Last news in Fakti

9 Декември, 2018 11:47 9 654 20

Хиляди на протест в Белград

  • сърбия-
  • протест-
  • политика-
  • стефанович

Сърбите искат промяна в политиката

Хиляди на протест в Белград - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Нападението над опозиционера Борко Стефанович, който е лидер на сръбската Лява партия, доведе до масов протест в съботната вечер в Белград. Инцидентът стана повод сърбите да поискат промяна в политиката на президента Александър Вучич и управляващата Сръбска прогресивна партия. Протестът е минал мирно, без сблъсъци с полицията и пострадали.

Стефанович беше нападнат от група мъже и пребит с железен прът в Крушевац. Вучич побърза да заяви, че нападателите са арестувани, но опозицията смята, че зад нападението стои Прогресивната партия. Последните категорично отхвърлиха обвиненията.

Вучич продължава да е най-популярния политик в западната ни съседка, независимо, че по последни данни рейтингът му леко е паднал след встъпването му в длъжност на президент на Сърбия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нервен

    36 70 Отговор
    И тази държава трябва да изчезне от лицето на земята ....

    Коментиран от #4

  • 2 КГБ Териер

    45 17 Отговор
    Вучич е охлюв а сърбите не обичат много охлювите!!
  • 3 Цицорон

    29 8 Отговор
    В последна сметка, кой има интерес от такава груба провокация. Не вярвам да е Вучич.
  • 4 ТОЧКАТА

    39 12 Отговор

    До коментар #1 от "нервен":

    ...за да останат само америчките слуги....

    Коментиран от #8

  • 5 Borislav Popov

    19 28 Отговор
    А къде са руските подлоги да ни обеснят, ся, тез сръбски протестиращи от кои са, от сорсоидите или от путиноидите, че аз нещо не моа да се сетя ?

    Коментиран от #15

  • 6 Тръмп

    9 16 Отговор
    Акъла не вирее на високо и Вучич го доказа!!!:):):)
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 нервен

    29 12 Отговор

    До коментар #4 от "ТОЧКАТА":

    Не ...тези хора (сърбите) трябва да си получат заслуженото !!!! Трябва да си върнем Поморавието от тях!! Унгарците трябва да си върнат Войводина !! Мога да се съглася примерно така наречената република сръбска в състава на Босна и Херцеговина може да се присъедини към централна Сърбия но само ако всичко южно от област Чајниче отиде за черна гора а останалото от Босна бъде включено в Хърватия !!! Това е единственият правилен начин за прекарване на границите в този район ..съобразен етнически и исторически с истината ¡!!

    Коментиран от #10, #19, #20

  • 9 Румяна Костова

    7 7 Отговор
    Вучич е най-популярната политик в Сърбия по осмиване ,оплюване ,кълнене с тежки клетви и цветисти сръбски ругатни.И това съвсем не е отскоро и не започнало когато футболен запалянко се добира до микрофона на спортният коментатор ,за да извика в ефир,,Вучичу пед@ру.
  • 10 ТОЧКАТА

    21 8 Отговор

    До коментар #8 от "нервен":

    Съгласен ...да тръгваме ли????....нооо с какво?пък и депеша от посолството трябва....и доколкото си спомням от изброените САМО СЪРБИТЕ ПОКАЗАХА ТОПКИ три!!! ПЪТИ през тези години-на Германия ,на СССР и на Америка!!!!!Ние какво сме показали?

    Коментиран от #14

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ванката

    17 12 Отговор

    До коментар #7 от "CUKOVSKI":

    руското тобство предлага по-добър и спокоен начин на живот от американското доказано вече 29г!!!
  • 13 ДЯДО ЙОЦО ГЛЕДА

    19 3 Отговор
    Подкрепям блогъра "Нервен". Така е! Сърбите заграбиха много чужди територии. Трябва да ги върнат. На България трябва да върнат Западните покрайнини - Царибродско и Босилеградско, както и Поморавието с градовете: от север- на юг: Неготин, Зайчар, Бор, Ниш, Пирот, Лесковъц Враня, Сурдулица.
    На унгарците да върнат Войводина. Също и заграбените територии от Черна гора.
    СЪРБИТЕ СА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ШОВИТИСТИ НА БАЛКАНИТЕ, А МОЖЕ БИ И В ЦЯЛ СВЯТ!
  • 14 нервен

    10 3 Отговор

    До коментар #10 от "ТОЧКАТА":

    Ха ..точно на сърбите сме им го показвали на фронта точно всеки път когато са се усмелили да ни се изправят на пътя
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Кольо

    8 4 Отговор
    Белград се надигнал??!! А само преди месец тоя сръбски клоун разправяше наляво и надясно как стандарта на живот бил вече по-висок от нашия. Нашите руски подлоги веднага подскочиха от кеф ,ама тя истината излезе на яве. Аххх колко сте жалки сега комунистически изчадия. Дизела продаван от Лукойл е с най-висока цена в региона - 1.40 евро. С приятели като мурзилките, врагова на сърбите не им трябват. Хахахахахахахахахаха Жалки и смешни.

    Коментиран от #17

  • 17 Ники Петков

    3 3 Отговор

    До коментар #16 от "Кольо":

    Кольо, ама наистина си прав. При нас дизела е 2.05 евра, а при сърбите 1.40 евро!!! Нали уж сърбите са големи приятели с руснаците. Яко ги клатят тия заблудени овце.
  • 18 Топка

    5 2 Отговор
    До ТОЧКАТА. Какви топки бе разбирач. Заради игрите на Сърбия и Русия започва ПСВ, в която загиват 20% от населението на Сърбия. Победителите искат да накажат Австро-Унгария и Германия. Сърбия е възмездена с територии и власт. Отново смачкани във ВСВ и тук късмета им е Тито, ама той не е сърбин а хърватин. След ката се спомина Милошевич искаше да командори еднолично и резултата са войните в бивша Югославия и накрая Сърбия е по-малка от България ? Егати и топките !!! Смях !!!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Гост

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "нервен":

    ... и България на три морета! Аре успокойте се най-накрая. Битият - бит, ... и така нататък.
Новини по държави: