Last news in Fakti

23 Декември, 2018 12:05 2 315 6

Хиляди сърби отново излязоха на протест

  • сърбия-
  • белград-
  • протест-
  • александър вучич-
  • сърби-
  • хиляди

Протест срещу репресиите

Хиляди сърби отново излязоха на протест - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Хиляди хора участваха в протест за трета поредна събота в Белград срещу управлението на сръбския президент Александър Вучич, обвинявайки го в задушаване на демокрацията и репресии срещу опонентите, предаде AP.

Над 5000 души се включиха в шествието, което премина покрай сградата на държавната телевизия РТС, която е силно про-Вучич, и след това стигна до сградата на правителството. Антиправителствените демонстранти развяваха знамена и надуваха свирки. Първият такъв протест беше проведен в отговор на нападение над опозиционния ляв политик Борко Стефанович, който бе пребит в Крушевац, Южна Сърбия, на 23 ноември.

Нападението напомни на мнозина за периода на управлението на бившия лидер Слободан Милошевич през 90-те години, който беше белязан от брутални атаки срещу политически опоненти. Критици на Вучич твърдят, че неговото правителство е засилило езика на омразата срещу опонентите и е наложило контрол над медиите. Вучич, бивш краен националист, който сега казва, че води Сърбия към Европейския съюз, отрича тези обвинения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bubbles

    15 6 Отговор
    Айдеее и тия ревнаха някой соросоид да ги води към "светло" "демократично" олигатхично чифуто-американско бъдеще!
  • 2 балама

    13 6 Отговор
    Има ли албанци, имали американски инструктори сред "протестиращите", имали гостуващи "протестанти" от Босна, Хърватска... Сорос каза ли какъв е бюджета на протестите. За Украйна беше 5млрд., от него. Отделно, цру и те декларираха още 5млрд.

    Коментиран от #5

  • 3 Borislav Popov

    8 5 Отговор
    Даже и на сърбите им писна от руски ибрици в управлението. Смятай...
  • 4 Джони

    7 5 Отговор
    На кой му харесва да е под управлението на източен мордор , ватниците освен пиянстване и кражбалък друг начин на живот не познават.
  • 5 Станьо

    1 7 Отговор

    До коментар #2 от "балама":

    Добре че е чичко сорос да се бори срещу силите на мрака от кремъл ..да е жив и здрав ..иначе онези са като африкански скакалци , минават и след тях пустиня
  • 6 аааааа

    4 0 Отговор
    сърбите са по-корави за таквизи работи.
    ний сега режем туршия и мезета и в тоя студ - не мърдаме навън.
    ами, ей за това ще ни мачкат мутри и политици, щот сме безгръбначни двукраки.
Новини по държави: