Last news in Fakti

7 Декември, 2018 18:02 1 327 3

Доналд Тръмп обяви новите главен прокурор и посланик в ООН

  • сащ-
  • номинации-
  • доналд тръмп

Президентът номинира Хедър Науърт и Уилям Бар

Доналд Тръмп обяви новите главен прокурор и посланик в ООН - 1
Снимка: БТА/AP

Американският президент Доналд Тръмп обяви своите номинации за нов главен прокурор и посланик на САЩ в ООН, съобщи Би Би Си.

Номинацията на президента за главен прокурор е Уилям Бар. За посланик на ООН е номинирана говорителят на Държавния департамент Хедър Науърт.

Бар беше главен прокурор в периода 1991 – 1993 г. До неговото назначаване главен прокурор ще продължи да бъде Матю Уитъкър.

По-рано Ники Хейли обяви, че напуска основния дипломатически пост в ООН. Науърт е бивш журналист и кореспондент на Fox News.

Нейната номинация трябва да бъде одобрена от Сената на САЩ. Тръмп отбеляза, че тя е много талантлива и че ще се ползва с уважение.

Предстои да се уточни кога ще стане нейното встъпване в поста.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гост 1

    0 0 Отговор
    гугъл изображения - idiot
  • 3 Пеньо

    0 0 Отговор
    Дали утре и тях ще ги нарече тъпи и лениви!