29 Ноември, 2018 11:40 2 486 5

България замесена в трафик на оръжие за Южен Судан

  • българия-
  • оръжие-
  • южен судан

Уганда е купувала оръжия, които е внасяла в Южен Судан

България замесена в трафик на оръжие за Южен Судан - 1
Снимка: Shutterstock

Името на България беше замесено в трафик на оръжие за Южен Судан, съобщи РИА Новости.

Излязоха информации, че Уганда е помагала на Южен Судан за закупуването на оръжие и амуниции. Те са били купувани от България, Румъния и Словакия.

Данните са от разследване на британската неправителствена организация „Конфликт армамънт рисърч“.

Оръжията са били доставяни на Уганда. Това е станало в периода между 2014 и 2015 г. След това оръжията са били препращани в Южен Судан.

В момента не се споменават допълнителни подробности.

В Южен Судан се води гражданска война и за страната има ембарго за внос на оръжие. Нейни представители и представители на Уганда не са коментирали твърденията. Докладът се основава на четиригодишни проучвания.

Очаква се допълнителна информация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дедо Грую

    14 3 Отговор
    Е и?! К'во от това?! Ако не беше България щя'а са други и те да оберат парсата. Начи за некои бива, а за други не? Стига простотии.
  • 2 ФАКТ

    10 5 Отговор
    НЕ България-а Тиквата Слънце...
  • 3 jforfk

    10 0 Отговор
    Много моля авторите да не слагат подвеждащи заглавия ... Ние не сме замесени в търговията с оръжие на Южен Судан, а на УГАНДА. Там оръжейно ембарго няма и като си плащат оръжието, не виждам къде е грешката ... Това на кой препродава оръжието което си е купила Уганда си е нейна работа. България вече няма нищо общо. Интересно как ще реагират британците от съответната неправителствана организация ако се окаже, че например и САЩ продава там ...
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Кой ръководи ВПК ?

    2 1 Отговор
    Знае ли някой, кой дърпа конците и кой прибира парите ?
Новини по държави: