаш работа в България, само се виж как пишеш срам ме е да го чета може би на Турски пишеш перфектно, но на Български не ти се отдава. Защо тогава се мъчиш и не се прибереш при братята си???

    Коментиран от #27

  • 27 Маршояде

    2 2 Отговор

    До коментар #26 от "Монголски мършояд":

    Ти сериозно си кривоглед тря идеш на лекар ама сигорно нямаш пари .Тя и майкати като та родила са срамувала горката са чудила ко да та прави ама от сажеление та е оставила от каде да знае жената че ще си с мишовски мозак ако знаела сигорно щяла да та остави в някой казан да та намери някой мангал.Тогава щеше да правиш свирки за пари ако искаш ела ми направи един кавал да ти дам някой лев да си оправиш кривогледите очи може пак и за образование да намажиш някой лев ела тамам сам го измил
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания