Last news in Fakti

15 Декември, 2018 17:32 6 066 48

Три варианта за спирането на "Северен поток - 2"

  • германия-
  • северен поток - 2-
  • русия

Натискът върху Германия за спирането на проекта се засилва

Три варианта за спирането на "Северен поток - 2" - 1
Снимка: Shutterstock

Натискът върху германското правителство за прекратяването на проекта „Северен поток – 2“ все повече се засилва. За това и изданието "Frankfurter Allgemeine Zeitung“ предлага три различни възможности за прекратяването на проекта.

Единият вариант е да се отмени разрешителното за строеж в изключителната икономическа зона на Германия. Такова беше издадено по-рано през тази година.

Като аргумент би могло да се посочи, че осигуряването на алтернативен газов маршрут може да подтикне Москва към по-нататъшна дестабилизация на Украйна, което представлява риск за Германия и за Европа. В такъв случай обаче Берлин ще трябва да изплати компенсации.

Другият вариант е да се приеме нов закон, който да забрани строителството, но тогава отново ще трябва да бъдат изплатени компенсации.


Третата възможност е ЕС да предприеме мерки, който да превърнат проекта в неизгоден за „Газпром“.

Именно европейските правила станаха причина за прекратяването на проекта „Южен поток“. По-рано от ЕС обявиха, че няма да подкрепят преминаването на „Турски поток“ през България, ако проектът не отговаря на правилата за диверсификация.

На този етап Германия и Австрия са против европейски ограничения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Све

    148 5 Отговор
    Живеем в болен свят , в който ни управляват идиоти, алкохолици и наркомани
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 СссереМ

    18 124 Отговор
    Спиране на всякакви потоци и захранване с втечнен газ,само така ще бъде разцепена империята на злото,вярно малко по скъпо ще бъде,но си заслужава в името на световния мир,иначе ни чака война и макар че просия ще яде дървото ние сме на фронтовата линия.

    Коментиран от #21, #41

  • 4 Тръмп

    9 97 Отговор
    Да ще го спрем 3-пъти,докато Антихрист Путин и КГБ са на власт!!!:):):)
  • 5 СссереМ

    13 66 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен Язовец":

    Русия дава само 15 процента от газа ве неумит ватник.

    Коментиран от #17, #22

  • 6 Иванов

    28 18 Отговор
    Вай- вай- вай, Боеко е заровил в земята ТРИ МИЛИАРДА ЛЕВА тръба за Сърбия! Газ по нея няма да потече. Вай- вай- вай,тоз чиляк милиардер бре!
  • 7 американoсран

    69 5 Отговор
    Демек и при трите варианта Германия го духа и ще плаща компенсации на Русия! руснаците не са правили в г** и са подписали железни договори! могат да го спрат когато си поискат компенсациите се равняват на пропуснатите ползи тоест Русия ще си вземе парите за много години напред без да продава газ! тоест идеално

    Коментиран от #16

  • 8 само дето не казват

    52 4 Отговор
    че компенсациите презставляват 30% от 15 годишните ползи!А това са над 65 милиада!

    Коментиран от #11

  • 9 СССРБарета

    77 10 Отговор
    Тук по-надолу пише че Париж се тресе! пиша също че протестите са заради бедност! Това означава че руските контрасанкции работят перфектно! и отново Браво на Путин! ха сега да видим кой кого!
  • 10 1944

    12 34 Отговор
    всеки иска да изклати руската наташка.

    Коментиран от #30

  • 11 Иванов

    10 70 Отговор

    До коментар #8 от "само дето не казват":

    Ще хванете Меркел за вълната, а не 65 милиарда. За вълната ще я хванете, защото договор със световен терорист автоматически се счита за невалиден по международното право!

    Коментиран от #35

  • 12 mom4eto

    57 1 Отговор
    ТОВА е ДВОЙНИЯ стандарт! :)
  • 13 Санчо

    46 4 Отговор
    Решението е, ГерманоЕкзит, Брекзит, Фрекзиг, ....Булгарекзит, закриване на европроекта комисариат ЕС, Южен поток, Северен поток, Фильо, Чехльо, Буцку, Сергей и още 499999 вредители по пижами в трудови войски до гроб да строят България след като я разрушиха, Мери Гейбриъл началник на поделение Градим България и ще започне да се оправя. Ваньо Костов ще скача на воля с лопата в ръка и ще гради демокрация по строежите
  • 14 Обективен

    55 1 Отговор
    Значи през България не може ама през Гърция може................егати и справедливостта
  • 15 Шойгу

    44 2 Отговор
    ФАЩ да ФФнимават в картинката, защото Газпром могат да кажат, че тръбите на Северен поток 1 са остарели и не могат да гарантират сигурността на доставките, поради което постепенно спират транзита на газ по старите тръби. За да се избегнат плащането на неустойки при евентуални аварии, се строи Северен поток 2 и бъдещите доставки ще бъдат само през него. В BASF, ThyssenKrupp, Siemens и пр. индустрални потребители на газ имат американски акционери. Тяхнто мнение взето ли е предвид?
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Хахахаха

    38 2 Отговор

    До коментар #5 от "СссереМ":

    Доставките за Германия са над 30 процента, г.з неумит
  • 18 Има

    5 39 Отговор
    и четвърти вариант, който е най-реалистичен. Америка налага санкции на европейските фирми с отношение към потока и те се оттеглят, за да не претърпят колосални загуби от въпросните санкции. Тогава руснаците трябва да извадят от някъде още 4-5 милиарда евро, за да си го довършат сами. Което прави задачата почти неизпълнима. Ако Путин не е луднал до там, че да го направи. Но защо не. С турския поток руснаците влязоха в спиралата на трупащи се като лавина загуби. И ще продават газ на турците на загуба. На всичко отгоре сами финансираха потока. Идеята на Путин е да си избие парите от нас като ни принуди за своя сметка да му построим втората тръба до Сърбия. Което Енропа не дава. Засега.

    Коментиран от #31

  • 19 onq s konq

    43 5 Отговор
    В ЕС ако искат рецесия нека минат на втечнен амерски газ!
  • 20 Щом е за тях няма ограничения

    45 1 Отговор
    а за България имаше ограничения за Южен поток!? С такива лицемери сме в съюз, какво добро очаквате?
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 антиджендар

    31 2 Отговор

    До коментар #5 от "СссереМ":

    Интересно ми е постоянмо ли се дрогираш бе жендар ?
  • 23 Голтак плачи за задника си

    36 4 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    не плачи за Русия! Тя ще намери на кого да си продава газа, но този който няма енергия ще яде дървото, в това число и ти глупако!

    Коментиран от #26, #27

  • 24 стоян

    6 32 Отговор
    А вие путинофилите замисляте ли се защо Путин толкова настоява за тези тръби Този човек в яроста си да навреди на Украйна набута руснаците с милиярди евро да заобиколи Украйна през Черно и Северно море

    Коментиран от #25, #36, #40

  • 25 Хихихихи

    17 1 Отговор

    До коментар #24 от "стоян":

    Ма хич не си убедителен! Ели пък с думата милиЯрд!
  • 26 гост

    3 18 Отговор

    До коментар #23 от "Голтак плачи за задника си":

    Ша си намери , ама в шестък , като гледам продавачите станаха два пъти повече от купувачите и тепърва ще с е увеличават , а платежоспособни купувачи като ЕС ще намериш само в мокрите си русофилски сънища !!

    Коментиран от #28, #45

  • 27 гост

    3 21 Отговор

    До коментар #23 от "Голтак плачи за задника си":

    И кой ти каза , че Европа няма "енергия" , експерте наакан ?? Или си мисли , че е още в 19 век като любимците ти , дето освен горене друга енергия няма , хахахаха !!!
  • 28 Иванов

    6 15 Отговор

    До коментар #26 от "гост":

    Нека си го продават, не им завиждам. Но докато стане това е нужно ЕС да спре да купува от тях само за три месеца и ще започнат да се самоизяждат едни други.
  • 29 Borislav Popov

    25 1 Отговор
    ЕС - пак се правят на тариката ! Нито на тях може да се вярва ,нито на краварите за някакви сключени договори ! Измятат се като букова дъска ! Ми като не искате газ - карайте на кюмюр тогава !!!!
  • 30 Borislav Popov

    7 1 Отговор

    До коментар #10 от "1944":

    Само дето няма с какво бе джендъря !
  • 31 Borislav Popov

    20 1 Отговор

    До коментар #18 от "Има":

    Според твоя вариант - загубите стават двойни ! Веднъж компенсации на Русия и втори път санкции на краварите ! А ако от ЕС праснат ответни санкции на обора ? Видяхме как клекнаха на китайците !

    Коментиран от #33

  • 32 Бачо Киро

    25 1 Отговор
    "да навреди на Украйна"...
    Такаааа, значи СП2 с опасната руска газ вредял на Украйна. Ние си го знаем, че квиченето на Порошенко минава през САЩ, но ето, че признаха в прав текст. Не ми било майно ле опасно за Европата, най ми било майно ле, опасно за Украйна... Цяла Европа, видиш ли, трябва да се занимава с мафиота Порошенко...
  • 33 Бачо Киро

    26 1 Отговор

    До коментар #31 от "Borislav Popov":

    Както пролича от гласуването в ЕП, там почти всички са абсолютни слуги. Още не беше изсъхнало мастилото на резолюцията на САЩ и вече се гласуваше в ЕП. Не виждам смисъл ЕП изобщо да съществува - едни лакеи и гъзолизци слугуват на САЩ вместо да работят за интереса на ЕС.
  • 34 сноу

    17 1 Отговор
    Германландъ ,щото това е вече истинското и име, няма друга алтернатива освен Северен поток.Така и го поръча икономическите гиганти и допълниха, че ако е необходимо да го кръстят на баба му фъркулката ,да се суче и върти докато на Тръмпулан свят му се завие но през 2020 трябва газ да има. Америте за това си плюят в пазвата и ритат като магаре на мост ,че всяка тръбичка за Европа означава коляно за тях.
  • 35 Borislav Popov

    18 2 Отговор

    До коментар #11 от "Иванов":

    И кой определя кой е терорист ? За Сирия , Ирак ,Афганистан,Либия ,Сомалия ,Йемен и др - кой е терориста ???!!!!
  • 36 И какво?

    22 2 Отговор

    До коментар #24 от "стоян":

    Да загърбим българския интерес, за да угодим на Усрайна и на краварите.
  • 37 Пешо

    25 2 Отговор
    Руския газ за Европа не може да бъде спрян, защото икономиката на ЕС ще колабира и жълтите жилетки бързо ще линчуват собствените си правителства.
  • 38 ТОЧКАТА

    17 1 Отговор
    Няма Руски газ....няма и конкурентно способност!!!А това иска Америка.....Та всъщност си помислете дали планът ,,МАРШАЛ,, Е наистина бил в полза на Европа......

    Коментиран от #43

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Драган

    9 2 Отговор

    До коментар #24 от "стоян":

    Сороософил ПУТИН може по въздуха да доставя газ на Европа Украйна ще я докара до просешка тояга ще се молят за дърва
  • 41 Дръндър

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "СссереМ":

    Само2,5 пъти. Ама сорософил като теб не го е еня. Важното е да си заработя 20 то стотинки на пост
  • 42 Барчо

    5 0 Отговор
    Ако Русия не продава газ на Европа, действително, че ще има пропуснати печалби. Малко празноти тук там по бюджета, но толкова. Европа обаче ще лапне големия. За съжаление за всички тези простотии ще плащат обикновените хора на европа, а не тези, които ги извършват.
    Чуйте само простотията!!! Германия купува 30% от Русия газа, който потребява, а останалите 70 % не от нея. А сега някой да каже от кой всъщност е зависима Германия. Кое число е по-голямо и кое по-малко.
  • 43 Барчо

    12 0 Отговор

    До коментар #38 от "ТОЧКАТА":

    Винаги трябва да има два полюса. Когато СССР съществуваше и соц. държавите, работническите профсъюзи бяха невероятно силни в капиталистическия свят. Работодателите се съобразяваха с тях и трепереха от тях. Сега профсъюзи има единствено на хартия. Те станаха слугинажа на богатите. Включително и тук в нашата прекрасна територия. Без два полюса, ще се върнем към робовладелския строй, но в съвременна форма.

    Коментиран от #44, #47

  • 44 стоян георгиев

    2 3 Отговор

    До коментар #43 от "Барчо":

    барчо интересно ми е що ти искаш ние да сме пак в отрицателния полюс?и що ти искаш ние дам се в отрицателния ,но ти да си останеш в положителния,демек българия да се присъедини към русия,а ти да останеш в европа или сащ?много интересна логика имате путиноидите много харесвате руския полюс за нас българите ама нямате никакво намерение вие лично да се присъединявате към него.

    Коментиран от #46

  • 45 Глупак китайците са готови всичкият им

    4 2 Отговор

    До коментар #26 от "гост":

    газ да изкупят, но Русия се въздържа, логично защо, но кратунката ти няма да го проумее!
  • 46 ТОЧКАТА

    2 0 Отговор

    До коментар #44 от "стоян георгиев":

    ХМММ,бе как да ти каже човек колко си глъмм...Дори ЕЛЕМЕНТАРНО познание за тока показва , че за да ИМА ТОК /ТРЯБВАТ ДВА ПОЛЮСА.....ИИИИ,КОЙ КРЕТЕН ти каза ,че ние сме били ,,ОТРИЦАТЕЛЕН ,,ПОЛЮС?????Кажи ми КАКВО НЯМАХМЕ???И не ми дрънкай за банани.

    Коментиран от #48

  • 47 ТОЧКАТА

    0 1 Отговор

    До коментар #43 от "Барчо":

    По едно време ,като се питах как така запада има толкова ПЛАТЕНИ!!!!РАБОТНИЦИ И СРЕДНА!!!КЛАСА ми светна твоето разбиране...ОКТОМВРИ 1917 заплаши капитализма и даде АЛТЕРНАТИВА/ДРУГИЯ ПОЛЮС стоянчо/////...За да не загуби МНОГО ,той отхлаби хватката ...И когато другият полюс изчезна 1989 г---стегна примката...шибаните западняци поне едно мерси не казаха....
  • 48 стоян георгиев

    2 0 Отговор

    До коментар #46 от "ТОЧКАТА":

    нищо нямахме.нямахме свобода,нямахме дрехи,обувки,храна,ток,жилища...когато отидох 1987 година за първи път в гърция гледах като талибан,последната страна в европеиската общност.за пръв път виждах къщи дето не са четири стени и покрив,магазините ми изглеждаха като кореком всеки един от тях,колите,дрехите и т.н. няма кво да ги коментирам.у нас за едно парче салам се борихме като свине в кал!явно не си живял през соца и не знаеш кво е да ти спира тока през час или да е свършил хляба в хлебарницата около обяд.я виж снимката на баща ти от абитуренската ще установиш че поне половината от випуска му са с еднакви костюми.днес ако те поставят да живееш при условията на соца няма да изкараш и седмица и ще се обесиш!
Новини по държави: